Framsteg

Alltså kan ni förstå, jag har fått ett nytt simkort! Jag har ju väntat ända sedan jag kom hit, och idag så skulle jag träffa min kollega och jag frågade om han kunde hjälpa mig. Och japp det kunde han, han hade ett gammalt simkort hemma som han aldrig använt så han gav det till mig. Nu slipper jag bli ruinerad varje gång jag pratar i telefon. Har man ett Mumbainummer i Bangalore så kostar det en del extra nämligen...

Så jag träffade alltså en kollega idag, Bala heter han, vi åkte till ett ställe som heter Nandi Hills, en bit utanför Bangalore. Ett högt berg, med jättehärlig utsikt, men det var himla kallt. Jag hade bara trekvarts jeans och en ganska så tunn tröja på mig, och jag frös en massa. Men det var kul att vara där, vi köpte en massa god indisk mat som tack och lov inte var stark och så satt vi och tjötade en del. Vid halv sju var jag i stan igen, och då träffade jag en kompis från Mumbai. Vi gick och åt indisk mat vi med, och snackade en del också. Skönt att kunna vara ute på stan endel, jag har ju knappt hunnit med det.

Imorgon så är det en helgdag i staten Karnataka, där jag bor. Så jag är ledig, vilket är himla skönt. På fredag är det Diwala och då är jag också ledig, så jag jobbar alltså bara 3 dagar nästa vecka! Vilken lyx alltså. Så imorgon ska jag träffa min kollega igen, och jag får se vad vi hittar på. Det ska finnas ett stort och bra shoppinmall i Koramangala, där jag förmodligen ska flytta, så vi kanske åker dit och kollar lite. Det finns nämligen inte så mycket turistiga saker här att kolla på, jag har frågat flera stycken, men jag får inga förslag, förutom att åka utanför Bangalore... 

Här är några få bilder Nandi Hills från idag..







PS. Jag glömde ju nästan ge er mitt nya nummer! +91 725 997 4003

Kvällen

Ikväll hade vi en liten fest hemma för kollegorna på Nordictalks, jag Christina, Philip, Gino och Antti. Vi har haft det mycket trevligt, men det var ändå skönt att få gå och lägga sig ganska tidigt..

Imorgon ska jag träffa en annan kollega och vi ska sightseea lite i Bangalore och det ser jag fram emot, kameran är laddad, så ni kommer säkert att få lite bilder snart. Jag har ju knappt varit ute här i Bangalore, så det ska bli så roligt att få se lite av staden. Efter det så ska jag förmodligen träffa en annan vän som jag lärde känna i Mumbai, men jag får se om det finns tid till det.

Varken lägenhet, FRRO eller simkort har det blivit idag, men jag är inte så förvånad över det.. Nu ska jag sova, godnatt!

Lördag

Igår blev det dåligt med skriverier, och jag ska förklara varför. Jag slutade 6 som vanligt, taxin körde mig till Nordictalks jag var där strax efter halv åtta. Sedan åkte vi och kollade på lägenhet. Som jag skrev tidigare så var läget helt perfekt! Jag vill verkligen bo i det området så jag hoppas att vi hittar någonting annat i det området. Vi åkte även och handlade på vägen hem, så jag var inte hemma förrän strax innan tio på kvällen. Och när vi kom hem så hade vi lite fest, så det blev himla sent. Vi gick nog inte och la oss före 4 tror jag.

Idag ska jag och Philip registrera mig på FRRO, som jag hoppas går smidigt sen ska vi fixa ett nytt simkort till mig och även kolla på en till lägenhet. Nu ska jag upp och göra mig iordning, hörs sen!

Fredag

Jag har nästan aldrig njutit av fredag tidigare, men nu jobbar jag så thank god its friday! Jag har tagit några kort med några kollegor idag. Jobbet är ganska simpelt så det ger mig mer utrymme åt att umgås. Det som ska vara klart på 9 dagar, skulle jag kunna klara av på två, så ni förstår säkert då vilket tempo det är på kontoret.. Jag får sitta och låtsasarbeta då jag sitter bredvid arbetsledaren... Jag går runt och pratar med folk, dricker te för att värma mig och tar extra lång lunch för att inte hinna ikapp alla kollegor som har jobbar längre än mig

Jag har nästan aldrig njutit av fredag tidigare, men nu jobbar jag så thank god its friday! Jag har tagit några kort med några kollegor idag. Jobbet är ganska simpelt så det ger mig mer utrymme åt att umgås. Det som ska vara klart på 9 dagar, skulle jag kunna klara av på två, så ni förstår säkert då vilket tempo det är på kontoret.. Jag får sitta och låtsasarbeta då jag sitter bredvid arbetsledaren... Jag går runt och pratar med folk, dricker te för att värma mig och tar extra lång lunch för att inte hinna ikapp alla kollegor som har jobbar längre än mig. Alltså det är så långsamma och jag förstår verkligen inte hur det kan ta nio dagar! Jag jobbar superlångsamt, men det tar ändå inte nio dagar för mig! De andra måste prata väldigt mycket för att det ska ta nio dagar.

Idag var jag och kollade på en lägenhet, men den var inge bra alls! Läget var det allra bästa, alltså  bätte går inte att få, men lägenheten, nja inte så bra... Det var gångavstånd till allra de bästa restaurangerna och shopingmalls, men lägenheten luktade skit och var himla liten. I morgon ska vi kolla vidare så jag återkommer då.

Imorgon ska haf skaffa simkort och förhoppningsvis lägenhet....
Vi får se.....

