Ingen dator

JAG HADE PRECIS GATT OVER GATAN VID JOBBET NAR JAG INSAG ATT JAG GLOMT MIN DATOR... JAG ORKADE VERKLIGEN INTE GA TILLBAKS, SA NU LIGGER JAG HAR I SANGEN, FLERA TIMMAR SENARE, OCH SURFAR MED MOBILEN.. SHIT VA SMATT DET AR! SKA GA OCH LAGGA MIG OCH SOVA NU, VI HORS IMORGON, GODNATT

Lördag

Var ju ute tillsammans med mina kompisar i lördags, kommer inte ihåg namnet på stället, men det var kul i alla fall! Det var typ värsta dance battlen på dansgolvet, shit va kul det var.. Kändes som jag var med i någon film eller så! Jag dansade dock inte, då jag inte hade helt rätt kläder för att slänga mig på golvet om man säger så..

Jag slog vad med min vän Nitin, för att se om jag var någon speciell här. Vi slog vad om jag kunde få spela tillsammans med DJ på nattklubben, vi slog vad om tre kinderägg! Han tvingade iväg mig alldeles för tidigt på kvällen, jag kände direkt att det inte skulle gå. Såklart sade de nej, på grund av att dörrvakterna inte tillät. Så då gick jag såklart till vakterna och cheferna och pratade.. De sade att efter 11 kunde jag spela med dem. "Har du med dig din egna musik?" Haha, what! De trodde jag var proffessionell. När klockan var 11 gömde jag mig för jag ville absolut inte spela! Så, till Nitin vill jag säga; I didnt loose the bet, coz if I had gone to them again they would have let me play.. But since they thought I could play, I did not. Thats why I gave you a Kinderegg. Basically I won the bet, but I just wanted to be nice to you ;)



Första natten

Första natten i nya lägenheten.. Lite läskigt, och nu har jag inget sällskap av mina kompisar som jag har haft flera nätter i rad.. Väldigt tråkigt, och tomt att sova ensam faktiskt.. Även fast man sover, är det skönt att när man vaknar upp att man inte är ensam.. Fast första natten borde det ju bara vara jag, ensamt och mysigt...

Handlade lite mat förut och jag har nu upptäckt helt nya avdelningar nu när jag kollar efter mat som jag kan laga.. Hittade till och med biff! Jag hittade också havregryn och kakao, så nu när det är brist på ugn så får jag laga negerbollar jämt och ständigt!


Nya lägenheten

Fick hjälp av mina kompisar igår att flytta. Dock blev det senare än vad jag hade planerat så att det blev inte någon shopping som jag hade tänkt. Jag får göra det idag istället. Jag sitter just nu hemma hos Rukesh och väntar på att Nitin ska bli klar med vad det nu är han sysslar med så att han kan köra mig och hjälpa till att shoppa det som jag behöver. Det allra viktigaste är att jag får en madrass.


Mitt nya rum


The vardagsrum


Vilka vänner man har

De sitter och kollar på film, och här är jag helt själv och packar!


Vem gillar att packa egentligen?

Okej, nu har jag redan tröttnat! Har inte ens packat i fem minuter... Lyssnar på musik, just nu Byz och jag får en massa härliga minnen ♥. Så nu längtar jag tillbaks till Sverige och vårterminen 2006. En av de bästa tiderna i mitt liv faktiskt, jag hade nyss flyttat hemifrån, börjat plugga det jag ville och fått en alldeles underbar vän♥.

Min nya roomie ringde mig precis för att meddela att hon inte kommer vara hemma imorgon, så första dagen blir jag helt ensam med att bekanta mig med mitt nya boende... Hoppas jag kommer trivas! Men det tror jag absolut, och jag är mycket förväntansfull!


Nu ska jag fortsätta i fem minuter till!


Bye bye Pimplady

Packning pågår

Fredag

Imorgon går flyttlasset! Äntligen slipper jag Pimpladyn. Och jag är faktiskt inte ensam om att inte tycka om henne, så det känns skönt att veta att man inte är ensam om sina känslor... Träffade på hennes man igår kväll, han satt utanför huset och gjorde ingenting. Han såg så himla olycklig ut, och jag tror säkert det beror på Pimpladyn.

Ikväll måste jag stanna hemma. Så det får bli en helkväll med musik, packning, mat hemma och förhoppningsvis lite packhjälp också..

Jag har några talanger...

Och de är sällan jag skådar dem här i Bangalore, men igår lyckades jag! Jag var så sugen på Papa Johns pizza, de som serverar smält vitlökssmör till pizzorna.♥ Men deras pizzor är inte de bästa, utan då är Dominos mycket bättre. Så jag hade planerat att enbart köpa smöret på Papa Johns. Jag förberedde mig mentalt, med många förklaringar och ursäkter, och steg tillslut in. De kollade på mig som om jag vore knäpp, till en början, men sedan började jag att försöka övertala. Jag fick prata med någon som var högre uppsatt än första personen, han sa tillslut ja, och det var då dags för prutningen.

En mini burk kostade 25 rupees. Jag ville ha två burkar, och jag ville att de skulle fylla på dem så de var helt fulla. Okej, då ville jag få två fulla brukar för 40 rupees. Ganska så dyrt, men vad gör man inte för att stilla sitt behov. Sedan började han pruta själv, åt fel håll! Så det slutade med att jag kom ut med 4 fulla burkar och en halvfull burk för 50 rupees. Vad jag ska göra med allt vitlökssmör är en mycket bra fråga!


