Saturday night

När jag och mina vänner var ute i lördags, så stängde de ju som sagt redan halv tolv. Musiken stängde de av innan halv och jag ville så gärna att de skulle spela lite fler låtar. Så jag letade upp managern (har redan glömt av hans namn) och försökte innerligt imponera på honom med min hindi så att han skulle spela en till låt (Bhaiya, ek aur song) En låt till, brother. Men det är heeeelt omöjligt att imponera på folk här i Bangalore! I Mumbai får man ganska många fördelar och kan få folk att göra lite extra för en, men absolut inte här! Så vi fick snällt gå hem halv tolv ändå, utan en extra låt...


Jag och supersöta Nalini


Buss

Jag har precis smällt i mig ett helt paket med jordgubbar, Gud så gott det är! Idag tog det mig en timme att komma hem från jobbet, anledningen är att jag testade på att åka buss! Det gick relativt bra, men jag vet inte om jag har lust att spendera så mycket tid på att resa varje dag även om det är mycket billigare.. Vi får se hur jag gör imorgon.. Men totalt så kostade det mig 2 svenska kronor!

Nu ska jag gå iväg och leta efter nya nagellack till mig, är sugen på lite våriga och somriga färger nu när det är det här..

Det här hallonröda är ju superfint. Får se om jag ens hittar något liknande här...


Godmorgon världen

Det är så obeskrivligt härligt att vara i Indien! Kan ni föreställa er att kunna sitta på uteserveringar och njuta av värmen, och att på kvällarna kunna sitta ute utan att använda någon tröja. Det är så skönt och jag blir helt lycklig bara jag tänker på det. Snart kan jag börja använda alla mina riktiga sommarkläder då temperaturen sakta men säkert stiger här i Bangalore.. Snart kan jag slänga iväg mina jeans för alltid och bara använda mig av korta leggings eller bara ben! Gött gött..

Nu är det dags för en ny jobbvecka. Ingen ledig dag den här veckan tyvärr.


Sovdags

Godnatt allesammans, sov gott ♥

Saknar mitt älskade Mumbai ♥
Är så avundsjuk på Sanjay som ska dit imorgon... Jag vill också!


Banana Beach

Ingen vila och ingen ro! Vad har hänt med mina lugna sköna söndagar? Min enda vilodag i veckan... Jaja, nu blev jag i princip tvingad till Banana beach så jag gör mig iordning för lite soft häng tillsammans med vänner. Nu kommer jag ju säga emot mig själv, men det är ganska skönt att barerna stänger tidigt här! Då finns det ingen risk att jag kommer hem försent ikväll. Jag måste ju jobba imorgon.. Ska se om jag kan ta några bra bilder från placet idag, så ni får se på mitt Goa häng!


Magdans

Jag och min vän åkte till dansstudion för att anmäla oss till magdanskursen. Dock var det ingen som var där så vi får vänta till nästa lördag. Kursen börjar då, det ska bli jättekul! Efter det tog vi bussen till Commercial Street för att shoppa lite. Jag hittade bara ett par örhängen och jordgubbar. Ska snart ut och käka middag sen ska jag bara ligga hemma i sängen och kolla på tv och äta lite chirre.

Igår kväll var vi på ett ställe som heter Banana beach, jättecoolt ställe. På grund av inredningen kändes det som att vara i Goa! Vi hade hur kul som helst, men som vanligt stängde de halv tolv så efter det åkte vi hem till Sanjay för lite efterfest. Satt och snackade och var hemma vid fyra på morgonen..


Italiensk restaurang

Har precis kommit hem efter att ha ätit en perfekt lunch på en italiensk restaurang i närheten. Supergod mat ute i värmen på takterassen med utsikt över stan. Satt där tillsammans med min engelska vän Arron. Haha, personalen där var så himla roliga. Bland annat så frågade de oss om vi ville ha lite snakes (snacks), ägaren hade världens biffigaste överkropp, men hade helt glömt av att träna underdelen av kroppen så det såg inte alls bra ut. Plus att han hade pyttesmå fötter! 

Nu ligger jag hemma och väntar på att min tjejkompis ska komma över för vi ska iväg på magdans! Eller, vi ska skriva in oss idag, får se om det är någon klass just idag, det hade varit kul. Några kompisar vill gå ut ikväll, men det hade varit så himla skönt att bara vara hemma, äta Pringles och kolla på filmer och olika serier.. Får se om jag hittar på någonting ikväll...


Lost

Som den vilsna själen jag är idag har jag spenderat timmarna efter jobbet med att shoppa! Har man inget bättre för sig så är det ju ett ganska så bra tidsfördriv. Det tråkiga är bara att det är rea här som aldrig försvinner. Och här verkar det vara himla dålig rea för det blir aldrig billigare. Det har varit typ 15-40% hur länge som helst nu. Borde det inte bli 70% rea snart?

Hittade två jättefina sovshorts, två par örhängen och en ring, allt för det ringa priset av 130 svenska kronor.




Trött

Min grannes tjejkompis som sov över här har snarkat hela natten! Och inte nog med det, hon har typ världens närhetsbehov också. Jag har en stor dubbelsäng ändå har hon legat typ på mig och snarkat mig rakt i ansiktet. Så det har inte blivit många timmars sammanhängande sömn för mig inte.. Jag får ta igen det efter jobbet istället.


En bild speciellt för Christian, som jag vet älskar KFC.
Förövrigt så är det min allra första bucket =)


Bil

Min granne har äntligen fått tillbaka sin bil. Så himla skönt att slippa gå eller åka auto vart man än ska. Han mötte mig idag på vägen hem från jobbet och sedan dess har vi bara varit ute och röjt. Åkt runt till diverse ställen, rökt vattenpipa, käkat mat, hämtat hans kompisar, hängt hemma, åkt ut igen, druckit lite (dock inte jag då jag jobbar imorgon) Nu har jag en person i min säng som inte går att väcka och som snarkar som bara den! Får se om det blir någon sömn för mig inatt! Om sex timmar ska jag upp igen för att arbeta, jag kommer ju vara sjukt trött imorgon kan jag lova.

Godnatt


Kväll

Tydligen så var det inget fel i mitt badrum, sade pimpladyn till mig idag. De var väldigt noga när de byggde här.. Hon sa att "hon kom ihåg" att de över hade haft en läcka för ett tag sedan så hon trodde det berodde på dem. Vi snackade lite och ja sa något i stil med att, jag hoppas att det inte händer fler gånger.

Pimpladyn: Yes, you better pray to God!

Alltså hon är ju faktiskt lite skum. I alla fall, jobbet är över för idag. Återigen helt slut. Imorgon är det lördag och det ska bli så skönt att bara arbeta halvdag. 4 timmar känns som en timme ungefär, så egentligen lite onödigt att åka till jobbet, men jaja jag måste ju göra det.

Just det, jag ringde till banken, skällde ut störda Prakash och pratade sedan med managern som  åtminstone fixade mitt konto. Hos honom är det snabba puckar som gäller. Internetbanken kunde de inte fixa eftersom det fortfarande var under behandling.


