Ingen säng

Igår kväll kom ett par hit och köpte min säng. Eller det var ju inte min säng, utan min roomies pojkväns. Han var snäll och lät mig låna den. Men nu när jag ska flytta ut så skulle den bort. Så nu har jag alltså ingen säng kvar i rummet utan sover på mina madrasser på golvet istället. Mitt rum ekar tomt. Idag måste jag packa alla mina saker, så att maiden kan komma och städa ordentligt innan den nya tjejen flyttar in på fredag kväll. 

Mina sista dagar kommer jag att spendera här. Fast i roomies rum. Jag hoppas att vi inte kommer börja hata varandra. Fast det är ju bara några få dagar så det ska nog gå bra..

 


PS

Om min mamma hade sett mig äta världens godaste kyckling, så hade hon nog undrat hur hon uppfostrat sin dotter. Kniv och gaffel är jag duktig att äta med, men när det kommer till händerna så lär jag mig fortfarande. Jag grisar ner så mycket så det är inte klokt. När jag var klar, var båda mina händer, alltså hela händerna, kladdiga, och jag var även kladdig runt hela munnen. Haha, tur att jag inte käkade på restaurang utan satt ensam i min lägenhet..


Varför en shoppingrunda tar 4 timmar

Idag hade jag inplanerat en shoppingrunda. Det jag skulle köpa var ett par svarta Converse och två Tommy Hilfiger pikéer i färgerna ljusblå och ljusgul. Då kan man ju tycka att detta ska gå väldigt snabbt. Men det gör det inte i Indien.

Jag åkte buss till Brigade road där både Tommy Hilfiger och Converse ligger, med 2 minuters promenad emellan. Jag kommer in i Converse butiken och frågar efter skorna. Efter mycket om och men visar det sig att just den storleken är slut. Jag går vidare till en annan lite mindre butik som också säljer Converse. Där kom jag fram till att den exakta storleken som jag skulle köpa inte fanns, det fanns 25,5 cm eller 26,5 cm. Storleken jag skulle ha var 26 cm. Så då fick jag lämna butiken, leta upp ett ställe där jag kunde fylla på mobilen, skicka iväg ett sms och fråga om storleken.

Innan jag fick ett sms tillbaks hade jag hunnit in i butiken redan och där sa de till mig, "madam, ta den större storleken, det blir bra" Jaha, tänkte jag.. Sekunden senare fick jag ett svar tillbaks, "köp 25,5 cm." Så när jag sa det till de som jobbade i butiken sa de att, den storleken finns inte i svart, inte någonstans. "Men du kan få en annan, som är mörkblå istället, det är nästan samma färg!" De försökte även sälja på mig en massa andra konstiga svarta Converse fastän jag sa till dem att det ska vara "same, same, same, same! Nothing different!"

Jag lämnade butiken, smått irriterad, och gick tillbaks till Conversebutiken. Jag bad dem kolla igen ifall de kanske hade missat den storleken. Det hade de inte, utan kom istället med ett par denimfärgade Converse och ett par mörkblåa Converse. Jag bad dem ringa alla ställen för att se om den rätta storleken fanns någonstans i Bangalore. Japp, ett par skulle finnas i Garuda mall, 10 minuters promenad bort.

Så jag gick först till Tommy Hilfiger butiken, tänkte köpa pikéerna när jag ändå var där. Jag gick hela gatan innan jag insåg att jag måste ha missat butiken. När jag gick tillbaks så såg jag att det var stängt! Det var inte bara stängt, utan de hade flyttat hela butiken till Commercial street 15 minuters promenad bort. En rickshaw chaufför kom fram och berättade det för mig, samtidigt som han sade att han kunde köra mig till butiken, vänta på mig och köra mig tillbaks för endast 10rs! OM han kunde ta mig till två handicraft butiker så att han kunde få en t-shirt (provision). Tack, men nej tack det hade jag inte tid med.

Jag traskade iväg till Garuda mall i förhoppningen att finna rätt par Converse. När jag kom till butiken gick jag raka vägen till Converse hyllan, men såg inte skorna. Blev mycket besviken och var beredd att skrika lite på personalen som lurat mig dit, men jag tänkte att det var bäst att fråga först. Så jag sade, mycket trevligt, att Conversebutiken hade ringt och frågat efter ett par svarta skor. De gick in på lagret, kom ut med en kartong och la i mitt knä. Innan jag öppnade bad jag en tyst och snabb bön att det skulle vara rätt skor så att jag slapp bli arg.
Och vad tror ni händer? Jo, det var RÄTT! Helt otroligt, jag blev så lycklig så jag skuttade runt i hela butiken..

Efter två och en halv timme, ett av inköpen avklarade. Jag letade efter Tommy Hilfiger återförsäljare i Garuda mall, hittade ett ställe men fanns inget av det jag ville ha.

Så jag tog bussen till Forum mall, där det finns en Tommy Hilfiger butik. Jag klampar in, letar febrilt efter ljusblå och ljusgul. Ser bara en ljusblå, rycker åt mig en, ber om ett måttband så jag får rätt mått. Hittar rätt storlek och frågar om de har ljusgul också eftersom jag inte hittar den. Killen går in på lagret och kommer efter 10 minuter ut med en ljusgul! Vilken lycka, tänkte jag! Det visar sig att de bara har en i storlek XL.

Jag frågar om det finns mer butiker, och det fanns en i Indira Nagar och en i UB city. Jag ber dem ringa för att se om det finns, och om de i så fall kan skicka tröjan till den här butiken då de andra ligger så långt bort. Efter typ 15 minuter kommer han tillbaks och säger att det finns en i Indira Nagar och de kommer skicka den till den här butiken så jag kan komma och hämta den ikväll eller imorgon! Jag blev så glad att jag nästan skuttade runt i hela den butiken också! Köpte i alla fall med mig den blåa, så att den inte skulle försvinna, och drog hem.