Godmorgon

Tydligen äter jag som en liten mus, tar små, små tuggor av allt jag äter.. Haha, det kan jag nog hålla med om, speciellt om jag ska smaka på något nytt, då blir det en liten tugga och så smaskar jag lite.. Bildbevis ville mina vänner ha, men det funkar ju inte såklart.. Överdrivet ska det vara, så jag tog en stor tugga! Ser ut som jag ska äta upp hela skeden...


Banana beach

Några bilder från härliga Banana beach...






Leela palace

Åkte till ett väldigt fancy place häromdagen, Leela palace, som ligger precis vid det sjukhuset som jag var på för länge sedan.. Jag var fullt upptagen med att må dåligt då, så att jag inte såg det..Men häromdagen fick jag chansen, och oj vad fint det var. Det var som en helt annan värld, och den världen var inte Indien... Jag, Rukesh och Nitin skulle egentligen ätit lunch där, men vi kom försent så det serverades ingen mat för oss. De hade även några småbutiker som vi kikade i.. Hade tänkt spela lite bowling också, men då hade Earnst & Young hyrt hela bowlinghallen, typiskt!










Strömlös

Lagom till att jag kom hem igår så började det att ösregna.. Smått förvånad, då jag trodde att det inte skulle regna någonting. Strax efter att regnet kom, försvann strömmen. Strömmen hade inte ens kommit tillbaks när jag lämnade lägenheten igår! Så där satt jag, min granne och en kompis, i mörkret, utan datorer och utan något ljus... Hittade tillslut en tändare så vi kunde tända ett endaste litet ensamt ljus..

Det fanns inte så mycket annat att göra än att sova tidigt, vilket i och för sig var väldigt skönt, då jag har sovit ganska dåligt på sistone. Det var verkligen skönt att jag hade sällskap, annars hade jag varit skiträdd. Ute kunde man ju inte heller vara då det regnade som bara den.. Jag gjorde misstaget att visa att jag var lite rädd, så de försökte skrämma upp mig hela kvällen genom att berätta läskiga saker, låtsas bli rädda för ljud, lämna mig ensam i rummet etc... Det var tydligen strömlös i hela Koramangala, och många elever hade upplevt samma... Nu hoppas jag att strömmen är tillbaks hemma, men det vet man ju aldrig.

Snart måste jag börja packa! Åh, vad skönt det ska bli med en riktig lya....


Busy

Usch vad dålig jag är på att skriva nuförtiden.. Jag gör inte så mycket spännande, hänger bara med mina kompisar hela tiden.. Igår var vi ute på Banana beach en liten stund och lyssnade på livemusik, sedan gick vi hem allihopa, till mig och Rukesh och bara umgicks. Har fixat en massa med min nya lägenhet, nu är det bestämt att jag kommer flytta in på lördag, ska bli så skönt att slippa Pimpladyn!  


Helkväll

Igår när jag kom hem från jobbet lämnade jag datorn, sedan åkte jag, Rukesh och Nitin iväg för att äta lunch. Vi hamnade på våran favoritbar Banana beach och beställde in lite mat och satt och tjötade. Sedan blev det helt plötsligt kväll och vi satt fortfarande kvar och tjatade.. Inte förrän strax efter elva lämnade vi stället, bara för att åka på efterfest hemma hos en tysk kille som jag hade träffat i baren.. Vi hade hur kul som helst, och jag längtar tillbaks till igår... Härlig musik, en massa härliga människor, en stor tårta, massa mat, ledig.... Idag har jag varit ute och käkat lunch tillsammans med några kompisar, ikväll ska jag förmodligen ut och käka på en italiensk restaurang tillsammans med tysken och en italienare..


Trauma

Jag hade precis, efter mycket om och men, gått över gatan när jag lämnade kontoret. När jag sedan hade gått i tio meter kom jag på att jag hade glömt min laddare till datorn! Det är som värsta projektet att ta sig över gatan här, då det är så mycket trafik, så jag orkade verkligen inte göra det två gånger till bara för att få min laddare... Så igår fick jag klara mig utan min bästis, det var ju lite jobbigt men jag klarade mig ändå.

Jag var hemma med mina kompisar på kvällen, vi satt bara hemma och gjorde inget speciellt.. Efter en stund gick jag ut i trapphuset då jag fick ett telefonsamtal.. Jag satt där en liten stund och så känner jag hur något kittlar till på armen. Jag börjar gallskrika (typ) slår iväg krypet och springer in i rummet och stänger dörren efter mig! En megastor kackerlacka hade hoppat på mig! Fy fasen vad äckligt det var.. Haha, mina kompisar undrade såklart vad som hade hänt, men jag var helt i chock, svettig som tusan och hade behov av terapi, så jag kunde inte prata... Jag har sett en stor kackerlacka innan, men inte en sådan här stor. Det är nog den största rasen som finns...

Nu har jag återhämtat mig, men det tog ett tag innan jag kunde slappna av och glömma det hemska som hänt mig..


Blä. Usch, jag får rysningar när jag ser den...