Morgon i B´lore

Jag fick ett bryskt uppvaknande när pimpladyn bankade på dörren 08.15 imorse. Det var inte lite försiktigt knackande, med en fråga som "are you awake?" Utan det lät som att hela dörren skulle gå sönder! Snabbt på med lite kläder så öppnade jag dörren sen. Pimpladyn presenterade elektrikern som nu är här för att fixa duschen, som jag fick stötar av häromdagen. Tydligen var det någon crossconnection, vad det nu är på svenska.. Just nu är det samling inne i mitt lilla rum, elektirkern som arbetar, pimpladyn som tittar på och dricker sitt te, pimpladyns man som hjälper elektrikern och så min granne såklart som bara är nyfiken.. Hoppas de blir klara snart så jag hinner göra mig klar inför jobbet..

Jag är ganska så säker på att jag tidigare har skrivit att det fanns ett kärlekspar på jobbet. Båda två förnekade det, men till mig berättade de. Jag var så glad för deras skull och de såg faktiskt väldigt kära ut. Nu var det ju ungefär två veckor sedan vi slutade på det jobbet, och jag såg idag på Facebook att hon är förlovad med en annan kille! Jag antar att det var någonting arranged och att det var därför de sa att de inte skulle fortsätta när jobbet tog slut. Trist, för jag såg bild på hennes framtida man och han var inte ett dugg snygg, och ganska mycket äldre. Dock så bor han i USA så det är väl därför han är ett bra kap!  


En ny vän

Det finns en relativt billig restaurang runt hörnet, dit brukar jag gå och käka middag, och ibland lunch på helgerna. Det är många små gatubarn som går dit och får lite mat, eller om de köper det för pengarna de tjänat ihop vet jag i och för sig inte.. Även lite annat löst folk är där för att fräscha upp sig på toaletten. I december någon gång när jag var där, kom det fram en "shemale" som frågade vad jag hette och tyckte att jag var så söt osv. Nu när jag var där i helgen, möttes vi igen! H*n kom fram till mig, frågade om jag hade klippt mig?! Och sa att jag var så fin och nöp mig i kinden.. Haha, kändes dock lite olustigt, men rätt så kul nu i efterhand.. Vi kommer säkert att stötas på igen, får se om jag kan ta ett kort på oss tillsammans...♥

Nu ska jag sova. Godnatt ♥


Jag hatar

Karnataka Bank i Ashok Nagar, speciellt  Mr. apfula CP Prakash! Som inte kan låta bli att skratta åt alla problem som HAN åstadkommer! Det var han som skrattade när jag inte visste hur man använde en check (Inte mitt fel att mitt hemland är 100 år mer utvecklat!) och det var han som skrattade när jag var superarg på honom och berättade att han skulle fixa allt inom en dag! Hur dum i huvudet kan han bli på en skala? Sluta skratta åt folk! De två problemen skulle idag vara fixade. Är de det? Nej. Idag skulle mitt gamla konto ha avslutats och pengar ha kommit in på mitt nya konto, men det har inte hänt. En man skulle även komma förbi mitt kontor idag med internetpapper, det har heller inte helt. Imorgon måste jag börja morgonen med att vara arg, prata med managern och sedan ge över luren till min chef så att även han kan gorma åt dem. Jag hoppas att det löser problemen, fast med alla tidigare händelser i bagaget är jag ju inte så säker på det..

Idag har det varit full rulle på jobbet! Jag är helt mentalt slut när jag kommer hem på kvällarna för att alla elever kräver så mycket för tillfället. De äldre eleverna har prov i början på februari, så de kommer varje dag och är där flera timmar och kräver uppmärksamhet konstant. De lite yngre eleverna behöver nästan minst lika mycket då de fortfarande lär sig alla grammatik etc...

Köpte förresten med mig ett par skor häromdagen på väg hem från jobbet. 15 spänn!
 


Jag vill sova

Jag kommer verkligen inte upp ur sängen! Jag har precis snoozat i en timma! Jag vill bara ligga i sängen hela dagar och aldrig gå upp, det är så skönt, mycket skönare än att jobba! Jag är egentligen inte så trött, så jag vet inte varför jag har blivit sådan här..


Stötar

Jag höll på att duscha och skulle stänga av vattnet när det typ började darra till i handen. Jag drog instinktivt tillbaks handen och testade flera gånger innan jag insåg att det var stötar jag fick från kranen.. Haha, fan vad långsam man är eller.. Det var ju inga jättestarka stötar, det kändes mest lite konstigt bara. Men i alla fall, vattnet fortsatte att rinna då jag inte kunde stänga av det på grund av stötarna. Jag tog min toffel och kunde på så sätt stänga av. Samma sak var det med handfatet.. Jag gick för att säga till pimpladyn, men hon var dessvärre inte hemma. Typ en halvtimme senare gick jag inte för att testa igen, då var stötarna borta. Jag måste ändå säga till pimpladyn imorgon, då jag nu är lite rädd för att duscha. Men hon kommer väl antagligen inte tro mig om hon inte får känna stötarna själv..


Klar för idag

En lägenhet jag kollat på idag verkar ganska bra. Nackdelen är att det inte finns några möbler så jag måste köpa mig en säng, något skrivbord typ och kanske en tv, och att den är ledig i mars. Men den låg väldigt nära där jag bor nu, trevlig tjej, ganska billig hyra, stor, kök, micro och tvättmaskin vilket är lyx i det här landet. Vi får se hur det blir... Nu ska jag ta det lite lugnt och käka Pringles. Det är det närmaste jag kan komma svenska chips, de har ju åtminstone smaken sourcream and onion. Känns som att det är lördag idag och att jag ska få vara ledig imorgon med, men så är det ju inte. Jag borde kanske ställa klockan redan nu så att jag inte tänker att jag inte behöver det...

Tänkte förresten köpa en bil idag. Såg den här och blev helt förälskad!


Godmorgon alla glada

Så skönt att vara ledig sådär mitt i veckan! Inte för att jag har sovit längre än vanligt utan att jag kunnat ligga kvar i sängen utan att behöva stiga upp! Ligger fortfarande kvar i sängen nu och klockan är 10! Men nu måste jag snart gå upp i alla fall. Även fast jag är ledig har jag en busy dag framför mig. Jag ska kolla på lägenheter, jag måste ju flytta om några dagar.. Idag hade varit en perfekt dag att sola, men ja för det första har jag inte tid och för det andra så vågar jag inte när det finns hökar där uppe som är sugna på mitt hår.. Tydligen händer det inte bara mig, en tjej skrev till mig och sa att exakt samma sak hade hänt henne...


Självmordsbenägen hund

På vägen hem från jobbet kom jag susandes i typ 30 km/h i en liten rickshaw. Rätt som det är luffsar det ut en sliten hund som har tänkt gå över gatan. De flesta hundar vet hur och när man går över gatan, men den här, han ville nog inte leva mer.. Det blev en tvärnit och hunden lufsade förbi bredvid våran rickshaw. Pälsen var i tovar, och på många ställen fanns det inte ens päls, en stor kedja runt halsen som även släpades på marken då den var så lång och ett stort öppet sår på ryggen. Usch, stackars vovve...