 Jag tillsammans med några av mina kollegor utanför kontoret.. Umgås mest med de killarna på kortet, den äldre mannen och kvinnan hängde på oss då. Den äldre mannen pratar förresten danska..


Gårdagen

Igår kväll hände det inte så mycket, jag var megatrött och Philip gjorde en drink till mig, vi satt och drack medans Christina kände sig dålig och låg och halvsov i soffan. Vi lämnar hemmet halv åtta på morgonen och är inte hemma förren åtta på kvällen, så det blir långa dagar här. Men tro inte att jag jobbar sådär mycket, jag spenderar ungefär 3 timmar i bilen. Och mina stackars chefer måste vänta på mig på kontoret då det är där taxin släpper av mig. Så de får vänta i ungefär en timme på mig innan jag kommer.

Kommer ni ihåg att jag skrev om mina alldeles egna chaufför Deepak. Jaa, det trodde ju jag, men honom hade jag bara i en dag, sen dess (en dag) har det varit andra (två).. Han som körde hem oss idag satt och tjuvringde till sina kompisar och låtsades vara en tjej; Hello, hello. what u doing? Med ljus röst såklart! Och ingen av de här två har ju kunnat engelska, det var ju det som var så bra med Deepak. Men tydligen är det han som organiserar alla chaufförer och skickar dem dit de ska den tiden de ska vara där osv.. I will miss you Deepak =(.


Min andra arbetsdag

är nu avklarad, och det gick smidigt! Jag blev bjuden på lunch av min kollega, 20 rupiees tack för det=), och samma manliga kollega såklart, tyckte också att jag skulle flytta hem till honom och hans kompis. Tack, men nej tack jag bor hellre själv! De flesta kollegor är unga killar och himla roliga, de blev otroligt imponerade av min hindi idag och de ville såklart lära mig mer, så är det med oss språkkunniga, vi är väldigt hungriga på språk ;). Det finns även två äldre män, Vasu som snackar danska och Vijay dem är så himla roliga och känns lite som två coola mor eller farföräldrar.

Jobbet är inte jättespännande, men jag hoppas att jag klarar mig igenom de här tre månaderna utan problem. Så länge man har fritid och roliga kompisar så ska det nog funka bra.. Jag har fortfarande inte varit ute och upptäckt Bangalore, jag har helt enkelt inte haft tid, men nu till helgen så är jag ju långledig och då ska jag ut och upptäcka stan! Det är himla tråkigt att inte ha några kort att lägga upp, kanske kan ta kort på mitt "campus" imorgon, ska försöka komma ihåg att ta med kameran när jag går på lunch! Jag har alltid kameran i väskan, men vi får ju inte ha någon kamera på kontoret så den får ligga utanför och vänta på mig...

Sängen

Jag ligger redan i sängen, klockan är 22.37 och det är ganska tidigt för att vara i Indien. Men jag känner mig så himla trött, jag behöver verkligen få sova ut. Jag måste ju gå upp 06.30 nuförtiden, helt sjukt tidigt! Men så är det när man arbetar och är vuxen. Jag ska snart sätta på en film som jag har försökt kolla på tre gånger, men somnat till varenda gång. Jag får en mjukstart på jobbet, den här veckan har jag jobbat tre dagar, och nästa vecka ska jag också jobba tre dagar, måndag och fredag är helgdagar! Fredag är Diwali och då ska mina chefer ha fest med sina anställda, så det blir jag, Christina, Philip, Gino och Anti.. Och nu i helgen har jag blivit bjuden på fest av en kollega som jag har glömt namnet på (alltså det är helt omöjligt att lägga namnen på hjärnan, försök själva; Vasu, Vijay, Rami, Upendra hette han så?) jag får se om jag kan gå för han bor extremt långt borta. Kanske kan gå om jag har flyttat tills dess, men det vet man ju inte det tar ju en evighet att kolla på place här. Vi skulle göra det, fixa simkort och registrera mig hos polis och FRRO första dagen men ingenting är ännu fixat! Men så är det här i Indien, förvänta dig inte att någonting går snabbt!

Andra dagen

Min andra dag som proofreader.. Jag känner nästan att det redan börjar bli nedräkning, jag får ta och skärpa mig nu! När jag väl lär känna mina kollegor ordentligt så kommer det att bli roligt, och när jag får mitt egna place kommer det vara bättre att bo i Bangalore.. Fast å andra sidan, flyttar jag ifrån mina chefer har jag ju ingen som lagar mat åt mig ;) (Jag hoppas folk förstår att jag är ironisk).

För mig är Bangalore inte en jättebra stad, och jag ska berätta varför.

  • Iförrgår natt regnade det
  • Igår natt regnade det
  • Det är kallt så fort solen försvinner
  • Det är jättekall ac på mitt jobb, och alla vägrar höja temperaturen så jag måste ha jätte varma kläder på mig.
  • Rickshawchaufförerna vägrar köra på taxameter och tar hutlösa priser och jag avskyr dem.
  • Bangalore är inte Mumbai.
Men bara för att jag klagar så betyder det inte att jag inte trivs. Jag älskar att vara tillbaks i Indien och då spelar det nästan ingen roll vart jag är. Och Bangalore är inte så hemskt som jag säger, det är en himla mysig stad med en massa trevliga människor. Och jag har underbara chefer som behandlar som tar väl hand om mig. Mina kollegor är, efter några timmar, härliga kollegor och det är en härlig atmosfär på jobbet. Tiden som har spenderats utanför jobbet och hemmet, har varit i bilen så jag har inte riktigt hunnit njuta av Indien ännu, men det kommer det också.