God morgon

Igår kväll gjorde jag ingenting. Jag var hemma hos Rukesh och käkade middag och kollade på film, medans Rukesh var utanför rummet/mitt rum och pratade med sin flickvän i all evighet! Haha, så det var ju lönt att vara hemma hos honom då... Men jag får se till att passa på, jag kommer ju snart flytta. Det blir väl ungefär 5 minuters promenad iväg, det är ju inte långt men det blir ju mycket längre ifrån än vad vi har nu..

Häromdagen var jag på en restaurang för att jag skulle skaffa lite hämtmat. Medans jag satt där och väntade såg jag den här figuren som var så lik Rukesh...


Tidig dag

Gick från jobbet runt halv fem idag, då det varken fanns elever eller internet på jobbet! Inte mycket man kunde göra då... Idag ringde jag till head, head, head boss för Karnataka bank och klagade på allting som hade hänt mig. Han var jättetrevlig och sa att han skulle kolla in i alla problem som jag hade nämnt för honom, sedan skulle han höra av sig till mig. Efter en stund ringde min kompis managernKarnataka bank och ville be om ursäkt för allt som hänt mig, och han sa även att bossen hade ringt och sagt "This very nice girl called me and mentioned all the problems she had, why are you giving her all these problems!?" Haha, jaa det undrade faktiskt jag också! Jag tror han blev lite skraj när jag hade ringt till högsta chefen och klagat... Big boss ringde senare tillbaks till mig och sa att han ska ta till sig alla mina klagomål, och kan ni tänka er vad som hände sedan? En liten pojke kom med post till mig! Mitt lösenord och användarnamn till Internetbanken! Shit vilken bra dag alltså! Nu hoppas jag att jag aldrig mer behöver någonting från banken igen.


Snart helg

Även om jag bara jobbar halvdag på lördagar så blir man väldigt trött, det känns som att det aldrig finns tid till att vila upp sig för en ny arbetsvecka! Jag har ju bara en helt ledig dag. Så igår låtsades jag att jag hade helg och satt uppe tillsammans med kompisarna till sent på natten.. Eller ja, så sent blev det väl inte, men efter tolv i alla fall.. Kul hade vi, fastän samtalen gled in på hindi och telugu emellanåt!

Nu är det bara två och en halv dag kvar innan min lediga dag, och det kommer gå snabbt! Imorgon kommer jag vara ensam med eleverna, då kommer jag ha mycket mer att göra så det ska bli kul..


Party


Njuter av min lediga tid tillsammans med mina älskade vänner♥


Jobbet

Vi har knappt några elever på jobbet nu, det blir ganska så långtråkigt då.. Finns inte så mycket att göra förutom att göra nytt material till eleverna, och det kan lätt bli lite långtråkigt och så måste man ha en massa fantasi för att hitta på, och den tappar man ju ganska så snabbt..

Och nu börjar jag tröttna på all mat som jag äter ute, så jag flyttar och får ett nytt kök i helt rätt tid. Det ska bli så skönt att kunna äta lita pasta med god kyckling och lite kycklingbiffar och så.. Undra om jag får till någon bra brunsås också! Mmm, kycklingbiffar, brunsås och kokt potatis, gud så gott... Jag får bjuda mina kompisar på "äkta" svensk mat, undrar om de gillar det.. Jag kan väl redan nu säga att jag behöver säkert ställa fram starka kryddor på bordet så det smakar någonting för dem.. Jag såg förresten häromdagen, en pytteliten paket med vispgrädde som kostade 40 kronor! Sjukt dyrt är det med utländska varor här..


Watchman

Vi har fått en ny watchman nu, jag vet inte vart den gamla tog vägen. Men den här gubben är superhärlig.. Han öppnar alltid grinden när man kommer och säger "Namaskar" eller "Goodevening mam". Fast det känns ju ganska dumt att man inte ens ska öppna grinden själv.. Men söt är han i alla fall..


Trafik

Alltså, vissa borde inte få ha körkort. Om man inte ens kan se framför bilen när man kör rakt fram, vad sysslar man med då? Igår kväll efter att jag hade käkat min middag, gick jag runt och letade efter tiggarna. Jag hade tänkt ge dem min överblivna middag, men såklart fanns de inte någonstans när jag väl hade bestämt mig för att ge dem något.. Så jag gick hem istället med maten. När jag skulle gå förbi en bil som stod parkerad (trodde jag) blev jag tillknuffad! Tanten i bilen hade inte ens sett mig när jag gick framför bilen! Hon skulle ju rakt fram, vart kollade hon liksom?! Hon blev jätterädd och flög ut ur bilen och bad om ursäkt tusen gånger, det hände ju såklart ingenting, men jag blev ju lite skraj...

Idag har jag vart ute med kompisar och käkat middag ihop, vi åkte även runt och letade boende åt en kompis. Jag har ju redan mitt på det torra, vilket är skönt... Snart flyttar jag från Pimpladyn =)=)=) Nu är jag hemma och ska sätta på en film som jag kan somna till. Har försökt kolla på två filmer, tre nätter i rad nu, men inte lyckats se slutet på någon av dem.. Jag känner mig som min syrra, som är jättetrött på kvällarna och bara somnar hela tiden... Fast klockan är ju ändå över elva här, så jag är lite bättre än henne som brukar somna runt åtta ;)


Alla hjärtans dag


Min fina Alla hjärtansdag ros som jag stal fick....

