Video

Modevisningen vi kollade på var som sagt jätterolig. Håller på att göra mig iordning för att gå på några fler som är idag. Det är sista dagen idag, så jag kan tänka mig att det kanske blir lite extra speciellt idag. Designern som visade kläderna igår heter Ramesh Dembla, han var mycket duktig. Gillade alla hans saris, men jag tyckte det var tråkigt att allting gick i färgen svart.


Bangalore Fashion Week

Inte för att det håller på en hel vecka, men igår var jag i alla fall på ett av de största eventen här i Bangalore, nämligen Bangalore fashion week. En kompis till mig bjöd med mig då han hade fått biljetter för att komma in. Herregud vad kul det var. Jag gick på min allra första fashion show och det var så himla roligt. De visades upp en massa indiska kläder, och många jättefina saris. Efter fashion showen gick vi till "efterfesten" dit vi även hade fått biljetter. Vi minglade runt med modeller, några kändisar och en massa annat folk. Det bjöds på whisky och öl, så det var ju inte så roligt att jag inte gillade någonting. Man kunde inte ens få ett glas med bara cola, eller bara vatten, för att det var Kingfisher (öl) och Blenders pride (whisky) som sponsrade festen och då var man tvungen att dricka det om man skulle dricka något. Det var en jättebra DJ som hade flygits in, han spelade på taket där även några få lyckliga fick stå och dansa (ryktet gick att man fick komma upp dit om man köpte en champagne flaska för 2000 svenska kronor). Alla ställen stänger ju, som jag har tjatat om många gånger, halv tolv, så jag blev mycket förvånad när DJ:n spelade till strax efter tolv.

Vi tog sedan en taxi hem, och jag gick hem för att sova. Idag blir det Fashion show igen, ska bli så himla roligt. Men innan dess ska jag försöka hinna med en flytt, och kanske att packa upp också.










Kvällens gäng. Kan ni fatta att jag har typ 10 centimeters klackar! Jag har nog aldrig insett hur kort jag verkligen är...


Hemma

Resan igår gick bra, jag kollade på en massa filmer så tiden gick ganska så snabbt. Fick en Delicatoboll till efterrätt, det var så himla gott så jag frågade efter en till =). När jag landade så tog jag flygbussen hem, jag märkte ganska snabbt att han körde ganska så vårdslöst, och det dröjde cirka 10 minuter innan vi krockade! Vilken tur att man satt i en buss, krocken kändes nästan inte alls av, men det lät desto värre. Bussen stannade, chauförren hoppade ut, och så gjorde alla nyfikna passagerare. Alla andra traffikanter som såg olyckan stannade och hoppade ut för att prata/bråka om vems felet var. Jag var väl inte så mycket bättre, utan stod längs bak i bussen och kollade ut genom fönstret.

Det visade sig tillslut att det inte var en sådan farlig olycka, tydligen hade bussen bara snuddat ena kanten av bilen, så det blev bara ett litet märke på både buss och bil, och efter ungefär en halvtimme kunde vi åka vidare.. En kompis kom och hämtade mig och min väska så jag blev körd ända hem till dörren. Jag stannade över hos roomie, men lyckades inte träffa henne då hon jobbade sent och jag var iväg på ett födelsedagskalas. Jag var hemma strax efter tolv, sov till 10, var uppe två timmar och somnade sedan om till halv tre. Nu känner jag mig rejält utvilad, och känner inte av min 16 timmars långa resa.

Känns skönt att vara tillbaka, det är lika kaotiskt som alltid och det märks knappt att jag har varit borta. Nu sitter det i ryggmärgen att gå över gatan, det är nästan så att jag kan prata i mobil ostört samtidigt som jag gör det, men bara nästan. Dock kommer jag inte ihåg att det var så här mycket trafik tidigare, kanske var det bara extremt mycket idag, det är ju ändå fredag.

Idag vill roomie ta med mig ut någonstans, vart har hon inte bestämt så vi får se vart vi hamnar.. Kollade förresten på en ny lägenhet idag, flyttar in dit på Söndag. Det bästa med lägenheten, förutom läget? Att det finns en ugn och en uteplats där jag kan sola! ♥


Sista dagen....

Sista dagen innan hemfärd spenderas i solen. I eftermiddag åker jag till flygplatsen och spenderar hela natten på flyget, innan jag är hemma igen imorgon förmiddag.