Ashura i Indien

Idag behövde jag ju som sagt gå till banken. Jag lämnade kontoret runt tre tiden och gick ut på vägen för att få tag på en rickshaw. Jag märkte såklart ganska snabbt, att vägen var avstängd. Jag hörde musik, så nyfiken som jag är gick jag mot musiken. (Jag skulle ända ha åkt den vägen). Poliserna sa till mig att gå på höger sida av vägen, vilket jag som en snäll indisk medborgare gjorde. På andra sidan vägen mötte jag hundratals män helt klädda i svart. Det tog mig några meter innan jag insåg att de allra flesta var blodiga. Jag blev lite smått orolig om det hade varit mass slagsmål eller så, men insåg snabbt att poliserna i så fall hade sagt till mig att inte gå där jag gick. Så jag fortsatte, men jag skulle nog ha vänt om.

Det jag möttes av var hemskt! Hundratals män, äldre, unga vuxna och även små barn, som misshandlar sig själva med diverse tillhyggen. Jag mötte hur många som helst som var helt blodiga. Och då menar jag verkligen heeeelt blodiga! Stora öppna sår på ryggen, vid sidan av brösten och huvudet. De som hade sår på huvudet hade även hela ansiktet fullt av blod. Det kändes som en krigszon! Det värsta av allt var de små, små pojkarna som hade blodiga bandage på huvudet. Jag såg en liten pojke, han kan inte ha varit mer än två år gammal. Alltså, dessa småbarn vet ingenting om religion! Hemskt att de görs på dessa småttingar. Även barn som var runt 6-7 år såg jag slå sig själva blodiga, jag antar att de gjorde det för att "man ska". Inga kort blev tagna under den här promenaden, av respekt för människorna och även för att det inte bör visas. Jag mådde illa och försökte att inte kolla på alla sår och allt blod som jag möttes av... 

Efter lite Googlande är jag ganska säker på att det är högtiden Ashura som firades idag...


Ännu en dag

Sitter hemma och förbereder mig mentalt för att åka till banken senare idag. Jag har en förhoppning om att allt ska lösa sig idag, men jag vet inte om det är en för positiv förhoppning.. Ska snart iväg till jobbet, alla elever väntar på mig antar jag.. Det blir till att prata, prata och dela ut en massa olika hörförståelser och läsa upp för dem. De lite yngre eleverna har en massa papper att jobba med, så man får sitta med dem och hjälpa till bara. Är det lugnt kan man försiktigt börja prata lite grann med dem också.

Imorgon är det en helgdag här, har faktiskt ingen koll på varför, jag nickar bara och tar emot alla lediga dagar som jag får. Skönt att få sova ut på morgonen. Jag börjar få svårt att gå upp på morgonen nuförtiden. Jag snoozar typ alltid 30-45 minuter, det är så himla skönt att bara ligga kvar i sängen..
  
              


Surprise, surprise

Förvånar det någon att problem har uppstått? Det förvånar då verkligen inte mig. Såhär ligger det till. Jag var skyldig Vinnie pengar så jag skickade en check till honom så att han kunde få pengarna in på sitt konto.
So far so good!

Idag fick jag ett telefonsamtal från Vinnie som säger att jag inte har tillräckligt med pengar på kontot! Men herregud, jag har ju precis fått lön, klart jag har pengar! Han ber mig ringa till banken och fixa. Sagt och gjort, jag ringer. Svaret jag får är att jag har 945rs på mitt konto! Det har jag verkligen inte då jag såg mitt saldo senast i lördags och då hade jag mycket mer pengar än så. Jag ger luren till min chef som får reda ut missförståndet.

Problemet: Jag har två konton! Jag öppnade ett NRO konto, det enda kontot jag kan ha som utlänning. Nu kom det fram att banken också öppnat ett S/B konto (fråga mig inte vad dessa förkortningar betyder, jag har ingen aning!). Hur de har kunnat öppna det kontot utan en miljon papper är en mycket bra fråga. Så på något vänster kommer min lön in på S/B kontot, till det kontot är även mitt ATM card aktiverat. Sedan har jag ett NRO konto utan pengar, till vilket jag har en checkbok. Så imorgon måste jag till banken, föra över pengarna från mitt S/B konto till NRO kontot, säga upp S/B kontot och skaffa ett nytt ATM card till NRO kontot. Krångligt? Det tycker jag också...

Jag måste alltså träffa min kära vän Prakash på banken imorgon! Jag avskyr honom, det är han som ligger bakom alla mina problem jag har haft där! Han borde få sparken för han är verkligen inkompetent. Ingenting han fixar blir fixat. Internetbank har jag fortfarande inte fått, så två problem har jag att ta upp på banken imorgon. Och ikväll ska jag svänga förbi Vodafone office som ALDRIG fixar mitt simkort!



Haha, ja typ så ser jag ut när jag ska fixa problem


Class is over

Sitter på jobbet, men alla elever har nu gått hem. Därför sitter jag och försöker komma på olika hörförståelser som de ska träna på imorgon. Just nu så är fantasin inte på topp, jag behöver nog en liten paus.. De äldsta eleverna har snart ett test, alla är så nervösa och de vill prata en massa, och ha en massa övningar som liknar de som kommer på testet.. Det är ju såklart roligt att prata, men det blir jobbigt att göra en massa övningar...


Morgon

Jag har sovit så gott inatt med mina nya lakan och mitt nya täcke! Nackdel=Ingen lust att gå upp på morgonen... Jag har letade efter och kollade på lägenheter igår utan framgång. De flesta var verkligen crap! Jag har sett två annonser som låter bra, men de hade inte lämnat ut telefonnummer så jag har bara kunnat maila dem. Får vänta och hoppas på att de hör av sig..

Nu ser mitt hår ganska normalt ut igen. Frisören jag hade igår stylade till det asfult! Jag ska nog inte gå dit och klippa mig igen.. Nä, nu måste jag kliva upp ur sängen och göra mig iordning..


Busy dag

Idag har jag verkligen hållt igång hela dagen. Knappt varit hemma någonting, och ingen tid har jag haft för att sola heller =(. Har handlat en massa smått och gått på rea, fastnat i en butik i övr en timme då kassasystemet inte fungerat, klippt håret (jag hittar ALDRIG någon frisör som är bra i Indien, någon som har varit här och har tips), kollat på lägenheter då jag snart måste flytta och så har jag ätit.... Det låter ju inte så mycket, men allting tar sådan tid i det här landet. Har man ett ärende vet man aldrig hur länge man blir borta..

Nu ska jag fixa sängen med de nya fräscha lakanen som jag har köpt och sedan ska jag ut och käka middag. Jag hoppas min granne är sugen på en dejt, jag har ingen lust att gå ut själv ikväll...


Glömska jag

Jag har ju glömt att säga att min granne + tjej nu är tillsammans igen. Det var ett breakup på typ 12 timmar... Jag blev påmind om det nu när hon sprang in till mig och sa att hon skulle överraska honom! Kul att se att deras "starka" kärlek kan gå över bara sådär.. Undra hur det kommer sig?

                      


Lång dag, tråkig dag...