Min bästis

Åh, jag blir så nervös... Min bästis, datorn, håller på att krascha ihop. Jag kan bara ha skärmen i vissa speciella lägen annars blir den helt vit! Någon som vet vad detta beror på, eller vad jag kan göra åt det? Jag vill inte köpa en ny då det här är min absoluta bästis, jag kan aldrig hitta någon som är lika bra...


Opium


Hmm, vi får se hur jag kommer må ikväll, efter att ha tänt på den här...

Hemfärd

När jag skulle hem i lördags kväll, efter den där expatfesten på det där fancy hotellet så prutade jag i vanlig ordning på priset i en auto. När jag fått det till 130rs, satte jag mig och vi körde iväg. Han var världens coolaste, han och jag pratade hindi (i den mån jag kan, vilket inte är mycket) och han satte på hög partymusik då han hade världens högtalarsystem i baksätet.. Så här lät det på vägen hem...


Några få bilder...

Anledningen till att jag blev så himla arg på vakterna var för att de hittade på sina egna regler. På baksidan av biljetten stod det bland annat att följande inte var tillåtet; Kamera, handväska, mobil, cigaretter.. Men det hade ju alla med sig, så det var ju helt konstiga regler det där med kameran...

Min biljett


Strax innan mitt kamerabatteri blir beslagtaget

Bryan Adams

Ryktet stämde, det var en konsert igår. Jag åkte iväg med en kompis, köpte biljetter och smet före i den kilometerlånga kön för att komma in på området. Jag vägrade stå i den långa kön, och det löste sig ju ganska bra om man smet in i kön! Kamera fick man inte ha med sig på området, det fick jag reda på när jag skulle gå in. Jag hade världens bråk med vakterna, tillsammans med andra indier, om var jag skulle lämna mitt batteri. De ville att jag skulle lämna det i en stor låda, där alla sen skulle rota fram sina saker, jag sa aldrig i livet! Om det nu var så viktigt att inte ha med kamera så får de ha något säkert ställe! Tillslut var de nära på att inte släppa in mig, så arg som jag var på dem. Jag var tvungen att ge upp och ge batteriet till en vakt, fick hans nummer och ringde honom när jag gick ut igen...

Vi träffade på en hel del människor som vi kände inne på området, kul var det. Bryans konsert var ungefär två timmar lång och han spelade en massa bra låtar. Han drog upp en tjej på scenen som fick sjunga med honom, hon såg väldigt lycklig ut! Efter konserten drog jag hem, jag var så himla trött. Några ville ha med mig till nattklubb och några till en bar, men jag orkade verkligen inte det.. Man blir trött av att vara på konsert och stå upp i flera timmar..

Så jag har alltså inga bilder eller videor från konserten, tråkigt nog...


MG road

Där händer det grejer.. Det är där alla utlänningar håller till. Jag träffade de rätta människorna som guidade mig helt rätt i stadens djungel. Tydligen finns det en jättebra hemsida, typ som facebook, för alla utlänningar här i Bangalore! Skitkul ju, där skriver de vart alla fester är varje helg, och man får en massa tips och hjälp om man behöver det.

Jag började på 13th floor, tillsammans med Arron. Och som namnet avslöjar befinner sig klubben på 13de våningen. Härlig utsikt var det, supergod mat och drinkar.

13th floor

Sen var det dags för Valentines party på något fancy hotell. När jag går till restauranger och barer så brukar jag alltid kolla runt och undra "Vart är alla utlänningar?" Igår kollade jag runt och undrade "Vart är alla indier?" Men det var riktigt kul, träffade på spännande människor, en svensk tjej bland annat. Träffade även på portugis som blev sjukt besviken att jag inte kunde prata portugisiska med honom, förstår det. Han blev nog lite förtjust just på grund av att jag var halvportugis. Hans kompis sa att jag var en perfect match för honom då han alltid velat ha en svensk flickvän, och nu var jag ju både svensk och portugisisk... Men nej tack, jag tror inte det! Fick en ros av en annan söt kille, som jag satte i håret..


När festen tog slut chrashade jag och Arron en annan Valentines party. Jag försökte länge att komma in den riktiga vägen, men de lät oss inte komma in. Så tillslut hittade jag en bakdörr som var öppen så då smet vi in. Träffade på en indisk man som ville gifta sig med mig. Jag sa tack men nej tack. Därefter åkte vi hem!

Jag sitter på en låg stol, det är därför jag ser så himla liten ut jämfört med honom...

Jag har hört rykten om att Bryan Adams ska spela i Bangalore ikväll. Vi får se om det stämmer...


Äntligen

Det känns ibland som att Pimpladyn får nog av mitt dygnet-runt-surfande och stänger av det ibland bara för att! Igår fungerade det inte på hela dagen och kvällen. Fast jag hoppas att hon inte är så elak, utan att det bara slutade fungera av sig själv... Inatt kom mina kompisar hem från Goa, klockan fyra kom de inklampandes och då skulle det berättas om Goa, och jag var såklart också tvungen att berätta hur bra det hade varit här hemma, så att de också skulle bli lite avundsjuka... Fast jag tror de lyckades bättre med det..