See you all when I am back home ♥


Svensk sommar

Igår på eftermiddagen kom jag fram till Orust. Det var soligt och ganska så varmt, så fort jag steg ur bilen gick jag och bytte om till bikini och nästan sprang ner till havet så att jag kunde bada innan det blev för kallt ute. Jag slängde mig i vattnet och det var riktigt skönt, jämfört med Portugal där det var typ 17 grader i vattnet.. Efter doppet grillades det lax...

Idag vaknade jag upp till en blå himmel och strålande sol. Idag blir det nog ganska många bad och lite solning också.. Ska nog göra lite mikrokola också när jag behöver en paus från solandet. Mikrokola är så himla gott, och någonting som jag har saknat medans jag har varit borta...


En gammal bild jag hittade på nätet...


Senaste veckan

Kom hem från Portugal igår, min dator gick sönder medans jag var där så jag kunde inte skriva någonting här. Hade det jättehärligt i Portugal tillsammans med mina systrar, med god mat, bad, sol sightseeing och ganska så mycket shopping.


Vi flög förbi vårat hotell när vi var på väg att landa


Första glassen inköpt




Bästa restaurangen....


...Där man får såhär god efterrätt ♥


Hemma i Sverige

Fortfarande många som läser, så jag antar att jag får skriva lite grann fastän jag är i Sverige. Jag åkte till Sverige den 10 juli, resan gick bra, men mötte några som jag absolut inte skulle ha mött på flyget till Delhi. Jag var nästan lite rädd och något nervös.. Resan från Delhi gick jättebra, jag fick ett helt fyra säte för mig själv och kunde sova det mesta av resan till Helsinki. På flygplatsen i Göteborg stod mamma, pappa och syster med man och väntade på mig! Kul att äntligen få träffa dem.. Vi gick ut från flygplatsen och det var riktigt härligt väder ute, det var rent och inte alls kaotiskt utanför som det är på alla flygplatser i Indien.. Vi åkte hem till min syrra och man och käkade middag tillsammans. Svenska köttbullar med kokt potatis, brunsås och inlagd gurka. Till efterrätt, jordgubbar med ovispad grädde! Det var hur gott som helst..

Igår så var jag på passcentralen och fixade ett nytt pass, efter det så gick jag runt på stan lite grann, det var så himla längesedan som jag såg Göteborg! Mötte sedan upp pappa för att äta lunch och fortsatte sedan min tur runt staden... Kom hem sent på eftermiddagen och tänkte att jag skulle tvätta lite grann. Då var det någon som hade snott min tvättid. När deras tvätt är klar lägger jag ner det i en korg så att jag kan slänga in min egna tvätt. När jag sedan kommer tillbaks för att kolla om det är klart, då har någon lagt ut min tvätt i en korg, inte för att lägga i ny tvätt, utan bara för att! Och tvätten var inte ens klar, utan helt blöt! Skitmänniskor alltså!

Idag ska jag fixa lite grann med min visumansökan, så att jag kan skicka in papprena snabbt när jag kommer tillbaks från Portugal. Senare i eftermiddag kommer min andra syster hit och min lilla sötnös systerdotter! Ska bli så roligt att få leka med henne igen, som jag har längtat. Men det blir ett kort möte, för på onsdag morgon åker jag och systrarna till Portuga, för en kort semester...


Early night

Lördagar är den tråkigaste dagen att gå ut på i Bangalore.. Det är inte många uteställen som är roliga, har ingen aning om varför... Onsdagar och fredagar är bäst konstigt nog.. I alla fall så gick vi till ett jättetråkigt ställe, och så fort alla var samlade drog vi vidare till ett ännu tråkigare ställe. Dock orkade ingen ta sig någon annanstans så vi stannade kvar där tills de stängde. Alla ville dra med mig på efterfest, men det hade jag aldrig pallat! Jag ska ju ta bussen till flygplatsen som går halv fyra, ska nog försöka sova lite grann innan dess. Jag var i alla fall hemma klockan tolv, vilket var lagom!



Jag berättade för alla okända, och halvkända människor på min fest i onsdags att jag hade min sweet sixteen fest. Alla blev minst sagt förvånade när jag sa att jag fyllde 16. Den här kommentaren fick jag av en kille; "You are sixteen? Oh my God, I thought you turned 17!"


Några få timmar kvar till Sverige

Sista natten i Bangalore.. Idag blir det en massa sista minuten fix och ikväll blir det en sista fest med gänget... Jag har redan gjort en TO DO lista med saker som behöver fixas innan jag åker, och har hunnit bocka av en av dem. Nu måste jag springa ut på stan och fixa resterande saker..