...

Har jag ens sagt vad jag jobbar med?? Alltså jag är så himla trött sen resan och ganska virrig också känner jag, så jag vet inte vad jag har skrivit och inte.

Jag är a swedish language expert! Japp, det blir man automatiskt när man är svensk ;). Det var den titeln jag fick när jag skrev på kontrakt idag. Jag ska under tre månader, förhoppningsvis inte längre, vara proof reader, eller korrekturläsa dokument. När jag skriver förhoppningsvis inte längre så menar jag att jag hellre blir skickad till Mumbai efter dessa tre månader än att fortsätta med proof reading i Bangalore. Mina chefer håller redan på att starta en branch office (heter det så?) i Mumbai, och kan ni fatta att det är i Andheri west?! För er som inte vet är det där jag har bott tillsammans med Vinnie, och där Vinnie fortfarande bor. Mumbai är en extremt stor stad, jag har trott att jag har haft någorlunda bra koll, men det har jag bara haft åt södra delen, så oddsen att kontoret och att Vinnie ska vara i samma förort är inte megastor. Inte megaliten heller, men mer små odds än stora!

Alltså jag är så himla trött, jag fattar inte varför jag inte sover. Förra natten sov jag kanske 2 timmar, i natt sov jag 6 timmar och den här natten som kommer, blir det att jag sover 6 timmar igen! Men men, snart är det ju helg, och det är faktiskt skönt att äntligen ha något ordentligt att göra...

Nyfikna?

Ja, det antar jag att ni är nu, jag har ju inte skrivit på länge.... Så idag var det alltså första dagem på jobbet, jag vaknade vid sju och jag var på Nordictalks kontor strax innan nio. Halv tio kom det en man för att hämta mig till nästa kontor, där skulle jag och en annan kvinna vid namn Linda (indisk) registrera oss, det tog ungefär två timmar. Klockan 3 var vi på det kontoret där jag ska jobba, Global village. Jag blev så förvånad när vi kom in på kontoret och det inte var en enda vit människa där! Jag hade förväntat mig ett rum fullt med utlänningar, men men... De verkade himla trevliga i alla fall... De visade mig jobbet i tre timmar, och jag kan nog redan idag säga att jag kommer bli så UTTRÅKAD! Det var inte ett dugg som jag hade förväntat mig, knappa in data på datorn... Men de jag jobbar med, iaf några stycken verkar himla roliga så det ska nog funka ändå.. En jättedålig sak med jobbet är att man inte får ha med sig kamera in. Vilket innebär att min mobil får jag lämna utanför för den har en kamera.. Men hallå, går det ens att köpa mobil utan kamera idag?
 
Jag har ju en privat taxi och chaufför som jag delar med Linda. Min chaufför heter Deepak och är jättegullig. Jag har bara träffat honom i några timmar, men han har redan hjälpt mig en massa. Hjälpte mig att fylla på mitt simkort, inte för att jag behöver hjälp med det men han körde mig till stället och hjälpte mig när det blev krångel... Såklart att det ska vara krångel, annars är det ju inte Indien... Jag har ett Bombay nummer och fyller man på det i Bangalore eller en annan stat så kanske pengarna inte kommer in på kortet som det var i mitt fall.. Deepak ringde och fixade. Han sa också att han ska fixa ett Bangalorenummer till mig istället.. Tack snälla Deepak =).

Jag bor långt ifrån Global Village där jag jobbar, idag tog det mig en och en halv timme att komma hem! Jag vill så snart som möjligt flytta till min egen lägenhet och den ska ligga i Koramangala, som enligt Linda är det poshaste  området i hela Bangalore =)... Mellan Koramangala och Global Village är det bara ungefär 30 minuter, så det är mycket bättra.. Vi skulle egentligen kolla på lägenhet idag, men i och med att jag kom hem så sent så orkade vi oss inte dit. Vi ska förmodligen (förmodligen säger jag för här vet man ingenting säkert) kolla på lägenheter imorgon.. Jag vill flytta in innan måndag så jag slipper ha sån lång resa till och från jobbet...

Så nu bor jag som sagt hemma hos mina chefer, jag sitter i soffan och dricker en drink tillsammans med Philip, medans Christina står i köket och lagar mat till oss, hihih... Alltså det känns ju lite konstigt, men jag erbjöd min hjälp men hon ville inte ha hjälp..

Bilder och videos kommer när jag har tid, kanske efter att jag har flyttat. Jag antar att det inte finns internet i min nya lägenhet, så det kanske dröjer ett bra tag innan jag kan lägga in sådant..

Bangalore

Glomde att saga att nar jag landade i Bangalore igar sa var det 27 grader ute. Det var ganska mycket varmare an vad jag trodde att det skulle vara, men pa kvallen sa blir det ganska sa kyligt. Det finns ingen termometer, men det ar nog under 20 grader i alla fall. Och ja, det ar ganska sa kallt =). Kanske inte sa kallt som det ar hemma i Sverige, men jag behover i alla fall en troja pa mig pa kvallarna..

Redo for jobb =)

Vaknade for en stund sedan, har jag gjort mig iordning och vantar nu pa att Christina och Phillip ska bli klara sa att vi kan aka till kontoret. Dar sa ska jag mota de jag ska jobba for de narmaste tre manaderna och han kor mig da till det kontoret. Innan jag borjar arbeta sa ska jag registreras med papper och passerkort, och fa introduktion sa det blir nog en lugn dag. Nar jag har slutat sa ska jag kolla pa lagenheter, hoppas att nagon ar mysig och faller mig i smaken... Onska mig lycka till!!