 


1 år

♥ Världens bästa Isabella fyller ett år idag! Kommer du ihåg när jag passade dig i Oktober och vi gick till parken och lekte? Såklart du gör, vad roligt och mysigt vi hade det då! Tänk vad stor du har hunnit bli, att du redan kan prata, äta, stå och gå lite grann är så häftigt. Hoppas att du får det roligt på ditt första barnkalas...
Massa pussar och kramar från moster som älskar dig och saknar dig varenda dag ♥



Legends of Rock

Träffade min vän Arron från England igår, vi gick till en bar i närheten av mitt hus, Legends of Rock, och åt och drack lite. Det var vi mot alla råttor. Vi satt ute på takterassen och där sprang det hur många råttor som helst. Arron är lite rädd för råttor så det var ganska kul! Han kunde inte sluta kolla runt sig hela tiden, haha..

Kvällen avslutades, som en ny tradition, på Baskin and Robbins med en stor kula Raspberry Love.. Extra hjärtan fick jag av killen som jobbade där också, han verkar tycka det är skitkul när jag kommer dit. Jag har sagt till honom att jag kommer varje dag tills min favvoglass är slut, det skulle inte förvåna mig om han inte vill sälja den till andra, så att jag ska komma dit extra många gånger, haha.. Nä, det var såklart ett skämt!
 




Hemsk sång

Som några av er vet, bor jag för tillfället i ett PG, paying guest. Mitt rum ligger vägg i vägg med familjen som hur ut rummet och det är otroligt lyhört, jag hör varenda utskällning som sker i det huset. Ibland kan det vara roligt när man får reda på lite skvaller och så (de få gånger det pratas engelska) men nu, jag tror jag dör! Det verkar som Pimpladyn har sånglektion hemma och hon sjunger hemskt! Det låter värre än mig, och för de fåtal som ens har hört mig sjunga kan då intyga att det måste vara otroligt hemskt!

Usch och fy, jag ska sätta på egen hög musik nu så jag slipper höra eländet!


Hör ni någonting?

Ingen mer festival

Jag hade planerat att jag skulle stanna till på festivalen (eller vad det nu var) på vägen hem, men det var slut! Så jag fick snällt åka hela vägen hem istället.. Filmade en lite kortis imorse, dock inte så bra då det var helt fullt med folk, men allt liv kom i alla fall med.


Ikväll ska jag ut tillsammans med en vän, vi åker nog till MG road till nån häftig klubb där. Så nu ska jag göra mig iordning lite grann innan det är middag och utgång... Ha en trevlig helg allesammans

Kaos

Jag läser ju Aftonbladet dagligen, och nu har jag läst om hur mycket snö det är och att man ska lämna bilen hemma etc. Jag hoppas att det inte är så hemskt som det låter, då flera i min familj ska åka upp till Stockholm idag. Jag hoppas verkligen att de kommer iväg utan några problem... Jag kan meddela att för mig är det också kaos i trafiken. Det beror inte på snö såklart, utan på någon festival eller liknande som pågår i Adugodi, som ligger mellan mitt kontor och mitt hem. Märkte av det igår kväll då det tog lite längre tid att komma hem. Men imorse var det galet! Det tog mig en timme att komma fram, i vanligt fall tar det ungefär 20 minuter. Trafiken stod helt stilla!

Det var fullt med trafik, människor och försäljare. Jag ska nog stanna till där ikväll om jag inte kommer härifrån försent..

Det såldes bland annat dessa små statyer...

 
En massa, stillastående trafik...


Min buss i sikte!


Utvilad

Inatt har jag sovit mina åtta timmar, som jag egentligen vet att jag behöver sova. Det har inte hänt på hela veckan så nu känner jag mig ordentligt utvilad! Jag behövde nog det där, har gått runt och varit halvtrött hela dagarna och knappt orkat göra någonting, men nu så är det bättre... Skulle egentligen gått ut igår ju, men jag orkade faktiskt inte det. Sängen och Beck - Levande begravd lockade mer...Men såklart så somnade jag mitt i filmen, typiskt mig att aldrig kunna se klart en hel film!

Nu är det snart dags för jobbet. All min energi som jag har samlat på mig under natten kommer ganska snabbt att försvinna då eleverna kräver mycket energi. Jag blir trött efter knappt 5 minuter med dem...

Ha en bra dag alla!


Google translation

Alltså ibland skrattar man ju nästan så att man gråter av den där Google translation! Jag brukar alltid översätta min blogg, så jag ser vad alla internationella läsare egentligen läser.. I mitt förra inlägg skrev jag istället för "Visserligen älskar jag glass", "Visserligen är jag glassoman" (Kanske inte är korrekt stavning på glassoman). Så när jag kollade translation hade de översatt det med "Glass of Oman och Glass unmanly".. Haha, de är väldigt roliga! Ibland fattar man verkligen ingenting av översättningen...


Baskin and Robbins



Så fort jag steg in blev de jätteglada, "Hello mam! How are you? Where is you partner?" Jaa, det är inte jättelätt att vara anonym här, hur mycket man än vill det ibland.. När jag sa att jag ville ha min favoritglass, skämtade han till det och tog fram bägaren som rymmer ett kilo! Jag älskar visserligen glass, men även jag har min gräns (ett halvt kilo!)


Min baby förbereds uppe i högra hörnet ♥


Det här är nog Alla hjärtans dag glassen, då det finns stora chokladhjärtan i.