Ja, jag jobbar ju på lördagar, men bara till klockan två. Men efter jobbet idag följde jag med mina chefer hem då jag skulle kolla på en ny lägenhet. (Ja, jag är kvar i Bangalore tills vidare). Tanten var inte hemma förrän fem, så jag fick vänta ett tag. En av lägenheterna var bra, stor med kök, kyl, tv internet etc, och två stora takterasser, perfekt för att sola... Nackdelen var läget. Nu är jag van att bo i Koramangala och då vill jag nog inte bo någon annanstans.. En annan nackdel var att den lägenheten jag gillade blir ledig i mars och innan dess kunde jag bo hemma hos tanten! För det första är kanske inte det så kul att bo tillsammans med henne och för det andra så verkar det ju som att jag bli kvar här ett tag till =(.






Lång dag, tråkig dag...

Ja, jag jobbar ju på lördagar, men bara till klockan två. Men efter jobbet idag följde jag med mina chefer hem då jag skulle kolla på en ny lägenhet. (Ja, jag är kvar i Bangalore tills vidare). Tanten var inte hemma förrän fem, så jag fick vänta ett tag. En av lägenheterna var bra, stor med kök, kyl, tv internet etc, och två stora takterasser, perfekt för att sola... Nackdelen var läget. Nu är jag van att bo i Koramangala och då vill jag nog inte bo någon annanstans.. En annan nackdel var att den lägenheten jag gillade blir ledig i mars och innan dess kunde jag bo hemma hos tanten! För det första är kanske inte det så kul att bo tillsammans med henne och för det andra så verkar det ju som att jag bli kvar här ett tag till =(.






Ännu en kärlekshistoria

Jag har många kärlekshistorier om folk i min närhet här i Indien. Jag har sett många på nära håll, men den som finns närmast mig, förutom min egen, är såklart min grannes. Från och med att han blev tillsammans med sin tjej har det inte gått många dagar som de faktiskt har varit ihop. Jag menar, var och varannan dag kommer han hem till mig och berättar att de har gjort slut ännu en gång! Men den här gången trodde jag faktiskt att de hade skärpt till sig, då de ända sedan nyår har kunnat vara tillsammans utan att bryta. Men så ikväll hörde jag en ynklig liten knackning på dörren, när jag öppnar står min granne utanför, full och med en massa mat! Då han hade lovat sin flickvän att inte dricka alkohol så anade jag att de återigen hade gjort slut, och visst var det så! Jag förstår inte att de orkar, men är man kär så är man. Och de kommer, om en dag eller två, vara tillsammans igen och så kära som om ingenting hade hänt!




Little Sara

Nu var det en vecka sedan jag slutade på Mphasis, det känns som det var en evighet sen.. Jag saknar att vara där lite grann faktiskt, men mest av allt saknar jag min hund som varje morgon kom springandes mot mig med viftande svans och ville bli klappad. Jag kallade henne för Trollet, men hon fick senare ett nytt namn av mina kollegor, Little Sara... Ganska gulligt namn tycker jag!


Uttråkad

Alltså, mitt jobb är roligt. Jag har roliga kompisar. Jag har kul tillsammans med min granne. Men jag är så uttråkad! Bangalore är inte min stad, det är så synd att jag måste vara här. Jag hoppas att jag kan flytta asap, jag vill verkligen inte vara här.. Äsch, det är inte så hemskt som det låter, jag blir bara väldigt lätt uttråkad och jag vill ju såklart bara vara i Mumbai där Vinnie bor...Och som dessutom är min favoritstad. Jag borde vara glad att jag är i Indien åtminstone, men det är svårt när jag inte är där jag egentligen vill vara...

Ikväll ska jag bara lägga mig under täcket och drömma mig bort till Mumbai! Och alla ni därute i världen, håll tummarna för mig att jag kan flytta till Mumbai. För om jag bor där, har ni någon att bo hos när ni besöker en av världens bästa städer!

                        
                                                             Aah, Mumbai i mitt ♥


Solsidan

Världens bästa svenska tv-serie har återigen börjat med sin andra säsong, och jag har varit så glad åt det. Sedan i måndags (ja jag vet, två dagar) har jag försökt att kolla på Solsidan på Tv4 play utan att det har fungerat. Jag trodde att det berodde på att mitt internet inte var så snabbt, men när jag kom till kontoret idag, som har bra internet, fungerade det inte heller. Jag sa det till min kollega och hon sa att, "Ja, men jag har hört att dessa Tv4 play och Svt play inte fungerar här i Indien." What! Vem kom på en sån crapy idé?!

Jag vill så gärna Solsidan för det är så himla roligt! Min kollega ska i och för sig få besök i mitten på februari och han skulle ta med sig alla avsnitt som gått tills dess, men det är ju inte alla! Stackars mig och alla andra Solsidan-fans här i Indien =(




Gravid eller inte?

Jag är så nyfiken på om Kronprinsessan Vickan är gravid eller inte, vad tror ni? Jag har fått en utförlig analys av vad min syster tror.. Tydligen så har hon ju inga tajta kläder längre = gravid! Och hon drack ju faktiskt inget vin på Nobelfesten. Haha, ja vi vanliga dödliga får säkert vänta ett tag på att få ett säkert svar på denna fråga. Men det är ju ganska kul att spekulera....
 


Sovmorgon

Idag blev det så att jag stannade hemma på morgonen, men jag var på kontoret efter lucnh! Jag klev upp ur sängen runt ett på dagen och det blev att jag åt lunch direkt då. Jag var återigen sugen på paneer butter masala, men det blev en sallad istället. Kan ju inte äta det varenda dag.. Men kul att jag gillar maten mer och mer i alla fall. Det kanske är så att man måste lära sig att gilla maten här.. Fast nu saknar jag så mycket att laga min egna mat så det är inte klokt! Tänk att kunna göra pannkakor när man är sugen, eller några kycklingköttbullar, eller kokad potatis, eller en omelett eller vad som helst.. Hade jag inte varit så ivrig att flytta till eget när jag först kom hit hade jag nog haft mitt egna kök, men det tänkte jag ju inte ens på då. Då ville jag bara ha mitt egna ställe som jag trodde var nära kontoret.. Jaja, lätt att vara efterklok! Jag trivs mycket bra här, det är bara att jag saknar att laga mat.


Myggbett

Jag hade en lång dag på jobbet idag. Det är krävande att sitta med alla dessa elever och lära ut svenska hela dagen! Jag har även suttit och försökt göra ett prov som de ska ha på onsdag. Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har bara varit på jobbet i princip. Nu är jag hemma och kollar lite på Vänner. Alltså det programmet blir aldrig tråkigt, skrattar fortfarande till varje avsnitt fastän jag sett dem typ 100 gånger.

Har även hunnit umgåtts lite med min granne och landlord. Känns tråkigt att lämna det här stället, fast det ska bli skönt att få ha ett kök hemma så jag kan laga mat. Lägenheten som jag har nu måste jag lämna den tredje februari, efter det vet jag inte vart jag tar vägen. Vi får se vart det bär av. Men en lägenhet med kök kommer di bli oavsett vart i Indien jag hamnar...