Kram


Forsta dagen i Bangalore

Resan hit gick bra, jag fick springa till flyget i Istanbul men bade jag och vaskan kom med sa det var lugnt. Nar jag kom till Mumbai var Vinnie dar och motte mig och vi akte hem till honom i nagra timmar. Nar jag skulle checka in till Bangalore sa visade det sig att jag hade 17 kilos overvikt! Jag forsokte dra till med en bra snyfthistoria, men det resulterade bara i att jag fick betala for 10 kilo.. Inte sa bra, men det var ju i alla fall lite battre. Jag fick betala strax under 200 kronor sa det var anda helt okej.

Nar jag landade i Bangalore sa stod jag och vantade pa min vaska nar jag kande att jag behovde ga pa toa, jag var inte borta i mer an fem minuter, men nar jag kom tillbaka var alla manniskor borta, bandet avstangt och en man stod med mina tva vaskor pa en vagn! Vilken service alltsa... Det skulle sta en taxi och vanta pa mig, men Christina ringde och sa att det inte gick att gora sa och att jag istallet skulle ta en prepaid taxi pa flygplatsen sa skulle de betala den nar jag kom fram. Christina och Phillip, hennes partner, satt pa en restaurang och vantade pa mig och vi bestallde lite mat innan vi akte hem till dem. Jag ska alltsa bo hemma hos mina chefer inatt, och kanske nagra natter till beroende pa hur det utvecklar sig. Jag och Phillip ska kolla pa nagra lagenheter imorgon som han har kollat ut i forvag. Jag hoppas att nagon ar bra och att jag kan flytta in snarast! Jag hatar att bo i en resvaska som sagt, och det ska bli sa himla skont att fa sitt eget boende.

Jag ska aven borja jobba imorgon, och jag ser fram emot det jattemycket. Det ska bli himla kul, och Christina sager att det ar flera proofreaders som arbetar dar, norska, danska osv, sa jag hoppas att det ar nagra roliga folk. Da det har kontoret som jag ska arbeta pa ligger en bit fran stan, har Christina och Phillip ordnat sa att det kommer en taxi och hamtar och lamnar mig varje dag. Jag jobbar mandag till fredag 9-18 med lunch och restid inraknat...

Har varit extremt trott idag da jag har sovit ungefar tva timmar, sa jag har bara varit hemma och inte orkat mig ut. Jag ska snart ga och lagga mig sa att jag ar pigg till imorgon bitti.

Ha det!

Bangalore

Nu har jag nog landat! När jag får tillgång till internet ska jag uppdatera hur min resa har gått. Kommer nog vara upptagen med att komma iordning och jobb tror jag. Men som sagt så fort jag får tillfälle ska jag uppdatera hur det är här...



Nu åker jag =)

Nu sitter jag på planet och det lyfter förhoppningsvis NU! Det här med tidsinställda inlägg är ju toppen, då kan jag förbereda inlägg innan. Jag ska mellanlanda i Istanbul, när jag var där senast träffade jag på en väldigt snäll kille som hette Eser. Han hjälpte mig en massa, då det var lite krångel när jag var där och hade jag stannat där ett dygn hade han visat mig staden osv.. Nu hoppas jag att han jobbar när jag kommer dit. Hade varit roligt att träffa honom igen, han var verkligen jättetrevlig och hjälpsam.




Mitt visum

Så här ser det bästa visumet ut. Employment, ett helt år och jag kan komma och åka härifrån hur många gånger jag vill! Jag har försökt att få det så länge, och nu har jag det äntligen. Det är väldigt värdefullt för mig. Nu är jag nästan indisk medborgare..



Inom två veckor i Indien måste jag registrera mig på ett ställe som heter FRRO = Foreigner Regional Registration Office. Jag måste registrera att jag bor, arbetar och betalar skatt i Indien. Jag kommer då efter ett tag att få papper på att jag får hyra lägenhet, och att jag på vissa turistattraktioner får betala samma pris som indier. Ja, det är ofta olika priser för indier och turister! Men den här gången är jag inte i Indien som turist och det känns toppen.. Jag har dock bara hört hemskheter om FRRO, ALLTING krånglar och jag kommer bli galen! Kan man inte prata hindi, eller det indiska språk som nu betalas där man befinner sig, kommer man inte klara av att registrera sig. Jag är säker på att det kommer några frustrerande och irriterade inlägg om FRRO senare....

 

Godnatt!

Nu börjar det bli lite pirrigt, inte så många timmar kvar tills jag drar =). Bara en natt kvar och så några stressiga timmar imorgon bitti. Men det ska bli riktigt roligt, ska bli skönt att landa i Mumbai och träffa Vinnie och det ska också bli skönt att komma till Bangalore och kunna packa upp och slippa leva i en resväska som jag har gjort sen jag kom till Sverige.. Och det ska bli otroligt skönt att få lite värme igen, det har jag verkligen saknat. Jag har redan fått nog av kylan, har ju till och med fått snö under den korta tiden jag har varit hemma. Jag längtar efter att få kunna ha klänningar och kanske någon sjal, och inte vara så himla frusen som jag är här!

Färdigpackad =)



Det här är alltså allting jag ska ta med mig.. Två handbaggage och två väskor som ska checkas in. De kommer nog att väga mer än de 30 kilo som jag får ta med mig, och garanterat mer än de 20 kilo jag får ha med mig på det sista inrikesflyget! Jag hoppas att de är snälla och låter mig slippa betala övervikt...