Buss i Bangalore

Jag är nu en mycket (!) erfaren bussresenär här i Bangalore... Dagligen blir det två turer, eller fyra om man räknar med de två bytena jag måste göra. De som är mest irriterande är de små tjocka tanterna som knör utan att bry sig och tror att de äger all plats i världen. Snäll som jag är så flyttar jag ju på mig också! Ungdomarna har åtminstone lite hyfs och säger förlåt och ursäkta mig, men inte de tjocka tanterna minsann.

Något jag aldrig trodde jag skulle göra är att hoppa på bussen i farten (bussen körde kanske 5km/h, men ändå!)eller hoppa på en buss som är så knökfull att jag håller i mig i en stång, och hänger utanför bussen! det är väl sådant som händer när man är erfaren, då vågar man lite mer ;).

Sen har vi de helt galna busschaufförerna. Ibland råkar man ut för dessa och även de verkar, som de tjocka tanterna, bara bry sig om sig själva. De har säkert ingen aning om att flera tiotal människor står i bussen, och bränner därför på i 60 över kurvorna och 120 över guppen! Och jag, som knappt når upp till de där handtagen i taket, kan ju lätt falla ur bussen, då dörren i princip alltid är öppen.


Idag råkade jag ut för både tjock tant och galen busschaufför, i en och samma buss! Skönt att jag är hemma nu, ska vila upp mig efter en galen busstur och förbereda mig mentalt inför morgondagens.. =)


Jag väntar

På glass! Jag är så glassugen och jag kan inte sluta tänka på min älskade Raspberry love. Det är det första jag ska göra när jag kommer hem, köpa mig en stor kula! Tur att jag har typ en minuts promenad till Baskin and Robbins...

Idag såg jag och min kollega och arbetade framför datorerna när vi ser en liten pojke på typ 4 år. Pappan hade lämnat honom mitt på gatan (Knappt någon trafik, men ändå) och pojken grät och grät. Tillslut kom pappan tillbaks och gav honom en örfil! Usch, vad hemskt det är att se. Lilla sötnosen var ju bara ledsen...


I´m in love

Nyss hemkommen från en kväll tillsammans med en vän. Vi tog ett stopp på Baskin and Robbins, och tack Gud för det. Världens godaste glass har jag ätit idag, Raspberry love med Hallon då såklart och massa stora härliga chokladbitar... Det var månadens smak och kommer snart att försvinna, så nu måste jag hänga på BR varje dag så att jag kan tröttna och inte bli ledsen när smaken försvinner. Har redan planerat att ha det till frukost imorgon bitti, då det är på vägen till bussen!

Hade det roligt ikväll, ska förmodligen träffas imorgon också och gå på någon fest med en miljonär.. När min kompis berättade om mannen så kände jag att jag redan hade träffat honom. Han lät precis som en man jag träffade på FRO när jag var där. Om jag följer med imorgon, så får jag se om det är samma person...


Mmmm, I love.....


Provet är över

Skönt för alla elever att slippa tänka på det där något mer, eller de måste i och för sig vänta några veckor på att få reslutatet, men de behöver inte plugga mer åtminstone! Jag har suttit vakt mest hela dagen, under hörförståelsen och när de skulle prata fick de inte prata med varann. Några går inte alls att lita på så då var det i princip till att även följa dem till toaletten.

Jag var på jobbet tidigare idag, så jag kunde även sluta tidigt, vilket var otroligt skönt! Jag lämnade kontoret medans det fortfarande var ljust, det händer i princip aldrig annars! Så nu har jag hållit igång här hemma sedan jag kom hem, pysslat och fixat. Tänkte jag kunde ha det lite lugnt nu i några dagar, men jag ska visst iväg och träffa en annan vän ikväll, för middag och kanske någon drink. På vardagar är det skönt att allting i Bangalore stänger tidigt då jag måste jobba, men väldigt, väldigt trist på helgerna..

Så nu måste jag fixa till mig innan jag sticker ut igen! Har förresten använt mina Reebok Easytone idag, de känns mycket bra....


Minnen

Jag kommer ihåg när jag gick i skolan och man hade prov. Då var det alltid någon lärare som satt med i klassrummet så att man inte skulle fuska. Såklart, annars hade man ju gjort det. Och tänk att jag nu har blivit en sådan lärare. Jag sitter i klassrummet med alla de elever som har sitt prov idag, och vaktar. Ingen får gå på toaletten under provets gång, inget prat, ingen mobiltelefon under hela dagen. Jag måste säga att jag föredrar att vakta att göra provet! Hoppas det går bra för alla studenter, de har varit så nervösa i flera dagar, så det är skönt för dem att äntligen få göra provet och få det överstökat...


Haha, jag och min stalker. Hänger på coolaste nattklubben i stan!
Här sitter vi ute och njuter av värmen och utsikten som inte syns på bild


A taste of home

Glömde helt av vad det egentligen var jag handlade tidigare idag. Kom nyss på, efter att jag borstat tänderna, att jag köpte en liten babybell ost! 10 spänn kostade den, haha kostar de så mycket hemma? För en bit? Jaja, åt den precis och Guuuud vad gott det var! Smakade som min smaklösa favorit, hushållsost!

Nu har alla polers åkt iväg till Goa, hoppas att ni får det roligt, och KÖR FÖRSIKTIGT!