Ni har jag varit hemma ett bra tag och har hunnit äta VÄRLDENS GODASTE kycklingrätt! Ännu godare än den som jag lärde mig. Jag tror nog att jag måste anställa Prashant som min kock också. Han lagar den bästa indiska maten jag vet. Han är grymt duktig!

Nu ska jag göra mig iordning, locka håret, byta kläder och sminka mig, för om en timma så drar jag till Love shack för att träffa vänner, dansa och sjunga karaoke. Det tycker jag att jag har förtjänat efter den här jobbiga shoppingen..


Underbara morgon

Vaknade upp till sol imorse, som inte har hänt på länge. Sol = Lockar i håret! Äntligen... Är himlen grå och regn är på G så försvinner mina lockar direkt, så tur att det är sol idag när jag ska till Loveshack ikväll.. Jag har nämligen en deal med en fotograf, han gillar att fotografera mig och jag gillar att bli fotograferad så vi har nu bildat ett team.


Tack Svensk radio för att det funkar att lyssna utomlands, och utan att programmen behöver laddas ner först, igår kunde jag lyssna till mitt första program av Sommarpratarna  för 2011 och nu till frukost så blir det ännu ett program. Riktigt mysigt är det att sitta hemma och lyssna och få lite nostaslgi - och sommarkänslor..

Igår var jag ute med en vän, till ett ställe som heter Hint, men innan det så käkade vi middag, åh jag åt världens godaste stek! Jag har inte direkt saknat kött, men när jag åt det så insåg jag hur himla gott det verkligen är! Tur att jag snart kommer till Sverige och får äta en massa gott kött och god fisk.

Nu, som sagt, Mark Levengood för Sommarpratarna 2011.


Äntligen klar

Nu är jag äntligen klar med mitt arbete, nu kan jag njuta av resten av tiden som jag har kvar i Indien för den här gången. Nu ska jag duscha, äta frukost/lunch, iväg och scanna och skriva ut papper, köpa kyckling timm mig och roomie som ska äta världens godaste mat imorgon, hem och skicka lite mail, iväg och köpa Converse och lite leksaker om jag hittar, sedan ikväll så ska jag antagligen iväg och titta på nytt boende eller träffa en kompis, kvällen är inte planerad ännu nämligen.

Men nu kommer jag vara upptagen resten av dagen, allt tar som sagt så lång tid här. Igår skulle jag på ett möte och det tog mig ungefär 4 timmar! Och sedan skulle jag förbi affären en "snabbis" för att köpa paneer och grädde, 20 minuter i kön! Så det är sällan saker blir gjorda snabbt här..


...

Fullt upptagen med möten, nytt boende för mina sista tio dagar, lunch och jobb, så jag skriver förhoppningsvis mer ikväll om jag hinner.. Nu måste jag nämligen iväg och skriva ut lite papper..


Tillbaks från gymmet

Typ en halv minut från mig ligger National Games Village även kallad NGV club. Där finns det pool, gym, yoga center, aerobic etc.. Jag kom precis tillbaks från gymmet med roomie. Dock så tränade inte jag, roomie ville bara ha sällskap då hon inte vågade gå dit själv. Då det var första gången så fick hon göra en massa tester för att se hur fit hon var, medans hon gjorde dessa stod jag och pratade med tränarna. De var väldigt trevliga och ville ju såklart att jag också ska börja träna. Kanske jag börjar när jag kommer tillbaks i Augusti, vi får se om jag har tid till det.. Han som var personlig tränare föreslog i alla fall att jag skulle börja dricka öl när jag sa att jag ville gå upp i vikt. Kanske dags att börja med det, några öl om dagen så kanske jag går upp mina kilo!

Tidigare idag skulle jag iväg till Brigade Road och köpa Converse till min svåger, men det började regna precis när jag öppnade dörren, så då stannade jag kvar hemma istället. Nu blir det (förhoppningsvis) en lugn hemmakväll med lite jobb, chips och film.


Jag är med i tidningen

Här hittar ni mig i tidningen... Haha, inte så snygg bild dock, vet inte vad jag sysslar med..


Slumber party

Jag fick en massa myskänslor imorse när roomie kom in och väckte mig och jag var tvungen att gå till hennes rum och sova. När hon sedan var klar med att sälja sängen så kom hon in till sitt rum och vi låg i varsin säng och snackade. Så då föreslog jag att vi skulle ha pyjamasparty.. Haha, det har jag nog aldrig haft innan, men jag ska i alla fall sover över i hennes rum, vi ska äta massa choklad och chips och god mat, titta på film, packa lite grann då hon tydligen är väldigt bra på det.. Det här är nämligen sista helgen som vi bor tillsammans, om inget annat löser sig så kommer jag sova hos henne i tio dagar, men förhoppningsvis har jag ett annat boende de sista dagarna..

Så det blir en mysdag hemma med roomie ikväll. Alla mina partykompisar/beundrare får ringa och tjata allt de orkar, jag kommer inte gå ut! Dessutom så regnar det ute, bara jag får lite utomhusluft i håret så försvinner mina fina lockar!


Min Midsommar

Jag var på ett hotell som heter The Royal Orchid. Det var ett mycket trevligt sällskap, vi satt i hotellets bar och åt sjukt god mat, och lyssnade på live musik. Jag åt en fiskrätt med potatismos och grönsaker, mums. Sedan beställdes det in Ceasar sallad, kyckling och pommes, jag var nog den som åt mest tror jag.. Men det var så himla god mat. Två män i sällskapet hade sin egna affärsverksamhet, väldigt stor sådan och de sade till mig att om jag hade problem med visum så kunde de hjälpa mig. Utan att jag hade nämnt någonting om jobb eller visum sa de det till mig, så det var ju snällt av dem. Men det verkar ju som att det kommer lösa sig ändå.