Jag har fått min flygresa nu, och 13.30 imorgon flyger jag från Landvetter... Men då jag för tillfället bor på Orust börjar ju min resa såklart mycket tidigare än dess. Jag ska tillsammans med mamma ta bussen till Göteborg där vi sedan träffar pappa som kör oss till Landvetter. Skönt att åka bil och slippa bära alla dessa väskor. Inte för att jag ens hade klarat av att bära alla dessa ens någon enstaka meter! Min resrutt är Gbg - Istanbul, Istanbul - Mumbai, Mumbai - Bangalore! Ganska seg resa, och jag är framme i Bangalore 8.30 på tisdag morgon, svensk tid. Har några timmar att slå ihjäl i Mumbai, så då ska jag träffa Vinnie =).


Museum

Idag ska jag och familjen på museum i Mölndal, där finns det en utställning om 70 talet! Ska bli jättekul att se. Sen ska vi hem till min syrra och käka middag ihop. Christina, min chef, ringde mig imorse dock inte lika tidigt som igår och sa att hon försöker hitta en resa till mig. Det var tydligen jättesvårt, men jag hittar ju en massa på pricerunner! Jaja, jag kommer nog iväg ändå, jag hoppas att jag får en bra resa och att jag får har med mig en massa bagage.

Här kommer en liten film från Colaba när jag, Maria och Juliti var där, de ville såklart ha med oss när de dansade, men ingen av oss ville dansa.


Tacomys

Nu har vi precis avverkat en tacomiddag. Jag har varit sugen på det ett tag, då det inte finns i Indien och äntligen idag fick jag det. Min snälla syster sa att hon hade köpt min favoritglass till mig, Gbs krossad choklad, men sen sa hon att vi skulle dela! Jag blev lite besviken då hon först sa att hon köpt den till mig =(.

Jag var som sagt på min ansiktsbehandling idag, och nu är jag himla ren och mjuk i fejjan. När jag var klar åt jag lunch på Steinbrenner and Nyberg, de har en dagens soppa och en tårtbuffé! Jag åt ungefär 4 olika tårtbitar... Jag gick också på stan och hade tänkt shoppa loss, men jag hittade bara strumpbyxor och leggings.

Nu ska vi snart kolla på en ny serie som heter the event. Den ska tydligen vara poppis, OCH den är bara ett avsnitt efter USA, helt sjukt!

Kram kram

Tidig morgon...

Efter att ha fått ett väldigt tidigt samtal (klockan 8) av min chef, är nu de senaste beskeden att jag förmodligen kommer att åka till Indien på Söndag eller på Måndag. Jag tänkte väl att det skulle vara så snart, så jag har i princip packat klart. Jag har bara mina skor att packa ner, och till det behöver jag en till väska! Jag vet att jag egentligen kommer få betala övervikt, men jag hoppas att de är snälla på flygplatsen och har lite överseende i och med att jag flyttar. För att flytta så har jag ju ganska lite saker.. Men vi får se hur det går.

Så idag är jag i Göteborg och hälsar på min syrra, om några timmar ska jag in till stan och gå på en ansiktsbehandling i 60 minuter som jag fick i present av min syrra, det ska bli superskönt. Jag får se vad kvällen och eftermiddagen bjuder på.. Ha en trevlig fredag allihop!


Fortsättning följer

Häromdagen fick ni se den spännande videon när maushi borstade golvet, idag får ni se vad som händer efter - TVÄTTNING av golvet! Videon är mycket spännande förstås. Grejen är att jag tror hon förstod att jag filmade, trots att jag försökte göra det i smyg, typ låtsas göra något annat med kamera, så hon städar lite snabbare och slarvigare än vanligt.. Hon ville nog inte vara med på film...


Ännu en nackdel

Kom på en till nackdel med att flytta till Indien. Vaccin! Om jag för alltid bor i Indien, måste jag då alltid vaccinera mig, eller kan jag sluta efter ett tag? Jag måste till vårdcentralen och fråga. Ska ju dit nu för att köpa Dukoral, den kommer jag nog aldrig sluta med i alla fall. Vill aldrig bli sjuk av maten eller vattnet, det är INTE roligt..

1 problem med att flytta

Det finns ju ett problem och det är ju packningen. Hur ska jag packa smart när det kommer vara både varmt och kallt, och jag bara kan ha en väska med mig? Jag försökte mig på att vakuumpacka lite kläder i plastpåse, men luften kommer ju in efter en liten stund. Jag hade ju kunnat vakuumförpacka kläderna, slänga in de snabbt i väskan och stänga igen, men jag är rädd att väskan ska explodera sedan! Jag vill ju ha med mig typ allting jag har, men det fattar jag ju är omöjligt. Ge mig råd, någon.. Jag har ju fortfarande ingen flygbiljett till Indien, så jag vet ju inte då vilket flygbolag jag åker med eller hur mycket bagage jag får ha med mig! Vilka problem jag har.. 