Förresten det finns en stor nackdel med att det börjar bli varmt nu. Nu sitter jag ju ute ganska mycket när jag har tid och då kommer myggorna fram såklart. Och de älskar mig och mina anklar och fötter, helt galet vad många mygbett jag har som aldrig slutar klia. Vaknar under natten också av att det kliar!


Gårdagens feeeeeest

Ja, gårdagen blev minst sagt vild och galen. Wild and crazy låter bättre, men jag måste skriva på svenska annars kanske ni anklagar mig för att vara som Victoria Silvstedt. Jag kom hem till mina chefer runt två tiden, och jag hade knappt kommit innanför dörren innan jag hade en drink i handen. Jag tog det ganska lugnt, dels så hade jag ju inte hunnit äta någonting och dels så var vi ju faktiskt hemma hos cheferna... Vi åt en massa mat, världens godaste tsatsiki bland annat, vi solade på deras stora takterass, drack och umgicks. Det kändes som svensk sommar, det var faktiskt helt underbart härligt!

Det blev mer och mer liv ju längre tiden gick, kvällen avslutades dock tidigt strax innan tio på kvällen, efter en arabisk middag. Min kollega var snäll och körde mig hela vägen hem, det var trots allt en ganska bra bit. Skönt att slippa bråka med autochaufförer. Jag ringde och förvarnade min granne att festen skulle fortsätta, och det gjorde den också när jag kom hem. Jag "tvingade" i honom en massa dricka och vi hade det himla trevligt. Efter att "Pimplady´n" gått och lagt sig smög hennes man in till oss och festade! Haha, sjukt kul hade vi fastän det var ett väldigt otippat sällskap.. Kvällen slutade alldeles försent och efter alldeles för mycket dricka!


Attackerad

Oh my God! Det här är helt sjukt. Trodde aldrig att något sådant kunde hända, jag hade fel, och nu är jag lite rädd!

Jag satt högst upp på takterassen och solade. Jag satt på min handduk, framåtlutad över min bok med håret i en slarvig knut på huvudet. Helt plötsligt känner jag att något i håret, typ att någon tar tag eller som att någon puttar håret framåt. En microsekund senare ser jag en stor, stor hök! som flyger lågt framför mig. Jag blev attackerad av en mega rovfågel! Han måste ju ha trott att mitt hår var en råtta (tack höken, nu fick jag det bekräftat att jag har råttfärgat hår). Han måste ju ha haft span på mig ett bra tag där, hur kunde jag inte ha sett honom innan. Sjukt läskigt, så jag packade ihop alla mina saker och gick hem!

Hur ska jag nu kunna sola? Det måste ha varit på grund av hur jag hade håret, eller vad tror ni? Hela jag kan ju inte se ut som en liten råtta i alla fall... Allvarligt, hur störd är den där fågeln som tror att jag skulle gå runt med en råtta på huvudet liksom!?

Nej, nu blir det ingen mer solning för idag, ska hoppa in i duschen och sen bege mig ut på stan!


Typiskt söndag







Nu har jag varit tvungen att gå in en stund för att det är alldeles för varmt! Det är jobbigt att inte ha en pool att simma i..


Godmorgon

Idag efter jobbet ska jag hem till mina chefer på en liten get together. De har nämligen gift sig så de ville ha någon liten fest för det antar jag. De gifte sig under julledigheten när de var hemma i Finland, kul! Igår strosade jag runt på Commercial street, köpte lite småsaker. Det är en massa smågator med småbutiker och jag går alltid vilse när jag är där. Tillslut så började jag fråga de som jobbade i butikerna "Har jag varit här inne?"  Fast det funkade ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, då de sa nej fastän jag redan hade varit där. De tar alla chanser såklart för att kunna sälja mer!

Jag hittade världens finaste tyger som jag blev helt förälskad i! För mig är Commercial street ett billigt shoppingställe, men de här tygerna var riktigt dyra. Jag bestämde mig för att om det går som jag vill, angående en specifik sak så ska jag köpa dessa tyger. Inte alla såklart, men ett eller två tyger kanske..

Jag smakade också, på uppmaning av en kollega, på en för mig ny frukt. Jackfruit! Det var jättegott. Själva Frukten är jättestor, sedan får man öppna upp den och skära ut de mindre bitarna som man äter. Jag köpte tre bitar för 10rs, ett mycket bra pris. Fast jag fick fyra bitar, då ett okänt par gav mig en extra, tack för det!


Hemma tidigt

Jag slutade jobbet redan vid fem idag. Det vart strömavbrott så alla lämnade kontoret då strömmen inte verkade komma tillbaks. Fanns inte så mycket att göra där heller så jag antar att det var därför vi kunde gå. Jag har i princip bara kopierat idag! Anledningen till att jag kopierar så mycket är att jag håller på att fixa material till studenterna, vecka för vecka. Det finns färdigt material som skall gås igenom av eleverna och det ska sitta färdigt i pärmar så att det är enkelt att ta fram det när det är dags. Känns som ett evighetsjobb då det är hur många veckor och material som helst!

Så nu är frågan vad jag ska hitta på när jag är hemma så tidigt. Jag funderar på att åka till Commercial Street och shoppa, fast frågan är om jag är på sådant humör? Orkar jag trängas med en massa folk, pruta och bli indragen i en massa småbutiker? Äsch någonting måste jag hitta på annars kommer jag bara sitta här hemma och uggla tills min granne kommer hem..

Läste förresten en rolig grej i en svenskabok på jobbet idag. Visste ni att Chips och Ostbågar har högst mysfaktor i Sverige? Tätt följt av godis.. Haha, i ett kapitel handlade det om fenomenet "fredagsmys" och de hade gjort en undersökning bland 14 000 svenskar och frågat vad de helst äter under fredagsmys.. Ganska så kul faktiskt! Så nu har jag blivit sugen på fredagsmys, med GRILLCHIPS! Where are my Grillchips when I need them?! Jag har tröttnat så på Lays. De har inte alls så goda chipssmaker som vi har hemma i Sverige. Synd att det inte finns en svensk butik här. Jag hade lätt pungat ut med 100 spänn för en påse med grillisar...

Jaja, nog om grillchips, jag gör mig själv jättesugen när jag skriver så mycket om det. Jag får ta och äta lite Marabou för att stilla mitt behov! Okidok, nu måste jag dra....


See ya


Min dag

Hade min första dag på Nordic kontoret idag. Nu kan jag inte skriva vad som händer där då min kollega läser bloggen och kanske skvallrar för Big Boss om jag säger något dåligt ;) (Yes, that one was for you). Skämtåsido, jag hade en bra dag, har suttit med elever och lärt dem lite svenska. Eller ja, jag hoppas att de lärde sig lite grann i alla fall. Jag har även pratat med min nya kollega och kopierat en massa, massa papper! Dagen gick otroligt snabbt, knappt hade jag kommit innanför dörren innan det var dags att åka hem igen, typ.

Efter jobbet åkte jag till ett köpcentrum i närheten av där jag bor. Jag hade inte stora förhoppningar om att hitta någonting, då modet här inte faller mig helt i smaken. Men jag hittade faktiskt både en väska och en klänning! Speciellt nöjd blev jág med min klänning från Pepe Jeans. Nu har klockan redan hunnit bli tio här, tiden bara rusar iväg.. Nu ska jag ta en dusch, krypa ner i sängen och kolla på en film tills jag somnar!