När hotellbaren stängde vid halv tolv, åkte vi hem till en annan kompis på grillfest. Där blev det ännu mer fisk, och även lite lamm och räkor, fast det äter inte jag. Vi lyssnade på en massa musik och kastade pil. Jag var inte hemma förrän halv fem imorse, och roomie väckte mig klockan tio för att någon skulle komma och kolla på min säng som hon ska sälja. Så jag fick snällt ta mig upp ur sängen och in i hennes rum..

Inte den roligaste midsommaren kanske, men helt okej ändå. Jag åt ju en massa god mat i alla fall som jag ville.

Idag ska jag sitta hemma och arbeta, vilket jag inte har disciplin till egentligen men jag måste verkligen jobba ändå. Ikväll vet jag inte om jag ska arbeta eller om jag bara ska njuta av att vara ledig. Känner inte för att gå ut på fest i alla fall, har varit lite för mycket av den varan den här veckan. Jag kanske bara ska hänga med roomie, detta är ju trots allt sista helgen som vi bor ihop =(


Glad Midsommar

Hoppas alla har en trevlig Midsommar idag. Ät en massa god mat åt mig också. Själv så ska jag till en av de bästa uteställena här i Bangalore. Bara inträdet kostar 500 kronor, fast min kompis fixar in oss så det slipper man betala. Stället vi ska till ligger i UB city som ägs av Kingfishers ägare Vijay Mallya. Hela området är extremt påkostat, och det finns alltifrån lyxbutiker, lägenheter, restauranger och klubbar till helikopterplattor. En av mina kompisar åker dit i den nya Porschen, men jag får tyvärr inte plats i den!

Två bilder från i Onsdags av duktiga fotografen Enayet Ansari;



Midsommar

Jaa, så då är det snart dags för midsommar hemma. Jag är inte alls bitter.

Åh, jag vill också ha midsommarmat, jordgubbar med ovispad grädde, dillkokt färskpotatis, grillad lax eller fläskfilé, grillad majskolv och halloumiost, gräddfil, ägghalvor med majonnäs, RÖD mjölk, flädersaft, knäckebröd med massa smör och hushållsost, skorpor, hallon/jordgubbskräm, Kesella jordgubb/lime, drickyoghurt, köttbullar, smultron, björnbär, GB´s krossade chocklad glass, ciderkyckling, köttfärslimpa, grillchips, dillchips, daim, en hamburgare på Mcdonalds, en pizza från Kopper, paneng curry, fetaost, mozarellaost, korv, lasagne, kanelbullar, ballerinakex, remi....

Eller ja, det är väl inte midsommarmaten jag saknar märker jag nu, det är allt gott som vi har hemma som jag är sugen på nu. Undra om jag kan packa en hel resväska full med mat när jag kommer tillbaks hit igen..


Onsdagskvällen

Jag, Bonny och Franci åkte till Loveshack tidigt, strax efter halv åtta var vi där och då var det knappt någon där. Så vi fick tag på ett stort bord, och vi kunde nu njuta av att ha någonstans att sitta hela kvällen. Avskyr nämligen att stå hela tiden.. Och på det här stället kan man inte boka bord, så då får man istället komma tidigt.. Runt tio så var det helt proppfullt med folk, dock inte lika mycket som förra veckan. Vårat bord fylldes på med vänner och bekanta. En kompis till Bonny blev kär i mig (ovanligt!) så han tog på mig hela tiden, på armen, på låret fastän jag sa till honom att lägga av, och alla andra sa till honom också. Han stod typ på mig hela tiden, och lämnade mig inte med blicken, vilket var ganska irriterande. Jag försökte smita iväg flera gånger men han lyckades hitta mig hela tiden... Han hade för övrigt en flickvän och ska snart gifta sig...

Fotografer var på oss hela kvällen, tydligen så kommer jag med i tidningen imorgon.. Bilder från kvällen kommer upp senare när jag har fått dem. Den där killen som skällde ut mig på efterfesten i fredags, han jobbade igår och han var fortfarande arg på mig. Haha, jag vet inte ens vad jag har gjort honom. Trodde han hade lämnat landet, då han arbetar på båt, men tyvärr inte ännu.

Annars hände nog ingenting utöver det vanliga. Inga konstigheter igår.. Efter festen drog vi hem till några kompisar och käkade världens godaste middag.. Sedan åkte vi förbi Bonnys kusin som precis köpt en Porsche. Jag tyckte att jag skulle provköra den, men det tyckte tydligen inte han. "You cant control the Porsche". Nehepp.
Idag ska jag sitta hemma och arbeta hela dagen innan, som jag brukar säga till roomie "I have a very important party to attend".


Blommor

Fick en liten söt blombukett av min söta lilla granne Monisha. Tyvärr var jag tvungen att slänga den dagen efter då det kom typ en miljard bananflugor. Men det var gulligt av henne att komma med lite blommor.. Känner mig omtyckt i mitt område. Har en massa hundar som inte kan få nog av mig, och barnen älskar mig också =). Hmmm, härligt liv jag har =)


Jippi

Fast i trafiken! Detta var ett tag sedan när jag skulle åka till Indira Nagar, ett område ungefär 10 minuter från mig. Jag hade ett brådskande ärende så jag var tvungen att åka strax innan rusningstrafiken. Trodde jag. Det tog mig 45 minuter, kul!