Ikväll blir det en tidig kväll med gänget på ett nytt ställe som heter Kyra. Ett känt band kommer att spela där ikväll och en massa utlänningar kommer vara där så det blir nog roligt.. Jag åker mot flygplatsen runt 3.30 imorgon bitti, får jag inte tag på en buss så kör min roomie mig.


Min andra födelsedagsfest

Igår var min andra födelsedagsfest. Jag åkte hem till en kompis Bed and breakfast, vi satt ute på hennes takterass och åt en massa god mat, lyssnade på musik och drack. Det var så himla mysigt att kunna sitta ute hela tiden, runt tre tiden åkte vi hem.. 5 av mina vänner var där, resterande folk kände jag inte alls. Det var inte så mycket party som det var i onsdags, utan det var mest en mysig och trevlig kväll, mycket tjejsnack blev det, och det var kul, då jag typ bara har killkompisar här i Indien..

Inga bilder från gårdagen då jag glömde min kamera hemma.


Onsdagen

Några bilder från min fest i Onsdags.. Trots att jag kom försent till min egen fest på grund av helt galen trafik (pga regn och rusningstrafik) och att jag då förlorade mitt stora bord som jag hade bokat så hade jag så himla roligt. Tack till alla mina vänner som dök upp!


Jag och Ravikesh


Sebastian och Gianluca. Sebastian fick en puss från en tjej som hade sin möhippa. Hon var tvungen att pussa fem söta killar tydligen..




Världens bästa roomie


Presenten från ägaren

Min tårta

Den här tårtan åt vi knappt någonting av. Den andra chokladtårtan fick jag inte med mig hem, men vi åt mycket mer av den i alla fall. Vet inte vart den tog vägen sedan, någon annan måste ha tagit med sig den hem tror jag..


Min fest

Åh, kvällen var helt perfekt. Massa av mina vänner kom, fler än jag hade räknat med och jag fick några presenter som jag inte alls hade räknat med. Jag minglade runt med alla mina vänner som var utspridda på hela stället, fick grattiskramar från en massa okända, fick en stor flaska champagne av ägaren, blev fotograferad av alla fotografer på stället, fick två stora tårtor, vännerna sjöng, efterfest med ägaren och sedan körde han även hem mig, så snäll som han är. Jag lyckas aldrig få något kort tillsammans med ägaren, så kan tyvärr inte visa hur han ser ut.. Det var verkligen kul att fira födelsedagen och väldigt kul att fira in dagen med en fest och sång mitt i natten.


Innan festen och innan vädret lyckats förstöra mina lockar.

Mer bilder kommer i omgångar. Jag fick inte så många bilder med min kamera så jag väntar på fler bilder från alla fotografer från kvällen..


Otursdag!

Nu har strömmen gått igen, vilket betyder att jag inte kan locka klart mitt hår! Haha, måste jag åka iväg med halva håret lockat nu? Åh, jag hoppas strömmen kommer tillbaks inom typ 20 minuter.. Och att det slutar ösregna ute.. Tack så mycket!


Today is the DAY

Och hur börjar den? Jo, med strömavbrott till halv tre och ösregn! Tack för det, det var ju himla trevligt! Men nu känner jag att det bara kan bli bättre. Strömmen är tillbaks, så nu kan jag snart duscha så fort vattnet har hunnit bli varmt. Sedan ska jag laga lunch och kolla på lägenhet, sedan hinner jag nog inte så mycket mer. Innan jag ska iväg till MIN fest! Varje onsdag så är det karaoke, och jag har beställt Happy Birthday sången, så att alla mina vänner kan sjunga för mig =)

Igår var jag som sagt iväg och kollade när en kompis spelade och sjöng. Himla mysigt var det, och en massa av hans kompisar var där. Träffade på massa nya trevliga bekantskaper. Efter att klubben stängde åkte vi hem till en kompis och satt där och snackade och lyssnade på musik till två på natten. En av dessa vänner körde hem mig på sin motorcykel, och vid ett vägkors, där det alltid står rickshawchaufförer, stod det två som tydligen kände mig. De vinkade glatt när jag svischade förbi dem... Haha, jag antar att jag har prutat till mig ett bra pris från dem, så att de kommer ihåg mig på grund av det..


Allt klart

Nu har jag fixat allt inför morgondagen, 9 stycken har bekräftat att de kommer men jag räknar med att flera kommer dyka upp under kvällen. Jag har bokat ett stort bord åt oss i alla fall. Håret ska vara lockigt, en vit klänning ska bäras men frågan är nu om jag ska ha svarta eller blåa skor till? Svårt val, båda roomies tyckte svarta, dock tyckte den ena blåa var okej. Jag tycker blåa. Men svarta hade jag tänkt ha på torsdag då det förmodligen blir en till födelsedagsfest =). På grund av att några vänner inte hinner hit på onsdag. Men vi får se om den blir av..