Jag blir ensam kvar

Åh, alla jag känner åker till Goa ikväll, jag är så avundsjuk! Här i tråkiga Bangalore blir jag ensam kvar och kommer bara ha det tråkigt tills alla kommer tillbaks igen. Skit trist är det verkligen, men vad kan man göra.. Jag måste ju jobba, det finns ju typ bara fördelar med att plugga då man kan göra vad tusan man vill! Och jag förstår att man behöver den tiden, nu när jag vet hur det är att arbeta... Tänk vad skönt det var när man pluggade och bara kunde dra iväg när som helst. Synd att man pluggade i Sverige och inte i ett annat land där man kunde göra lite härliga utflykter..


Busy busy busy

Idag var min kollega sjuk så jag var i princip ensam med alla elever. Jag fick lite hjälp med att kopiera, men utöver det så var jag själv. Det var lite hektiskt på morgonen men sen lugnade det ner sig ganska rejält, samt att många elever åkte hem ganska tidigt idag. Dock fick jag på kvällen oväntat privat jobb, så då blev jag återigen upptagen. Kommer förmodligen att bli klar imorgon kväll, men tills dess är jag busy! Just nu sitter jag hemma hos Rukesh tillsammans med en kompis och vi sitter och snackar, äter, spelar och jobbar. Skönt att man slipper sitta hemma fastän man har en massa arbeta att göra...

Skulle egentligen iväg på magdans idag, men jag kom iväg sent från jobbet så jag får se om jag hinner imorgon istället.


Alltså jag har så himla mycket bebishår! Det känns som det bara växer mer och mer!


Lördagskväll

Lördagen spenderades med att äta en sen lucnh på en dålig restaurang, dit ska vi aldrig mer gå tillbaks, dålig service och dålig mat. Efter lunchen åkte vi hem och spenderade många timmar på våran takterass, både i solen och i mörkret. Killarna var rädda för rovfåglar, så vi satt inte högst upp på toppen, utan lite längre ner. Vi satt och lyssnade på Spotify, Telugu låtar och lite svenska blandat.. Jag hade med mig mina små högtalare upp, så det blev bra ljud. Det är så härligt att kunna sitta ute, och även efter att solen har gått ner. Det behövs bara en liten sjal eller tunn tröja så fryser man inte.




Commercial street

Spenderade eftermiddagen på Commercial Street. Träffade på några svenskar, blev indragen i butiker där jag tvingades ta kort, gick vilse, slog till en man, delade rickshaw med tre främmande tjejer, åkte till Hint för att träffa Rukesh och Nitin, träffade sedan Nalini och SanjayCoffe Culture där det röktes vattenpipa (det verkar vara väldigt trendigt här), åkte sedan hem och pratade med syrran...

Hittade inget speciellt på Commercial Street, men det är alltid lika roligt att vara där. Händelserikt om inte annat. Använde mina nya Reebok sandaler och de var faktiskt väldigt bra, blev ganska trött och kände att jag behövde byta skor.






Reebok Easytone

Har varit ute och shoppat lite nu på förmiddagen, ska kanske åka till MG road lite senare ikväll, får se om jag har lust med mer shopping. Jag har fixat mina sandaler som gick sönder häromdagen, 10rs kostade det bara! Sedan har jag köpt något som jag har tänkt köpa så himla länge, men det har helt enkelt aldrig blivit av tidigare.. Och bra det, för idag när jag hade bestämt mig så var det tydligen 30% rea! Sandaler från Reeboks Easytone serie, som ska träna ben och rumpa bara genom att använda sig av skorna.. Hoppas de är bra.


Här har ni mina små älsklingar, betalade ungefär 350 svenska kronor för dem!


Love is in the air


Melodifestivalen

Med tanke på alla statusuppdateringar som jag nu har sett på Facebook, så verkar det inte som att jag missade speciellt mycket. De flesta har skrivit hur dåligt programmet var, och hur dåliga låtar blev framröstade. Det låter ju i och för sig som det brukar göra nuförtiden. Det där programmet var mycket bättre förr! Hemma har vi haft några inspelade videoband med Melodifestivalen från 90 och 91, då var programmet verkligen bra! Igår var jag helbusy, därav skrev jag ingenting i bloggen. Jag skriver senare vad jag sysslade med...

Nu ska jag klä på mig och ut och käka lite frukost. Jag är väldigt sugen på att sitta på takterassen och sola lite, men jag är rädd för de stora rovfåglarna.. Jag är fortfarnde lika vit som alla er där hemma, fastän jag bor i ett varmt land.. Typiskt att fåglarna ska gilla mig och mitt hår så mycket =(


Hemlängtan

Sitter på jobbet just nu och har fått en släng av hemlängtan. Jag blir påmind om Sverige varje dag, jag pratar konstant svenska, jag läser om Sverige, jag berättar om Sverige, vi pratar svensk kultur, vi pratar svensk mat (alla elever vet att köttbullar är min favoritmat) och då är det inte så konstigt att man får hemlängtan. Och jag kände av det speciellt idag när jag fått ett mail från min syster som skriver om min lilla systerdotters framgångar som jag missar.. Hade så gärna velat vara hemma och se henne peka på sin navel, eller säga små ord, åh vad mysigt... Tänk att jag aldrig har hört hennes röst, för skrik och tjut räknas väl inte?!


....