 


Party

Idag blir det jobb och fix hela dagen, men ikväll så blir det party. Onsdagar har nämligen blivit den bästa dagen att gå på fest här i Bangalore, alla hänger på samma ställe och det är helt galet fullt med folk. Förra veckan såg det ut så här;


Inte många millimeter att röra sig på alltså. Det är både karaoke och Ladies night (gratis drinkar till tjejer) så de flesta vill alltså hänga på detta stället, mitt favoritställe för tillfället, Loveshack. Ägaren, Himesh, fixar alltid efterfester, antingen där eller hemma hos någon, och vill jag med så är jag alltid bjuden.


Utan mat

Hela dagen har gått och jag har bara suttit hemma och arbetat idag. Ja, lite annat har jag väl hunnit med, men mestadels har jag bara varit hemma som sagt. Inte så roligt, men skönt att vara lite sysselsatt i alla fall.

Jag lagade god mat igår, Curry Paneer, samma som Curry Chicken fast jag bytte ut kycklingen mot paneer. I morse när jag skulle ta lite grann till frukost, så hittade jag inte min matlåda. Jag såg att just den matlådan hade blivit diskad så jag messade roomie och frågade om hon slängt min mat. Nej det hade hon inte gjort, men hon ringde sin cook och frågade honom. Då visade det sig att han trodde det var den kycklingen som han hade lagat, och att den vid det här laget var gammal så han slängde den. Jag väljer att se detta som en komplimang, då han trodde att det var hans egna mat, dock typ tre veckor gammal, men ändå.

Så det blev inga leftovers för min del idag. Men det är okej, jag lagade ny mat ändå.. Ska nog börja skriva namn på matlådorna så att han inte slänger iväg mat i onödan. Det var ju minst två middagar som han slängde bort..


:(

Kul att poolen är stängd måndagar...

Jag drar till poolen

Nu ska jag bara äta lite frukost sedan drar jag till poolen för att sola och bada lite grann. Så himla skönt att bada, deras pool på det hotellet jag ska till, är helt underbar.. Stor och tom, och med en massa badgrejer, såsom madrass och bollar och så.. Idag är det ganska så molningt, så jag hoppas att det inte börjar regna. Fast solen är framme ganska mycket ändå.


Lat? Jag? Nej, absolut inte.

Både fredag och lördag så fick jag arga män efter mig. Jag och roomie satt hemma och analyserade varför detta ständigt händer mig. Jag hör aldrig någon annan som berättar om detta. Varför hittar alla konstiga typer mig? Och hur kommer det sig att de blir så arga på mig? Är det för att jag inte gillar dem? Alltså gillar som i "kär i". Jag tycker ju att jag oftast är väldigt snäll mot alla, varför ska jag då få ta emot massa dumt? De kanske inte är vana att få ett nej? Eller så kanske de har fått så många nej och droppen lyckas rinna över bägaren varje gång jag säger nej?

Nej, nu hoppas jag på en ny, bra vecka. Får jag skit, ska jag minnsan ge skit tillbaks. Eller ska jag gå iväg? Eller ska jag skicka en kompis? Eller ska jag kanske bara stanna hemma? Ja, vi får se om det händer och hur jag i sådant fall gör..

På tal om någonting helt annat. Jag och roomie har blivit väldigt lata. Speciellt när det kommer till att röra sig i huset och kommunikation. Vi använder oss mer och mer utav chattprogrammet Whatsapp. Vi frågar vad den andre gör, om vi ska köpa pizza, om vi ska träffas i vardagsrummet etc. Och jag börjar få lite seperationsångest nu känner jag. Jag och roomie har blivit väldigt bra kompisar nu på sistone, så det ska bli så himla tråkigt att inte bo med henne längre. För när jag kommer tillbaks till Indien igen, så måste jag hitta ett nytt boende...


Utskälld

Just det, jag glömde ju skriva en annan grej som hände på den där efterfesten som jag och Francesco drog på. Ni kommer ihåg ägarens kompis, som ville ha mitt nummer? Jag sade ju till honom att mitt nummer var en hemlis, så jag gav det aldrig till honom. Strax innan tre, innan jag och Francesco drog hem var vi nog dem enda på hela festen som var nyktra. Till exempel ägarens kompis var ganska full, och helt plötsligt började han skälla ut mig!

Han var så arg på mig för att jag inte hade gett mitt nummer till honom, han sa att jag var snobb, att jag trodde jag var bättre än alla andra, att jag trodde att jag var så himla speciell etc. Han var jättearg på mig. Nu i efterhand är det ju ganska så roligt, men han var ju lite jobbig när han stod där och sa alla saker framför alla folk. Hans vänner försökte stoppa honom, och drog tillslut iväg honom.. Strax efter det så drog vi hem, det var inte lika roligt på den festen längre..


Mingel

Franska Sarah och svenska Sara på ladies night

Varför har jag så mycket bebishår?!


Konstig kille

Nu har jag fått ännu ett bevis på att du ska vara väldigt noga med till vem du ger ditt nummer. Har träffat på en kille ett flertal gånger och vi umgicks ganska mycket, snackade och hade det kul många gånger. Tillslut så fick han mitt nummer då jag trodde att vi var kompisar. Igår ringde han mig och frågade om vi kunde träffas, jag sa att jag skulle ut med mina kompisar men att han kan ju komma förbi om han ville. Vilket han gjorde. Det dröjde inte många minuter innan han blev väldigt konstig.