Det var väldigt smidigt att fixa med allting idag, stötte inte på några problem! Kunde till och med pruta på en del saker jag ordnat med då jag log och sade att det var min födelsedag ;). Haha, det är inte ovanligt att det händer i Indien, men det är ganska svårt just i Bangalore, så jag känner mig stolt över min prestation.

Ikväll ska jag till Indira Nagar och lyssna/kolla på min mexikanska vän Ernesto, som ska spela gitarr och sjunga på en klubb som heter Kyra. Har aldrig hört honom sjunga tidigare så det ska bli roligt. Det blir jeans och tröja ikväll för det är lite kyligt ute och tyvärr är det ingen som kör mig!


Tisdag

När jag häromdagen var iväg till mataffären för att handla lite grann, så kikade jag i lite andra butiker också. Mataffären ligger nämligen i ett köpcentrum. När jag traskade runt där så stötte jag på en liten kort tjej, i min egna ålder skulle jag tro. Inget märkvärdigt så, men när jag såg vad hon hade på sig höll jag på att ramla ihop och börja skratta.. Hon gick på allvar runt i röda cykelbyxor, ni vet de där tajta, färgglada som man hade på gympan för typ hundra år sedan.. Till det hade hon en vit t-shirt och svarta klackskor! Jösses, har jag någonsin sagt att modet här är ungefär 20 år efter vårat mode hemma?

Idag ska jag fixa lite smått inför morgondagens fest, boka bord, se vilka som verkligen kommer och inte kommer, fixa tårta osv..


Svaret

Nu vet jag varför roomies bil har en massa repor på taket..


Vardag i Indien

Det var riktigt mysigt att komma ut igår och få träffa vännerna. Vi satt några timmar och snackade och hade roligt innan vi drog hem halv tolv då alla, utom jag, var tvugna att gå upp tidigt idag för att jobba. Jag drack varm juice, eller juice utan is rättare sagt, för att inte riskera att bli sämre.. Funkade ganska så bra, mår i alla fall inte sämre idag.

Idag har jag tänkt att jag måste organisera och packa om alla mina grejer, vardagsrummet är ett mindre kaos tack vare alla mina saker här.. Om jag fixar allting idag, har jag resterande dagar kvar till att njuta och hitta på roliga saker. Fixar jag det inte idag, har jag ändå dagar att njuta av men med dåligt samvete..


Underbart att bo i en resväska...

Igår var jag i mataffären och skulle lämna tillbaks en grej som jag hade köpt. De har som policy att man kan lämna tillbaks saker inom 7 dagar. Vilket projekt det var! Om de har en sådan policy, varför ifrågasätta allting?! Det första jag fick höra var att förpackningen var bruten, det var den inte, och jag bad dem gå in i butiken och kolla hur de andra såg ut. Det andra jag fick höra var att jag skulle ha bestämt mig i affären om jag ville ha den eller inte. Om jag nu inte ville ha den varför köpte jag den då?! Att jag ångrade mig var inte ett skäl nog, tydligen. Då sade jag istället att den inte fungerade, det stod en sak på kartongen men så fungerade den inte i verkligheten. Då plockade en av dem ur saken ur kartongen för att prova. Då fick jag höra varför jag inte provade den i butiken? Hade jag tagit ur den från kartongen hade ju ni sagt till mig! Därefter sa de att jag inte kunde lämna tillbaks den för att den inte var i kartongen!! Nu började jag på allvar tappa tålamodet och skällde ut dem och började höja rösten och sa att de var ju för tusan de som hade tagit loss den från kartongen!

Sedan på undersidan var den blå från kartongen, då sa de att jag inte kunde lämna tillbaks den för att den var använd. Ja, ni kan ju säkert förstå att jag var ganska så arg vid det här laget. Även en annan kvinna stod bredvid mig och ville lämna tillbaks en sån där blomspruta som inte fungerade, det fanns inget hål där vattnet skulle komma ut, och de ville inte ta emot den för de sa att hon hade saboterat den! Alltså, allvarligt talat! Där stod vi två arga bin och försökte hävda vår rätt att få lämna tillbaks saker vi inte ville ha. Det gick dock lättare för mig än för henne, jag fick alla pengar tillbaks, vet inte hur det slutade för henne..