Godnatt!


Sovmorgon

I vanligt fall måste jag gå upp klockan sju, men idag kunde jag ha gått upp långt efter åtta. Dock så har jag ju som sagt någon inbyggd väckarklocka i mig, så jag vaknade sju ändå. Men det är skönt att kunna ligga i sängen så länge och bara dra sig, länge länge... Nu väntar jag bara på att klockan ska gå så att jag kan åka iväg och jobba. Ska bara äta lite frukost så är jag fit for fight.

Det finns en tjej som skriver en blogg. Hon har nyss fyllt femton år, och hon har även nyss fått sitt första barn! Hon hade även skrivit i bloggen att hon efter en månad hade blivit gravid igen! Tråkigt nog fick hon missfall. Men kan ni tänka er att vara 15 år och ha barn! Sjukt tidigt. Jag är tio år äldre och inte ens i närheten av att skaffa barn.. Tänk så olika människors liv kan vara. Vill ni läsa hennes blogg kan ni göra det här: http://micahs.se/

Nu måste jag käka frulle, börjar bli hungrig nu. Ha en bra dag alla. Det hoppas jag innerligt att jag får........




Jag, en kändis?

Ja, ibland känner jag mig faktiskt som det, en motvillig kändis. Saker som, "åh, kan du introducera mig för den vita tjejen" eller "Är du en utlänning?" eller "Jag har sett dig några gånger på den och den platsen" eller "Hej, välkommen tillbaka, vill du ha det vanliga?" eller "Kan vi bli kompisar?" eller "Kan jag få ditt telefonnummer?" är vanligt förekommande. Visst kan det vara kul ibland, men vad ska man göra för att vara anonym? Solglasögon brukar hjälpa ganska bra, på något sätt känns det som man har en mur runt omkring sig då, ett skydd för alla kommentarer och blickar. Inomhus vet jag inte hur jag ska gömma mig, solbrillor funkar inte då. Dock måste jag säga att Bangalore är mycket mer utlänningsvänligt än vad Mumbai är. Här känner jag mig nästan som "en i gänget", medans jag i Mumbai nästan känner mig som en utomjording..

But you have to take the bad things with the good. Jag får till exempel ofta gå före i de indiska "köerna" som egentligen inte är köer utan mer som en stor klunga där random person som skriker högts och knuffas bäst får komma fram först. Av någon konstig anledning är detta oftast en kvinna. I alla fall, jag får även mer service från flera personer, jag får förtur till alla rickshaws och jag får hjälp av alla runtomkring mig om jag frågar en person. Man kan säga att jag blir särbehandlad på ett bra sätt... Men visst är det konsigt att det är så, bara för att jag är vit!? För det måste vara av den anledningen, kan inte tänka mig någonting annat.
 
 


Sista dagen på jobbet

Godmorgon alla glada!

Som rubriken lyder så är det alltså sista dagen på jobbet idag. Verkligen tur att jag har en inbyggd väckarklocka i mig efter att ha gått upp sju varje morgon i tre månader. Jag hade nämligen glömt att ställa väckarklockan igårkväll? Hur jag nu kunde göra det förstår jag inte. Men jag kände det på mig när jag vaknade. Så jag vaknade 07.07, tur att det inte blev senare än så...


Här har ni min coola nyckelring som jag köpte för 15 svenska kronor!
Ett riktigt kap tycker jag.. Jag älskar att så mycket är billigt här i Indien.
Fast det finns även mycket som är dyrt, men jag håller mig mest till det billiga =).


Frukt

Jag har precis varit ute och handlat frukt för att fylla på mitt fruktförråd, och kan ni tänka er vilket fynd jag gjorde?! Alla dessa Physalis för typ 1,50 kronor! Och de är till och med utan löv, så det slipper jag tänka på... Nu har jag blivit riktigt sugen på chokladfondue, då jag alltid brukar har Physalis till.. Tänk er lite chokladfondue med physalis, päron, banan och jordgubbar, mmmmmm......



Idag vaknade jag förresten redan vid sex och kunde inte somna om. Men det var så himla skönt att kunna ligga kvar i sängen så länge och dra sig. Det känns som jag inte har gjort det på så himla länge, fastän jag faktiskt har varit ledig väldigt länge... Så jag längtar redan till helgen så jag kan ligga och dra mig i sängen.. Fast det kommer ju inte hända, för jag måste ju upp tidigt och sola =).


Oh no!

Jag har fått mitt årsbesked från CSN! Jag måste börja betala tillbaks på lånet, och det var inte lite pengar heller.. 2400 spänn varje månad, shit hur ska man ha råd med det? Hur kan det vara så mycket pengar? Betalar alla så mycket? Det beror ju såklart på hur mycket man har lånat, men jag trodde typ 1000-1500 i månaden..Kanske ska läsa en kurs till så att man skjuter på den där betalningen ett halvår till... Usch nu ångrar jag att jag ens pluggade och tog alla dessa lån. Lyckliga de som slapp ta lån under studietiden...


Näst sista dagen

på jobbet avklarad idag. Och fastän jag har tjatat i typ två månader att det ska bli skönt att bli klar med just det här jobbet, så känns det nu faktiskt ganska tråkigt att lämna det. Mina äldre kollegor och några av de yngre tycker jag faktiskt mycket om. Och tro det eller ej, men jobbet har faktiskt blivit lite roligare på sistone. Det kan i och för sig bero på att jag och dansken är de som har arbetat mest och bäst och fått beröm för det från alla våra chefer. Jag har länge ansett att vi två är de som arbetar bäst, plus en kille till. De andra jobbar inte mer än nödvändigt, och tar en evighet på sig att avklara minsta lilla grej... typ.. Så summar summarum, lite tråkigt ska det faktiskt bli att sluta imorgon...

I vårat team så hade vi tydligen bestämt (jag var inte med när det bestämdes) att vi skulle köpa en mugg med en fin bild på alla (hade jag varit med och bestämt hade jag föreslagit oss alla på örngott och påslakan;)) och ge till våra chefer. Dock var det emot företagets policy, så då tog vi hand om dessa istället. Så nu har jag en väldigt fin mugg, som minne från den här tiden.


Hur många gånger kommer jag använda den här? Två gånger kanske... Max!


Tråkigt på jobbet....

Ja, då kan man ju alltid gå och fika. Fanns inte mycket att göra på jobbet idag så vi tog först långlunch och sedan en långfika tillsammans.







Coolast på jobbet! Den "långa" killen kommenterade just den här bilden
med "Oh my God, I am so tall! Ja, det var ju bara för att han tog kort
med alla kortisar...


Slapp söndag

Nu blir det film och lite Polly för mig. Jag har ont i huvudet, antagligen av all solning och för lite vattenintag, så det ska bli skönt att bara slappa i sängen ikväll. Jag har förövrigt märkt att jag visst fått färg idag, speciellt på ryggen som jag visst råkade bränna lite grann, ooops! Men det går över till imorgon, som vanligt.