Han sa saker som att han skulle ta hand om mig nu, jag var hans, vad jag än vill ha så fixar han det, jag ska lita på honom, jag gillar honom etc etc...... När han ville bjuda mig på en drink och jag svarade att jag inte dricker blev han nästan arg på mig, när jag hängde med mina kompisar blev han arg för att de inte behandlade mig med respekt... Jag blev arg på honom och sa såklart till honom att lägga ner. Jag gick iväg till mina kompisar igen och han följde efter. Mina kompisar blev skitsura på honom, stod och skrek på honom. En av mina kompisar blev så himla arg, så han var tvungen att gå därifrån. Vi andra följde efter och bestämde att det var dags att åka hem.

Konstiga killen följde ju såklart efter, så en annan av mina kompisar sa till honom att dra, men det gjorde han inte. Jag sa att det var okej och bad att få prata med honom i några minuter. En av vakterna märkte dock att någonting var fel så han lämnade inte min sida, gulligt! Så där stod konstiga killen och förklarade att han var full, att han gillade mig, att mina kompisar inte var bra för mig etc.. Och jag blev arg igen, sa till honom att jag litar inte på dig, du är inte min pojkvän, kalla mig inte din tjej eller baby, sluta vara överbeskyddande etc. Sedan tog jag trapporna och lämnade honom och jag och mina kompisar åkte hem till ena killens hotell och satt och snackade några timmar innan vi drog hem..

Historian är egentligen lite längre, mer saker hände men jag orkar inte skriva allting, det var bara så konstigt alltihop.

Summa summarum; Jobbiga killar finns överallt. Ge inte ut ditt egna nummer till någon!


Poolhäng

Idag har jag spenderat dagen på ett hotell som heter Mercure, där en kompis till mig bor för tillfället. De har en helt underbar pool så jag har badat och solat i tre, fyra timmar ungefär, tills det började regna. Åh, det var verkligen så himla skönt att kunna bada, jag har nog inte gjort det sedan jag kom hit i Oktober faktiskt.. Men tydligen så kostar det ingenting att använda den poolen, så jag ska försöka gå dit lite då och då så jag kan få lite färg..

Jag var där tillsammans med Francesco och Dirk, en kille från Tyskland. Ikväll ska vi tre dra ut och käka middag och träffa lite annat trevligt folk. Blir förhoppningsvis en kul, men tidig kväll..


Efterfest

Hade en galen kväll igår. Jag drog till Loveshack tillsammans med roomie och två italienare. Hade det trevligt, satt och snackade och träffade på en massa folk. Jag bekantade mig med ägaren och hans vän och de bjöd in oss på efterfest. Ägarens vän frågade mig tillslut: "What is your number?" Och han fick mitt standardsvar tillbaks: "It is a secret." Har ingen lust att konstiga män ska ringa mig stup i kvarten så man får vara lite försiktig med vem man ger numret till..

Stället stängde som vanligt halv tolv, roomie och den ena italienaren drog hem, jag och Francesco drog iväg till ett fint område som heter Whitefield. Där bor alla rika utlänningar och indier. I alla fall vi var inne i ett jättefint hus, käkade mat, dansade och träffade lite mer folk. Kul att bli vän med ägaren, nu gissar jag på att jag får lite rabatt när jag går till hans ställe. Jag och Francesco drog hem vid tre tiden, men vi hade problem med att hitta taxi hem. Tillslut stannade en och gick med på att köra hem oss efter att Francesco bad honom och sa att han kunde betala hur mycket som helst..


Hittade ett par brillor som jag tog över...


Hjälp mot finnar

Hade en stor finne igår, som vanligt när jag får finnar kommer de runt munnen. Jag har aldrig klämt en finne i hela mitt liv, då det gjort så himla ont när jag har försökt. Så jag har lagt ner det. Jag testade att lägga på tandkräm på finnen och sova med det. Imorse när jag vaknade var den såklart inte borta, men så väldigt mycket mindre! Tog på lite citron nu på morgonen och även en till omgång med tandkräm. Tänk att det funkade så bra, det trodde jag aldrig.. Tydligen ska både tandkräm och citron vara väldigt uttorkande så det fungerar bra mot enstaka finnar. Ikväll kommer nog finnen vara nästan helt borta. Så, alltså tandkräm kan jag rekommendera om ni får en finne när det absolut inte passar, och den ska bort snabbt. Mycket bättre än att klämma..

Nu är det förresten 23 dagar kvar tills jag får dricka ett efterlängtat glas med röd mjölk, gott! Alltså 23 dagar kvar tills jag är i Sverige för er som inte förstod det.


Konstiga cravings

Vet inte vad det är med mig idag men jag har varit sugen på saker som jag inte ens tycker om. Kokade lite ägg nu ikväll och då blev jag helt plötsligt sugen på spenatsoppa med ägg i! Och idag läste jag någonstans om påskmust, så då blev jag sugen på det också. Säkert bara för att jag inte kan få tag på det..

Har varit ute på stan hela dagen idag, letat skor och leksaker, köpt kryddor.. Har åkt fram och tillbaks mellan olika ställen, och har man ingen egen bil eller mc, så tar det väldigt lång tid. På vägen hem när jag stod i en fullpackad buss såg jag min kompis bil bredvid, han har ett speciellt registreringsnummer så det är enkelt att komma ihåg. Jag ringde honom och vid nästa rödljus hoppade jag ut den fullpackade bussen och hoppade istället in i en fräsch, silvrig Mercedes. Härlig kontrast.

Kvällens middag blev inställd, så jag hängde här hemma med roomie istället. Lika trevligt det..