Hmmm, Indien i ett nötskal skulle jag vilja påstå.♥


Mjölk

Nu när jag har varit sjuk så har roomie tvingat mig att dricka mjölk med lite socker och gurkmeja. Det ska tydligen vara väldigt bra när man är förkyld, och hon är övertygad om att det är därför som jag har blivit så frisk så snabbt. Jag blev däremot förvånad att det var så gott! Äntligen kan jag dricka mjölk! Gurkmejan ger ju ingen smak i sig, utan det är ju sockret som gör att jag kan dricka mjölken utan att få kväljningar. Så varje dag dricker jag minst ett glas med varm mjölk och njuter av varenda klunk..

Nu har jag precis fixat till mina lockar, druckit ett glas mjölk, och ska snart äta middag och sedan klä på mig för att dra ut och träffa Sarah och några andra vänner..  Ha en mysig söndag!


Härlig Söndag

Vad långtråkigt det blir när man måste stanna hemma hela dagarna.. Igår var jag ändå ute lite grann, följde med roomie till gymmet och snackade med alla killarna där.. Det var typ 20 killar och tre tjejer.. Så det var ju skönt att få komma ut ur huset lite grann och snacka med lite annat folk. När vi sedan var hemma så satt jag och roomie och spelade Uno halva natten. Det var så himla roligt, har inte spelat det på evigheter. Ingen av oss kom riktigt ihåg reglerna, och just det här Unot var köpt i Norden, så de hade bara de skandinaviska språken, så jag fick läsa reglerna. Och då var det ju klart att reglerna oftast var till min fördel, hehe..

Ikväll ska jag till Love Shack (vet inte varför alla utlänningar här älskar det stället! Mina indiska vänner börjar bli smått irriterad över att vi bara vill till Love Shack) då det är sista dagen i Indien för min kompis Sarah. Hon har nu bestämt sig för att åka tillbaks till Frankrike.. Jag ska dock ta det väldigt lugnt, inte dansa och klä på mig ordentligt med kläder. Bangalore börjar faktiskt redan bli kallare. Det är lite kyligt att ta sig hem på kvällarna nu för tiden, och en kofta kan då behövas. På Onsdag kör jag däremot all in, med dans på bardisken, höga klackar, kort klänning och en massa, massa chokladtårta! Eller ja, något liknande i alla fall..


Fortfarande sjuk

Idag känner jag mig lite bättre, men är fortfarande väldigt förkyld. Jag måste nog stanna hemma ikväll också så att jag hinner bli frisk tills på Onsdag när jag ska fira min födelsedag. Igår ringde 5 vänner mig, för att bjuda mig på fem olika fester, och det kändes så himla tråkigt att jag var tvungen att stanna hemma då. Har redan hunnit prata med alla och det verkar som det var världens bästa fester igår. Fast de kanske bara säger så för att göra mig lite svartsjuk! Onsdag kommer vara årets bästa fest, det är jag säker på, och då ska jag vara frisk. Fast, jag kommer nog ändå gå om jag är sjuk, haha!

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, det är så tråkigt att bara vara hemma, jag antar att jag får kolla på en massa filmer och så, så att dagen går.. Jag sov över hos roomie första natten, det funkade väldigt bra.. Nu är det bara 8 nätter kvar, sen sticker jag hem, gött!


Sjuk

Imorse så städade jag ut det sista från rummet, nu har jag bara min halsband kvar där som hänger i garderoben. Ska ta bort dem också. Den nya tjejen, Shuba, kom hit imorse och lämnade några av sina saker, så nu är det inte mitt rum längre =( Jag har flyttat ut alla mina saker i vardagsrummet, så det är lite kaosartat här hemma just nu.

Igår var jag och kollade på en ny lägenhet. Den var väldigt fin och fräsch, jag önskar att jag kunde bo där permanent, men personen som hyr ut vill inte ha några som stannar länge, utan det ger mig i princip tid att hitta ett annat bra boende, så jag inte behöver förhasta mig.  Jag får ett eget rum i en stor trerums lägenhet, balkonger i varje rum, gym i byggnaden, pool... Som sagt, är det väldigt synd att jag inte kan bo där jämt..

Idag har min förkylning blivit mycket värre, smått ont i öronen, halsen, tung i huvudet, täppt i nästa. Och det värsta av allt, min nässpray är slut! Om jag inte hittar något nytt så vet jag att jag inte kommer kunna sova ordentligt, så det får bli en tur till apoteket efter min frukost. Jag vaknade klockan ett idag, skönt att kunna sova ut länge när man är sjuk...


RSS 2.0