Irriterande är det när internet inte fungerar där hemma! Fungerade inte på hela kvällen igår och inte heller imorse. Så igår kväll var jag ute tillsammans med Rukesh och Nalini. Vi åkte till nåt café och rökte vattenpipa och käkade. Efter det åkte vi till min nya lägenhet, då Nalini skulle hjälpa till att pruta på sängen som jag skulle köpa. Det slutade med att jag kunde få den gratis, om jag bara ska bo där en kort tid. Tack, tack! Vi satt hemma hos dem väldigt länge, säkert en timme och snackade om allt och inget. Sen skulle de iväg på middag och vi var tvugna att åka därifrån. Mina kompisar sa att det var en väldigt bra lägenhet, så jag får lita på deras smak och tycke. För mig är det bara en vanlig lägenhet, inget speciellt. Det finns liksom inte ens en takterass där! Men lägenheten är stor och ren, och läget är superbra. På en lugn gata, nära till det galna Koramangalalivet...

Vi träffade en till kompis och gick sedan ut och käkade tillsammans, vi var hemma strax innan tolv.

Ett stort Grattis till Anna som fyller år idag.. Hoppas du får en härlig dag...
 


Pimplady

Alltså den här människan som jag kallar Pimplady, min landlady, är en väldigt speciell människa. Hon älskar min granne (vilket såklart är bra) och bjuder med honom på massa saker. Mig kollar hon knappt åt och svarar pratar alltid otrevligt. Och jag funderar faktiskt över om min granne är mer omtyckt av henne än vad hennes son är. Imorse vaknade jag klockan sju! Inte frivilligt utan av att Pimpladyn var uppe och skrek på sin son att han måste plugga och han måste plugga mycket och länge... Klockan sju! Snälla ge honom lite sovmorgon, vad tusan han är ju bara 15 år.. Jag tycker så synd om honom. Pimpladyn är hemmafru så hon är typ konstant hemma, vilket gör att sonen nästan måste vara hemma hela tiden och plugga. När hon väl är bortrest i någon/några dag/ar så är han ute och ränner hela tiden och bjuder hem en massa kompisar..

Så jag har alltså varit vaken sedan sju, efter att hon skällt på sin son, började de där förbannade hundarna att skälla! Nu vet jag i alla fall vem hundarna har ärvt det av.. Hon säger aldrig till dem heller, vilket är jäkligt irriterande.. Men snart flyttar jag ju som sagt, vilket ska bli skönt!


Otur

Jag skulle precis hoppa in i en rickshaw imorse när min älskade 100rs sandal gick sönder! Jag fick snällt traska hem igen, barfota på ena foten för att få på mig ett par hela skor. När jag kom ut igen hade jag problem med att få en rickshaw. Ingen ville köra mig. Jag stod och diskuterade med en chaufför (eller ja, vi diskuterade på våra egna språk) så tillslut kom det fram en polis som skulle medla. Det gick bra, och han körde tillslut iväg med mig i!

Som vanligt tog jag bussen hem. Vilket idag bara tog en halvtimme.. Det är ganska så roligt att åka buss, för man ser hur förvånade alla indier blir när en liten vit tjej står och knör tillsammans med alla andra. Det är säkert inte så vanligt.. Här hemma har jag inte gjort många knop idag, skönt att bara få ta det lugnt ett tag.

På lördag börjar jag min magdans, det ska bli så roligt! Jag kanske ska försöka träna lite grann innan, för de flesta indier har lite mer rytm i kroppen än vad jag har! Ska nog youtuba lite magdans och härma....


Flyttdags

I slutet av månaden kan jag äntligen flytta från Pimpladyn och hennes lilla rum! Det ska bli otroligt skönt att komma härifrån och få någonting ordentligt att bo i. Det är i princip bestämt vart jag ska flytta, men jag skriver inte det här än då saker har en tendens att inte hända efter att jag har skrivit ut det, (Mumbai). Men jag har i alla fall betalat min sista hyra och snart är det dags att börja packa allt jag äger för ett nytt och mycket, mycket bättre boende.


CSN

Åh, vad det är tråkigt att man nu och typ för all framtid måste betala till CSN. Varför började jag plugga? Eller jag kunde ju ha jobbat och enbart tagit bidragsdelen, vad skönt det hade varit att slippa betala..

Jag har fått sjuk dille på Paneer butter masala. Jag fattar inte hur det kan vara så extremt gott, jag vill typ aldrig ha någon annan mat när jag äter. Jag måste skärpa mig, det kan ju inte vara speciellt nyttig mat. Men å andra sidan, vilken mat är nyttig som kommer från restauranger egentligen?


Bussdag nummer 2

Idag gick det mycket smidigare att åka buss, kom hem på en halvtimme vilket är helt acceptabelt. Nu måste jag snart ut i djungeln igen (Indien) och ta ut pengar till hyran, då Pimpladyn kom in till mig och ville ha sina pengar! Fast jag är just nu fullt upptagen med att försöka hitta en direktbuss, det måste ju finnas! Annars vet jag inte hur jag kan ta buss på morgonen, då jag inte har en aning om vartifrån de startar. På kvällen är det så mycket trafik så de brukar alltid stanna vid alla rödljus, då kan man hoppa på. Men på morgonen är det inte lika säkert.. Då behöver man gå till bussplatsen, och det är den jag inte vet vart den är..


RSS 2.0