Ullared

Igår var jag på Ullared med mamma. Vi kom fram strax efter elva och det var sjukt mycket folk i affären. Efter en liten stund stängde de dörrarna så att fler folk inte kunde komma in. Det var alltså helt fullt. Vi gick runt i flera timmar, som man vanligtvis gör när man är där! Jag hittade inte så mycket, schampo, balsam, godis... Köpte även ett par stövlar inne på Scorett. Innan vi hade kommit fram hoppades jag på att få se Morgan, men tyvärr glömde jag av honom i butiken, jag blev nog lite ha-galen.. Jag vet alltså inte om jag såg honom... Men jag såg däremot ett par fina trosor där det stod Jag <3 Morgan. Jag tänkte köpa ett par till Victoria då jag vet att hon väldigt gärna vill ha ; )

När vi var klara och redo att gå till kassan var det såklart jättelång kö, vi stod säkert i 30 minuter och väntade på våran tur. Kvinnan som stodframför oss hade packat vagnen till kanten och lite till. Jag gissade att hon hade köpt för 6200, hennes nota slutade på 6074, så det var ganska bra gissat!

För er som inte har hemhjälp, eller så kallad Maushi, kan jag visa här hur hon städar hemma hos oss i Indien. Först borstar, sedan tvättar. Men först kommer borstningen, enjoy!


Mer film

Jag är fullt upptagen med att filma dansen, när en man kommer fram och försöker få mig att dansa. Som ni hör på filmen så vill jag inte, men blir tillslut övertalad och tvingas dansa.. Typ alla på hela Juhu beach samlas runt omkring för att se den vita tjejen dansa.. Jag fick i alla fall uppskattande skrik och applåder... Jag kunde ju såklart inte filma mig själv dansandes, men ungefär så som de dansar, dansade jag. Med betoning på ungefär....


Allt flyter på

Jag kan knappt fatta det! För en liten stund sedan fick jag reda på att mitt visum är klart. Jag har fått ett employmentvisa på ett år med multiple entries! Jag kan vara i Indien i ett helt år och åka in och ut hur mycket jag vill utan konstiga regler om att stanna i Sverige i två månader.. Så länge som jag har väntat på att få ett, och nu har jag det äntligen. Det som är mest förvånande är att jag lämnade in min ansökan i fredags, och det är klart redan idag!

Så nu blir det en flytt till Indien på riktigt. Jag ska bli Indienbo! Indien kommer att vara mitt land, det är där jag bor. När folk frågar mig vart jag bor, då kan jag svara; Jag bor i Indien. Åh, vad jag är glad att jag har fått mitt visum. Nu äntligen slipper jag leva i ovisshet och längtan. Nu har jag fått det som jag väntat på.

Stor staty

Nu när jag har lite snabbare internet så kan jag passa på att lägga ut några av de filmerna som jag ville göra tidigare.. Jag har en del från Ganeshfestivalen som jag tänkte att ni kanske vill se. Här är jag ute på en gata där en väldigt stor staty är på väg för att sänkas ner i havet.



Vild trafik

Filmade en kväll när jag skulle gå över gatan. Vinnie var tvungen att hålla mig i armen då jag endast såg igenom kameran, och alltså inte att lita på i trafiken..


På begäran

av någon, så ska jag försöka skriva i min blogg även under tiden som jag är i Sverige. För er som inte vet så är jag hemma i Sverige på obestämd tid, för att förhoppningsvis kunna få mitt employment visa. Jag har ju en gång tidigare ansökt om det, men då fick jag det inte. Så nu hoppas jag verkligen att det ska gå igenom. Får jag det, så får jag stanna i Indien i ett helt år! Helt fantastiskt ju. Och då hoppas jag att det är flera som vill komma och hälsa på mig... Det är en inbjudan till alla!

Jag kom hem från Indien i tisdags, och stannade i Stockholm hos min syrra tills på fredag. Jag lämnade in min visumansökan i fredags och efter mycket stress, irritation och hjälp från tt service (det är där jag ansöker om visum) så fick jag iväg ansökan. Senare samma dag åkte jag till Strängnäs och Anna. Vi åkte bil tillsammans ner till Stenungsund för att i lördags gå på Ellas 25års fest. Maskerad med temat filmkaraktär, alla var jättefint utklädda, jag själv föreställde Carrie Bradshaw i SATC. I första scenen i första filmen har hon en jättesnygg vit klänning med stor blomma, jag hade en liknande klänning på mig. Hade jättekul på festen, åkte hem på natten och sov hemma hos Anna. Idag ska jag nog packa upp min väska och tvätta lite kläder. Jag avskyr att bo i en resväska som jag gör nu!

 Jag blev även pilot senare på kvällen...

Hemma i Sverige

Det blev inget Istanbul, jag kunde boka om min resa när jag var där och det var faktiskt himla skönt att komma hem samma dag. Sussi, Per och Isabella väntade på flygplatsen, Isabella höll i en jättefin skylt där det stod välkommen hem moster Sara, jättegulligt var det..

Så nu är jag hemma i Sverige på obestämd tid, imorgon ska jag lämna in min visumansökan och jag hoppas verkligen att jag inom en snart framtid får mitt employmentvisa som är det jag har velat ha.
En tjej som bor i Mumbai hade hittat den här artikeln, och den var så bra så jag är tvungen att visa er. Den är skriven på engelska och handlar om hur det är att bo i Indien som utlänning. Superbra var den verkligen och jag känner igen mig i nästan allting.
http://www.theaustralian.com.au/news/features/mad-for-mumbai/story-e6frg8h6-1225934717682

Istanbul here I come

Nu sitter jag har, for den har sista gangen. Kanns lite vemodigt att aka harifran igen. Hade varit skont att stanna ett tag till, men det ar alltid kul att komma hem ocksa. Jag har en resa pa ungefar 33 timmar framfor mig nu. Om ungefar tva timmar aker jag till flygplatsen, om ungefar 4 timmar lamnar jag Mumbai och kommer sen att vakna upp i Istanbul. I Istanbul har jag 23 timmar och 35 minuter att spendera. Sa jag har bokat ett hostel inne i staden sa att jag ska kunna vila upp mig och sightseea lite. Har aldrig varit i Turkiet sa det ska bli lite roligt, far se hur mycket jag orkar med efter den har resan bara. Hur ar vadret i Istanbul nu forresten? Det har jag helt glomt av att kolla upp.