Min nya favoritmaträtt är just nu Paneer Butter Masala med Garlic Naan. Jag kan typ inte sluta äta det, och jag måste verkligen säga till mig själv så jag äter någonting annat också. Men sjukt gott är det ska ni veta. Idag har jag fått två nya stalkers, men annars är allting som vanligt här i Bangalore.. Eller, vem försöker jag lura egentligen? Stalkers hör ju faktiskt till vanligheterna, så inget speciellt har hänt idag ;)


Äsch, jag hade tänkt lägga upp en ny bild, men internet vägrar samarbeta med mig. Så ni får nöja er med den här härliga bilden. Tur att man inte ska med det tåget. Men, jag har faktiskt sett bilder som ser ännu värre ut än denna!


Värme

Idag har vi det jättevarmt! Det har börjat att bli varmare på dagarna nu så jag hoppas att det håller i sig. Jag har i alla fall spenderat förmiddagen på takterassen iklädd bikini! Riktigt skönt att ligga däruppe och slappa i solen och läsa mina svenska tidningar. Fast nu när jag kom in igen och tog en dusch märkte jag att jag inte har fått någon färg alls, typiskt! Jag får väl gå upp lite till och inte använda solkräm den här gången. Fastän solen riktigt bränner känns det aldrig som den tar särskilt bra här i Indien, jag undrar varför. Även när jag har varit i Goa har jag känt samma sak, då jag har kunnat använda sololja nummer två utan att bränna mig! Har jag använt högre har jag knappt fått någon färg...

Jaja, nu får det bli ombyte till bikini igen och hoppas på mer färg.. Ha det så gött i snön alla ni som befinner er i Sverige!


Och så har vi en liten ko-film


Tema kossor 2

Fråga mig inte varför jag alltid måste ta en massa kort på dessa stadskossor!





Det syns inte på bilden, men det här är typ världens största ko.

Blått

Jag spillde på mina byxor igår så jag la dem snabbt i vatten så att det skulle försvinna lätt, jag hade inte räknat med att de skulle släppa såhär mycket färg!


Checkar

Jag har aldrig i mitt liv använt en check. Idag har jag alltså skrivit på min allra första check, ganska så kul faktiskt, men typ 100 år bakåt i tiden känns det som... De som jobbade på banken skrattade åt mig när jag frågade hur jag skulle fylla i den, de trodde väl att jag var helt bakom flötet, men jag berättade för dem att checkar försvann i Sverige typ innan jag föddes... De blev jätteförvånade och undrade hur man kunde ta ut en stor summa pengar utan checkar.


Jag har även beställt internetbank. Det skulle ta runt en veckas tid, men jag litar inte ett dugg på vad de säger där borta faktiskt.

Jag har fått extremt torra läppar, igen! Typ som sprickor, speciellt på överläppen. Jag tror nu att det är Mumbai som gör mina läppar så konstiga. Typiskt, de hade precis blivit bra igen, men så åker jag till Mumbai och förstör läpparna på detta viset.. Jag använder mig av min Body Shop Brazil nut lip butter som jag älskar, men jag vet inte om det hjälper. Jag får avvakta i några dagar och se om det blir någon skillnad.


Lunch med kollegorna

Jag kommer att jobba min sista dag med mitt "härliga gäng" på onsdag, så därför hade kontoret bestämt sig för att bjuda oss alla på lunch! Igår åkt vi till en restaurang som hette The Club och avnjöt ännu en vanlig indisk måltid! En massa mat var det, det allra godaste var glassen som jag beställde till efterrätt, men även den här förrätten, papad, toppad med en massa tomat och rödlök...




Hela gänget samlat





Min "ice-cream sundae". Nja, snarare två skopor med glass...


Mina fynd


Köpte två jättefina fotlänkar i Mumbai, en till vardera fot, åtta kronor styck.


Två par örhängen och två armband från Commercial street i Bangalore.
Presenter, men tror inte de kostade mer än 15 kronor styck.


Det kanske ser lite väl pråligt ut, men jag kan meddela att det passar
väldigt bra till indiska kläder.


Mina älskade armband.

Bye bye lägenhet

Bye bye Bangalore.........

Min chef har bett mig att säga upp min lägenhet, vilket bara kan betyda en sak:

Mumbai here I come!




Jag och mina kära vänner

Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag skrev en gång om ett möte jag hade med poliser här i Bangalore. Jag och en vän var på väg hem när vi såg en massa poliser och jag fick den briljanta idén att jag skulle ta kort med dessa, helst I deras bil. Sagt och gjort, jag gick fram och de var inte ett dugg hjälpsamma eller intresserade, tillslut blev de nog lite irriterade på mig och sa till min vän att de skulle ta med mig till stationen om jag inte lade av.. Jag vart ganska förvånad och sa till min vän att det måste vara väldigt många utlänningar här i Bangalore, för så där blir jag absolut inte behandlad i Mumbai. Han trodde såklart inte på mig och jag sa till honom att jag skulle ta med mig bildbevis efter nyårshelgen..

Så här har ni mig, tillsammans med mina kära vänner, poliserna i Mumbai!
 



Som ni ser på bilden ovan har jag både hans käpp och alkohol i händerna, båda två är egentligen förbjudna.. Två minuter senare tar han tillbaks käppen för att maka undan alla åskådare som kommer fram för att titta vad som händer...


Taxi från flygplatsen

Jag fick ju som sagt tag på en shared taxi igår kväll som jag delade tillsammans med en annan kille. Då vi kom iväg strax efter ett på natten så tänkte jag att jag kunde sova lite. Men det gick inte, ser du! Så fort vi kom ut från flygplatsen märkte jag att den här killen kör som en galning. Och då det inte var någon trafik ute så körde han även väldigt fort, mellan 80-110! Så det blev på med bältet för min del, försöka andas ut och be honom flera gånger att ta det lugnt! Jag kom på mig själv flera gånger att sitta och trycka ner min "broms," som såklart inte fanns där. Han körde så himla vårdslöst, svängde ut på omkörningsfilen precis bakom bilen framför så det blev tvärsvängningar, tvärnitade framför alla tusen gupp, körde mot alla rödljus, höll på att köra in ett stenblock som han inte såg etc, etc....

Jag kände mig tvungen att hålla mig vaken så att jag åtminstone kunde varna honom om det var någonting. När vi var framme utanför mitt hus hade han även mage att fråga efter dricks! Dagens chaufförer alltså!


Update

Jag har haft det bra i Mumbai, på grund av flytt har jag inte haft tillgång till internet och jag hade ingen lust att gå till internetcafé för att blogga direkt.. Mitt plan skulle åka från Mumbai vid nio, men när jag kom till flygplatsen vid åtta på kvällen och ska checka-in, ser jag att planet är framflyttat till tio! Jag blev lite irriterad då jag inte fått veta detta, de brukar alltid skicka sms om detta händer.. Så jag fick alltså sitta onödigt länge på flygplatsen, tid som jag hade kunnat spendera med Vinnie.. Men inte nog med att det var framflyttat en timme, vi blev även en timma försenade. Strax efter elva lyfte planet.