Karaoke

Loveshack har blivit väldigt populärt på onsdagar. Vi kom dit ganska sent igår, strax innan tio och då var det helt proppat med folk. Det gick knappt att röra sig, alla var helt galna. Speciellt i baren. Jag köpte en mangojuice åt en kompis, det tog ungefär en halvtimma innan jag fick den! En kombination av långsam personal och överdrivet mycket folk. Det hjälpte inte ens att man kände ägaren... Det lugnade ner sig lite grann efter en stund, jag stod och sjöng karaore ett tag, blev sedan trött i benen och satte mig. Kände hur jag blev blöt på benet och trodde någon tappat sin drink, men tyvärr hade jag inte sådan tur. Bredvid mig satt en superfull tjej som spydde, blä! Min skor klarade sig som tur var =)

Ikväll blir det lugnt, ska ut och käka lite middag med några vänner bara.. Vi ska sitta på en uteservering och bara njuta av att det är så varmt och skönt. Eller, jag ska göra det i alla fall. Tror indierna inte ens tänker på att njuta av det..


I am so impressed

Alltså. Herre. Gud. Det här får bli min signatur rätt, då det är den enda jag kan göra helt perfekt. Shit vad god den blev. Dock känner jag mig inte helt indisk idag, så jag ska äta kokt potatis till, haha!


Halvvägs till färdig.


Färdigt.. Med en massa koriander! Visste ni förresten att jag köpte en hel knippe färsk koriander för typ 3 rs (typ 50 öre)? Och att Färska currylöv kostade typ 20 öre? Ganska så billigt med andra ord.


Som ni vet så har ju kocken "sparkat" mig. Jag får inte längre ta lektioner.. Men jag måste ju ändå kolla en gång när han lagar paneer bhurji så jag åtminstone har två signaturrätter..

Bild från i onsdags

Hittade ytterligare några bilder på Facebook, denna gång från i Onsdags när vi hängde på Loveshack. Är det bara jag som tycker mitt hår ser röd/orangeaktigt ut? Hur många gånger ska jag behöva färga det brunt för att det verkligen ska vara brunt?!


Jag hade jättetrevligt förra onsdagen, det var så himla mycket folk som var där. Jag ska till samma ställe ikväll, tror det kommer bli lika lyckad. Idag kommer nämligen en kompis tillbaks till Indien efter lång tid, så det ska bli kul att träffas igen..

Min valp har blivit stor


Min sötnos med avkapade öron


Snabblunch

Idag har jag lagat min favoriträtt till lunch, paneer bhurji. Det är typ det godaste jag vet här och det är nog bland det snabbaste att tillaga också. Roomies kock har sagt till oss att vi inte får lära oss utav honom då han inte har tid plus att han tror att han ska få sparken om roomie lär sig. Så jag lärde mig bara två rätter utav honom. Jag hade tänkt att jag skulle kunna lära mig hans paneer bhurji också, för den är så himla god, men icke.

Mina tidigare försök har varit helt okej, men inte mer än så. Men idag fick jag till den ganska bra. Använde mig av socker för att få den sötare, och hade ganska mycket färsk koriander och malen koriander. Det verkade vara det som fattades..

Ser ut som en ganska äcklig röra, men det är himla gott! Ska nog köpa hem lite kyckling idag också så jag kan testa på Prashants Curry kyckling..


Halloj Sverige

Nu äntligen är min biljett hem bokad.. Den 10 juli 06.30 säger jag hej då till Bangalore (och  till någon kompis som jag hoppas kan köra mig). 16.25 får jag änligen andas in lite frisk svensk luft och jag ska så fort jag kan, köpa mig ett glas med kall röd mjölk ♥

Dans i fredags

Haha, hittade ett kort på mig själv från i fredags.. Jag och min mobil är ute och dansar.. Jag såg lite fler bilder, men de var ju skitfula. En grej som jag har funderat på är hur folk kan lägga ut alla bilder på facebook fastän de är fula eller typ halvnakna. Folk verkar inte fatta att facebook äger bilderna som läggs ut.

Häromdagen så hörde jag ett högt "Oh my God" från roomies rum så jag sprang dit, nyfiken som jag är.. Hon började berätta värsta långa historien innan jag blev irriterad och sa till henne att komma till saken. Tydligen så hade hon gått in på en random sida för att kolla olika valutor. På alla internetsidor finns det en massa reklam, och just på den sidan hade de gjort reklam för någon singelsida. Och då var roomies kompis kort med där! Alltså, det känns ju inte sådär jättekul, och då undrar man ju vilka sidor man själv har hamnat på.. Tänk så ligger något av mina kort på någon porrsajt. Läskigt.. Man ska vara lite försiktig med vilka kort man publicerar på internet för man kan aldrig veta vart de hamnar sedan..


Whatsapp

Min roomie tvingade mig att skaffa en applikation till telefonen igår som heter Whatsapp. Jag som aldrig är online med telefonen (varför skulle jag när jag har min dator) tänkte att det kommer jag ju aldrig använda. Men det var hur roligt som helst. Tyvärr så är det bara två personer som jag har kontakt med i min telefon som har den applikationen.. Man skickar gratis sms till varandra, fast det är lite mer som en chatt. Så om ni har en telefon som stöder sådana här applikationer så kan ni ju ladda ner Whatsapp och skicka erat nummer till mig så kan vi chatta =)

Idag vaknade jag upp av att hundarna skällde som galningar. Öppnade dörren och där stod två väldigt stora, livrädda män utanför grinden. De ville komma in och mäta vatten nivån, men de vågade inte komma in så jag fick mäta åt dem.. Haha, det är himla roligt men det börjar gå lite överstyr nu. Hundarna är alldeles för överbeskyddande, det gör det lite jobbigt faktiskt.