Sa jag ar alltsa tillbaka i Sverige pa onsdag formiddag. Jag hoppas det inte ar allt for kallt da jag av forklarliga skal inte har sa varma klader. Fast jag ska ju inte vara ute sa mycket, sa jag klarar mig nog. Och min vaska ar helt sjukt full! Jag har knappt handlat grejer har, men anda ar den helt full. Kanske ar det bara sa att jag inte ar sa duktig pa att packa!

Vi hors kanske nar jag ar i Istanbul!

Tack

sa hemskt mycket for den sista dagen i Indien. Det bara regnar och ar ruggigt och kallt.. Har ingen lust att ga ut, men det maste jag ju nar jag skjuter pa alla masten till sista dagen.. Inte ens i Indien kan man lita pa att fa sol och varmt varje dag......

Prutning....

Jag ar av den uppfattningen att jag inte far samma pris som indierna nar jag handlar pa gatorna, dar det ar meningen att man ska pruta. Halva priset av det forsta priset de sager brukar vara ett bra pris. MEN, jag tror att de startar med ett hogre pris for mig, sa aven om jag prutar ner till halva priset sa slutar det med att jag betalar mer an andra.. Det har ar vad jag tror i alla fall.

Sa nar det ar nagonting speciellt, som kanske kostar lite mer sa brukar jag alltid ga dit och pruta, se vad jag far for pris och senare skicka dit Vinnie sa att han kan pruta at mig. Sa gjorde jag alltsa igar, nar jag var pa Manish market som ligger i narheten. Jag var dar for att jag skulle skaffa en mehendi, hennatatuering, och hittade ett par skor nar jag strosade runt efterat. Hela tiden under marknadsvistelsen forsokte jag prata sa mycket hindi som mojligt, jag lat typ sa har: Den sko hur mycket?
Mitt hus ar har.
10rupies ata, 10 rupies pase. So, 20 rupies..

Ja, ni forstar alltsa valdigt basic.. Men i alla fall, jag prutade sa gott jag kunde pa hindi, jag kan alla hundra, och tiotal upp till 50, resten kanner jag igen, men kommer inte ihag nar jag ska saga det sa alltsa kan jag ju inte pruta hur som helst. Efter mycket om och men fick jag ett pris pa 150 rupies. Jag gick vidare och typ 10 minuter senare kom Vinnie fram och skulle pruta. Han gav exakt samma pris som han givit mig och Vinnie anade da att han forstod.. 5 minuter efter det, sa gick jag dit igen och skulle kopa skorna, och da fragade han mig om min kompis hade varit dar. Jag forsokte halla mig for skratt nar jag samtidigt sa nej. Jag kan ju inte avsloja min prutningstaktik! Haha, men fastan jag redan hade varit dar och prutat ner skorna till 150, ville han ha 180 anda.. Sa jag fick pruta igen, men tillslut kom jag darifran med 150 som var ett okej pris...

Sahar ser mina skor ut...

Och sa har blev min mehendi.. Har aven kopt med mig lite henna hem om nagon nu skulle vilja ha en tatuering.. Jag kan ocksa saga att ju morkare tatueringen blir ovanpa handen desto mer omtyckt ar du av din svarmor. Och ju morkare den blir pa handflatan desto mer alskad ar du av din partner.. Min blir ganska mork, sa det ar ju tur for mig =)


Indiska favoriter

Top tre indiska favoriter;



Det som jag tidigare trodde hette Malai, har jag nu pa min knaggliga hindi fatt reda pa att det heter Bali. L;et uttalas som en blandning mellan l och d, ett konstigt ljud som vi inte har i svenskan.. Det har ar sa sjukt gott, och den narmaste smakforklarningen ni kan fa ar Aggost. Fast mycket, mycket godare och sotare.. Det har saljs av man ute pa gatorna, de gar runt med ett stort bord pa hjul och sa far man saga hur mycket man vill ha. Det har som ar pa bilden kostar 10 rupies, strax under 2 kronor...  Jag hittar dem sa sallan, i och med att de gar runt med sina bord haller de ju inte till pa samma stalle. De flesta gangerna har jag stott pa dem pa tagstationerna. Jag har ingen aning om vad detta igentligen ar, men mycket mumsigt ar det och de serveras pa fina blad..



Sweet Lassi koper jag i princip varje eller varannan dag. Det ar en dryck pa youghurt och som namnet papekar ar sot. Det finns ocksa olika smaker att kopa sasom, mango, banan etc och aven en som ar salt, men jag tycker mest om den naturella sota lassin



Sizzlers ar som sagt nagot av det godaste man kan ata har. Alskar verkligen alla mina sizzlers som kommer i en massa olika varianter, finns aven vegetariska for de som gillar det. Jag hade kunnat ata sizzlers varje dag, sa gott ar det.



Fodelsedag

Idag sa fyller en kompis flickvan ar, traditionen har ar att vid tolv sa firas man. Sa igarkvall nagra minuter innan tolv akte jag och Vinnie dit for att fira henne och ata lite tarta. En jattegod chockladtarta bjod hon pa, med en massa kladd uppe pa! Hon matade alla med en tartbit, och sedan matades hon, och fick aven tarta utsmetat i ansiktet. Det pratades nastan enbart hindi, sa vi stannade inte sa lange da det inte ar sa roligt for mig. De flesta av de som var dar ar inte sa bra pa engelska och da blir det ju automatiskt att de pratas hindi.