Jag landade i Bangalore halv ett på natten. Jag krävde att få en taxi av flygbolaget eftersom alla bussar hem till mig hade slutat gå, men det hjälpte föga! Ingen taxi fick jag så där kände jag mig helt ensam och visste inte vad jag skulle göra. Lyckades tillslut få tag på en shared taxi för 300 rupiees. Ett mycket bra pris måste jag säga för att vara mitt i natten. Strax innan tre var jag hemma, somnade typ halv fyra och gick upp fem över sju imorse. Då var jag ganska så trött kan jag säga! Jag sov i taxin både på vägen till jobbet och på vägen hem. 

 


Ledighet

Jag njuter av min ledighet... Da jag bara har varit ledig pa julafton, 24 december, sa ar det skont att kunna vara lite ledig nu, 3-5 januari, och ta en paus fran mina asjobbiga kollegor.. Haromdagen var det nagon som skrev till mig pa jobbchatten som undrade om jag ville stalla upp i ett repotage angaende min erfarenhet om att komma som expat till just det kontoret. Jag tackade ja, men nu undrar jag ju vad de kommer fraga om och vad jag ska svara... Hur arlig ska jag vara? Hur mycket ska jag hitta pa? Jag tanker ju saklart pa mina kollegor som har gjort mina erfarenheter lite annorlunda kanske....

Jaja, jag passar pa att njuta av mina jordgubbar som jag inte kan fa nog av! Hur grymt ar det inte att kunna ata jordgubbar mitt i vintern?


Sugen?

Packning pa G

Nagot av det varsta jag vet ar att packa. Sa nar jag ska ivag eller flytta sa brukar jag packa typ hundra ar innan det ar dags sa jag kan gora lite grann i taget.. Packa mer an tio minuter sa ar jag helt uttrakad och forsoker hitta pa nagot annat istallet.. Men nu sa ska Vinnie flytta till en annan lagenhet sa da ar jag sa snall och hjalper till fastan jag avskyr det... Har i Mumbai ar det skitdrygt att bo, da man endast far 12 manaders kontrakt, sen far man leta efter en ny lagenhet igen...

Vinnies kompis ringde precis och ville ha flytthjalp, sa nu har jag antligen fatt en liten paus. Nu kanske det later som jag har packat hela dagen, men sa ar inte fallet. Det har nog inte pagatt i mer an en halvtimme skulle jag tro...

Annars sa ar allting toppen har i Mumbai, jag langtar och drommer om den dagen da jag sjalv kan flytta hit, vilket forhoppningsvis blir snart... En egen liten lagenhet med ett bra kok ska jag ha, hoppas att jag hittar en bra sadan nara dar jag kommer att jobba.. Forresten, inte ens i Mumbai ar det varmt. Pa dagarna ar det kanske runt 20 grader och sa fort solen gar ner ar det ganska kyligt. En troja kravs, vilket jag inte trodde om Mumbai. Har ska det ju alltid vara varmt.. Men jag ska passa pa att njuta, for snart ar det nog megahetta har igen och da kommer jag langta tillbaks till dessa svala dagar!


Juhubeach och nagra av dess tusentals besokare pa nyarsafton...

Bandra

Da jag har varit sa himla sugen pa att aka till Commercial street i Bangalore dar det finns billig shopping, sa tankte jag att jag kunde passa pa i Bandra nu nar jag anda ar i Mumbai. Jag hittade en massa underklader fran Clavlin Klein, Blorn Borg, vaskor fran Jimy Shoo etc etc.... Ingenting foll mig i smaken och jag maste faktiskt saga att nar det kommer till billig shopping sa ar Bangalore faktiskt mycket battre... Sa jag ska nasta helg shoppa upp ett helt lager med massa onodiga saker!

Idag har jag varit helt kladd i indiska klader, och jag maste saga att det kanns ju valdigt ovant och jag undrar ofta vad alla dessa indiskor tycker om mina klader... Idag har jag fatt bekraftat att jag passar valdigt bra i dessa klader, da otaliga tjejer har gett komplimanger, dock inte till mig, utan de har pratat sinsemellan pa hindi, som Vinnie berattat for mig senare.. Sa det kanns skont att veta att man inte ar helt ute och cyklar nar det kommer till det indiska modet..

En annorlunda trottoar

Jag var i Delhi forsta gangen 2008 tillsammans med nagra kompisar, jag minns att vi satt i en auto, pa vag vart har jag inget minne av. Jag satt langst ut och kollade ut sa jag sag hur det sag ut i Delhi egentligen. Vid ett tillfalle sa sag jag bland det ackligaste jag sett nagonsin. En lang, lang trottoar full med en massa bajshogar! Inte hundbajs saklart utan manskobajs!

Nar jag akte hem fran jobbet haromdagen sa tog chaufforen en ny vag som jag tidigare inte akt, helt plotsligt ser jag en till likadan trottoar, full med manskobajs! Och flera stycken som sitter dar och bajsar... Mitt i trafiken! Usch det var sa ackligt! Man far hoppas att man aldrig hamnar gaendes pa en sadan trottoar. Det ar ju hemst att trampa i en hundskit, men tank om det inte skulle vara fran en hund! Det ar ju typ 1 000 000 ganger varrre.. Jag har som tur var inget bildbevis pa denna gatan i min ago...

For ovrigt sa har min favoritsasong i Indien borjat nu. En sasong som jag har missat varje ar. Sasongen for jordgubbar! Jag kopte mig ett paket jordgubbar idag for cirka 8 kronor som jag snart ska smaska i mig. Ja, jag vet att det ar lite dyrt, jag hade sakert kunnat fa det lite billigare, men jag prutade i en rickshaw och det hade precis blivit gront ljus sa jag fick slanga ut pengarna....

1 Januari 2011

Nu maste man alltsa lara sig att skriva 2011 istallet for 2010.....

Igar kom jag fram till flygplatsen som jag skulle, men jag var oh sa orolig att mitt plan skulle vara forsenat eller installt. Nar jag kollade pa skarmen for alla plan var namligen alla plan till Mumbai, forutom mitt och ett till, forsenat eller installt, darav min oro. Planet kom ivag kanske tio minuter for sent, men jag landade fem over elva, alltsa fem minuter tidigare an planerat sa jag var nojd. Jag skyndade mig ut ut flygplatsen, motte Vinnie som vantade pa mig. Vi hoppade in i en rickshaw for att skynda oss till Juhu beach.

Vi fick ga ungefar tre kilometer da vagarna var avstangda, och ungefar 100 meter fran stranden kom tolvslaget, sa vi fick se det pa hall. Det var inte alls mycket raketer, istallet hade folk kopt en massa, massa ballonger, mestadels hjartformade, och slappte rakt upp i luften. Det var faktiskt valdigt fint, och miljosmart av alla att ha ballonger istallet. Det var forbjudet att ha raketer pa stranden pa grund av alla tusentals manniskor som var dar... Nar vi sag ballongerna sa borjade vi springa de sista hundra metrarna, och nar vi kom fram var hela stranden packad med manniskor!

Vi gick runt lite grann, blev forfoljda av alla som ville ha betalt for att ta kort pa oss, at lite mat och akte hem igen. En riktigt mysig nyar hade jag har i Mumbai. Hoppas ni hade en kul kvall ocksa.

RSS 2.0