Ovanligt uppvaknande

Jag låg och drömde att jag var jagad hela natten, det sista jag minns är att jag lyckas få tag på en bil och kör ifrån den mannen som jagar mig. Jag var nöjd med mig själv och i min dröm började jag höra musik av bjällror. Sakta började jag vakna till, ljudet av bjällrorna är fortfarande kvar. Helt plötsligt hör jag roomie ropa; Det är en kamel på gatan! Jag studsade upp ur sängen och sprang ut genom grinden, och mycket riktigt, där gick det två kameler, men människor på ryggen. Det svängde av från våran gata och kom inte tillbaks igen..

Så här kan man tydligen vakna upp i Indien..


Extreme sports bar

Oj, vad kul jag hade igår kväll. Jag och en kompis åkte till Extreme sports bar och dansade hela natten till superbra musik. Vid tolv mötte vi upp franska Sara för att åka till O bar, men jag åkte hem då jag hade fått ont i ena foten av allt dansande. När jag väl kom hem såg jag att jag hade fått en jättestor blåsa på ena tån.. Inte undra på att jag hade ont. I natt så gick den sönder så nu svider det så fort jag kommer åt den.. Så det får nog bli några platta sandaler ikväll som inte sitter åt runt tån..

Träffade i alla fall på en massa utlänningar igen igår kväll, de var också från Frankrike, finns tydligen en massa fransmän här.. Jag träffar på så himla mycket folk nuförtiden, det är så himla roligt! Känns som att utlänningarna tar över Bangalore för tillfället, de är överallt!

Ikväll ska jag dra ut igen tillsammans med en annan kompis. Hoppas på en lika rolig men tidig kväll. Men först så är det några måsten som måste göras. Laga mat, handla mat, visa lägenheten för några intresserade tjejer, umgås med roomie osv..


Loveshack, igen

Det stället är så himla mysigt. Igår var det hur mycket folk som helst, och en massa utlänningar. Jag hängde med en massa indier, och hela den italienska maffian.... Träffade på nya folk från bland annat Frankrike och Tyskland, den franska tjejen hette också Sara =), och den tyska killen var typ 2.20 lång. Herregud vad liten jag kände mig bredvid honom...

Italienska maffian körde hem mig strax efter elva, hundarna mötte mig på gatan och jag gick hem och kollade på serien Outsourced och somnade sedan runt 2 tiden.. Den här serien som jag har börjat kolla på, Outsourced, är så himla rolig. Det handlar om en amerikansk kille som blir skickad till Indien för att ta hand om ett callcenter där. Alla som gillar Indien borde kolla på den..


Italian night

Hade en trevlig kväll igår med god italiensk mat.. Tack för en kul kväll och trevligt sällskap..

Jag börjar bli lätt uttråkad på dagarna nu, vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Jag är så sugen på att åka utomlands, hade varit riktigt nice om någon tog med mig.. Jag kan tänka mig att åka till New York, Italien har jag blivit lite sugen på, Nya Zeeland, Egypten etc... Men jag får nog tyvärr stanna här för tillfället.  

Nu ska jag kliva upp ur sängen, har en massa saker att göra idag, dock bara tråkigt fix men det är sådant som måste göras...


Dagens lunch

Idag var det inte matlagningslektion då Prashant inte kom. Roomie har en massa mat över så jag antar att hon äter upp allt det först. Jag hoppas han kommer imorgon ändå.. Så för at tinte glömma av mina kunskaper så gjorde jag idag mina alldeles egna chappatti! De blev ju inte helt runda, men de smakade bra ändå.. Till det åt jag min favorit, paneer bhurji. Dock inte hemlagad, då jag inte lärt mig göra det ännu..

Hur man gör chappattis (har dock inga mått, så gör lite hur du själv tycker)

Vetemjöl
Lite salt
Vatten

Knåda ihop till en slät deg. Dela upp i mindre runda bitar. Ungefärlig storlek kan vara som när du sätter ihop tummen och långfingret till så det blir en ring. Doppa bollen i mjöl och kavla den rund och platt. Släng på den i en torr panna på mellanvärme. Vänd på den då och då. När kanterna börjar vika upp sig så börjar den bli klar.
(Nästa steg vet jag inte hur man gör utan gasspis, använd fantasin) Höj gasen till max, släng på chappattin över lågan och låt den få färg, vänd efter 2-3 sekunder.




Har aldrig sett paneer bhurji med ärtor tidigare.. Självklart pillade jag bort dem.


PS

En kul grej. Roomies pojkvän är typ världens globetrotter, han har rest och bott typ överallt och han tröttnar efter bara några månader på varje ställe. Han bor för tillfället i Singapore men har redan tröttnat på denna "framtids - och överteknologiska stad". Jag frågade honom vilket som var hans favoritland och stad. På första plats låg Danmark och Köpenhamn. På andra plats låg Sverige och Göteborg. ♥

Födelsedagstårta

Åh, vad härligt jag hade det igår. Kvällar som dem som får mig att inse att jag kommer sakna Bangalore... Satt tillsammans med ett stort gäng kompisar på hotellet Taj. De har en stor pool med solstolar där vi satt och åt, snackade och lyssnade på bra musik.. Jag har någon speciell tårtradar. Finns det tårta någonstans så sniffar jag upp den, går fram och säger grattis och så blir jag alltid erbjuden en bit. Igår var det en jättegod chokladtårta, och som tur var, var det nästan bara var tjejer där så jag kunde typ äta halva tårtan själv då tjejer oftast brukar tänka på vikten och bara vill ha en liten bit..

När vi hade lämnat poolområdet och stod och väntade på bilen, så kom födelsedagsbarnet förbi och han hade blivit helt sönderslagen i ansiktet. Blodet droppade och folk fick hålla i honom så att han inte skulle ramla.. Läskigt, det måste ju ha hänt typ fyra minuter efter att jag åt tårta.. Tur att jag inte var där just då i alla fall.