Det ar verkligen synd att jag inte kan hindi, jag gar miste om en massa. Igar tillexempel, sa ville jag ta bussen hem istallet for att aka rickshaw. Jag stallde mig vid busshallplatsen och fragade de som stod dar och vantade: Yari Road? (gatan dar jag bor) De kollade pa mig, sedan pa varandra och undvek att kolla pa mig igen.. De vagade nog inte saga ett enda ord till mig, sa jag fick ta rickshaw hem i alla fall. Det star namligen ingenstans vilka hallplatser bussarna stannar pa, och sen sa ar bussnumren skrivna i hindi, sa jag fattar anda inte. Jag vet att buss 222 gar hem till mig, men hur ser det ut i hindi?

Baserat pa en verklig handelse

Detta som jag kommer att skriva for er nedan ar inte ett skamt, inget pahitt, och inget overdrivet. Det har hant och hande nyligen. Det varsta har hant, jag trodde aldrig att nagot sadant har skulle handa, men jag hade tydligen fel. Jag far dagligen utsta folk som glor och kommenterar, det har blivit vardagsmat for mig och jag bryr mig i princip inte langre, men det har tar verkligen priset!

Jag var ute pa ett matstalle och at, darifran skulle jag ga till en shoppinggata som inte alls ligger langt bort, men ungefar 100 meter ar lite odsliga, enbart lagenheter och bilar, knappt nagra folk. En man gick bakom mig och pratade i telefon, jag kande pa mig att nagonting var pa gang. Han gick forbi mig och stannade sedan nagra meter framfor mig. Nar jag passerade kom det.

Konstig kille: Excuse me? I am a giggolo, do you want to have sex with me?
I normal ton som att detta var det normalaste man kunde saga.

Jag: No, I dont want to have sex with you, your ugly, fucking bastard!
Sen gick jag darifran.

Skon hund

Har i Indien sa kryllar det av herrlosa hundar, jag alskar dem! Vissa ar sa himla sota, vissa mindre fina. Men jag gar aldrig fram och klappar nagon hund, da jag ar radd att de har loppor och andra saker. Vilket ar synd, annars hade jag haft hur manga hundar som helst har... Jag har lart mig att det inte ar speciellt synd om hundarna har (forutom de som drar pa sig sjukdomar), nastan alla ar jattetjocka, for att de far sa mycket mat av snalla manniskor och sa lever de ju precis hur de vill med en massa frihet. De behover aldrig ligga hemma och ha det trakigt, utan kan hitta pa allt vad de vill gora. Visst, de har ju ingen ac heller, men jag tror de har det bra anda. Hittade en stortskon hund nar jag var ute haromdagen...



Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhis fodelsedag firades den andra oktober, alltsa i lordags. Det var en dry day, vilket innebar att det inte serveras nagon alokhol. Overhuvudtaget. Nagonstans. Jag som skulle gatt ut i lordags med en kompis fick stalla in de planerna.. Istallet var vi i en spelhall och spelade airhockey, bowling och andra roliga spel. Fullt med folk var det, vilket var roligt.. Men jag hade foredragit att ga ut istallet, vi skulle namligen ha gatt till en nyoppnad nattklubb har i narheten som tydligen ar ganska hipp! Far se om jag kommer dit innan jag aker hem.

Indisk mat

Har varit dalig pa att uppdatera maten.. Har ar typ varldens starkaste kycklingrulle som inhandlades i ett litet gatukok. Man ser inte sa mycket, men man kan se att kycklingen ar rod, och det har jag lart mig ar mycket farligt=valdigt starkt! Gront brukar ocksa vara ganska starkt.


Nagot bland det basta man kan ata har i Indien ar Sizzlers. Det ar helt underbart gott, och jag har hittat varldens basta sizzlerstalle. Min tidigare favorit var Kobe Sizzlers, men nu vet jag att de ar godare pa Redbox Cafe! Maten serveras pa en rykande platta, maten ligger pa en badd av kol, och det ar pommes frites, kyckling, sas, nudlar och gronsaker. Det ar lite som en minibuffe. Den har var sjukt god, tog Chickensteak sizzler med champinjon och rodvinssas, mums!


Jag bestallde for ett tag sen applejuice, jag var sa himla sugen pa det och sag da framfor mig den har morka orangea fargen eller vad det nu ar for nagon farg, men fick istallet en juice som sag ut sa har och ifragasatte om det verkligen var min applejuice! Men inget tvivel pa det nar jag val hade smakat, den var farskpressad! Jag tror aldrig jag har druckit applejuicen sadan, det var som att dricka ett apple. Lite konstigt kandes det, men det var himla gott.


Ja, jag lever

Jag har bara inte orkat skriva i min blogg. Om man väl hoppar över en dag så är det svårt att börja igen.
Jag sitter nu på ett internetcafé, med min egna dator därför har jag å,ä och ö. Fast jag har ändå använt mig av a och o, sa jag maste sudda ut och ändra hela tiden...

Jag är som sagt på internetcafé då jag har Spotify premuim på min dator, och den som uppfann det är inte vidare smart! Jag måste alltså uppdatera låtarna varje månad, annars funkar det inte att spela låtarna offline, skitirriterande!

Bjuder på en så-här-köper-man-grönsaker-bild!


RSS 2.0