Ikväll ska jag ut igen med vänner och äta middag. Efter middagen drar vi ut till någon klubb, det är så kul att träffa alla som man har lärt känna. Bangalore känns verkligen litet då jag träffar på de flesta vilken klubb jag än går på..

Imorse hade jag matlagningskurs igen, min roomie var med också, men det berodde nog mest på att han kom sent idag igen.. Dock var hon inte så engagerad, tvivlar på att hon lärde sig någonting då hon bara stod och babblade hela tiden.. Haha, jag har i alla fall två goda recept i min Prashant cookbook.


Going out for dinner

Ikväll kommer min roomies pojkvän hit. Hon har sett fram emot det jättemycket och har skickat en massa sms till mig idag från jobbet. Till och med kocken har sett fram emot det. "Bhaiya (bror) is coming today. Tomorrow I will cook daal for him, he likes it". Hmm, vad söt han är...

Så de ska få njuta av middagen, som jag och Prashant lagade idag, ensamma. Jag åker iväg och äter middag med några kompisar istället. Jag försökte övertala min roomie att vara med på matlagningskursen imorgon bitti, hon sa till slut ja, men jag är inte så säker på att hon orkar gå upp så tidigt.. Vi får se.. 

För er som har missat att jag har varit med i tidningen kan läsa det här. Jag har dock inte sagt många ord i den artikeln. Nu vet jag hur kändisar känner sig när deras ord blir förvridna eller att journalisterna hittar på något helt annat. ♥


...

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2622954/sarasindia?claim=2burn8qdq9j">Follow my blog with Bloglovin</a>

Dans hela kvällen

Umgicks med trevliga människor igår kväll. Vi var först på något B-ställe som jag aldrig har hört talas om tidigare. Trots att det var ett B-ställe så var drinkarna svindyra. 500rs styck, en redbull kostade 300rs. Jag drack ingenting som tur var, jag dansade bara. Efter en liten stund drog vi vidare till Leela Palace, som är ett stort jättefint hotell. Trots det så var toaletterna bland de sämsta jag har sett.. I alla fall så dansade vi loss till bollywood musik blandat med lite engelsk också.. Jag var hemma strax efter tolv. Har faktiskt börjat gilla mer och mer att de stänger så tidigt här. Det är så skönt att man inte är ute så sent.

Var där tillsammans med italienaren Francesco och indiern Bonny. Ikväll vill de dra med mig till en nattklubb som heter Hint. Får se om jag har lust att dansa ikväll också..

Härlig morgon

Jag vaknade upp av ett samtal från min roomie imorse vid tio tiden! Hon ska alltid ringa så himla tidigt, tror hon är avis på mig som sover länge på morgonen. I alla fall så undrade hon om jag var hemma, (såklart, jag låg ju och sov) då hennes kock hade försovit sig och var på väg nu. Annars brukar han komma halv sju på morgonen. Efter påtryckningar från både min syrra och roomie så ska jag nu lära mig att laga indisk mat, så jag hängde över kocken Prashant axlar för att kolla hur han gjorde. Som tur var kunde han faktiskt ganska bra engelska så han berättade alla kryddor han hade i och så. Jättekul hade jag, och han var så himla snäll och söt, såg till att jag inte missade en endaste liten krydda. Fick även vara med och göra chappattis.

Så idag har jag alltså lagat Prashants curry chicken och chappattis ♥


"I will teach you how to taste also" Sade Prashant till mig precis innan
maten var klar.. Okej då, fick han till svar.


Den översta är min. Den fick en liten knöl på sidan, men annars så är den väldigt rund.


Long lost friends

Ikväll ska jag träffa två vänner som har varit bortresta väldigt länge. Ska bli jättekul att ses igen, och tydligen vill de gå till något fancy ställe så det gör det ju bara ännu roligare.. Klart jag hänger med då.

Dessa dagar tillbringar jag med att visa lägenheten till en massa människor, jag har sagt upp lägenheten och kommer att befinna mig i Mumbai tills jag åker hem till Sverige den 10 juli! Jag har inte bokat en resa ännu, då jag väntar på lite besked från Foreign Registration Office. Jag vet inte om jag behöver något utresetillstånd för att lämna landet.. Och om jag behöver det, kan jag bara få det från Bangalore eller kan jag få det från Mumbai också.. Hoppas såklart att jag kan lämna Indien från Mumbai, min favoritstad...

Känns konstigt att jag ska säga upp min lägenhet och inte bo kvar i Bangalore längre, det som har varit min stad så länge, nästan 8 månader... Förhoppningsvis kommer jag tillbaks hit någon gång i framtiden ♥


Mosad bil och prostitution

Var ute på en liten kvällspromenad igår, längs shoppinggator. Dagen innan var det ju värsta regnovädret, så mycket att det var strömavbrott halva natten. Jag låg och svettades ihjäl då fläkten inte fungerade. I alla fall, så på den här promenaden så låg det en massa träd på marken som hade fallit ner. Olykligt så hade en stor del av ett träd fallit över en bil som var helt (halvt) mosad! Kul för den personen att hämta se sin bil sådan..

På den här kvällspromenaden hittade jag även ett prostitutionsområde. Eller jag har faktiskt sett det tidigare, men jag blev påmind igår, då jag såg två tjejer springa iväg i sina korta kjolar och höga klackar, med en polis springandes bakom dem. Första gången jag märkte av prostituerade här, så var det en man som raggade upp en tjej, när han satt i en rickshaw! Kändes lite sådär B, att chauffören sitter där och hör allt prat och sådär. Man borde åtminstone ha sitt egna fordon tycker man ju...


RSS 2.0