Nyårsafton

Gott nytt år!

Nu sitter jag förmodligen antingen på ett hotell och dricker drinkar eller på stranden och kollar på alla raketer.. Hoppas att ni har det bra på nyår och att 2011 blir ett toppenår för alla...



God morgon

Jag är återigen uppe med hundarna som i det här fallet symboliserar tuppen. Jag är färdigpackad och färdigstädad och redo för att ha en långtråkig dag på jobbet och sedan bär det av till nyårsfirande. Ska bli superkul att få komma iväg i några dagar nu. Jag är ledig från jobbet ända tills den femte så då gäller det att passa på att använda sig av ledigheten.

Idag är jag helt dressad i indiska kläder, har en av de nya kläderna på mig som är i materialet, ja vad är det för material egentligen? Jag är så dålig på sådant, men det är typ lite glansigt och halt kanske man kan kalla det.. Och nu förstår jag varför just det är så billigt. Den här sabla sjalen vägrar ju sitta fast på axlarna, utan åker ner heeeela tiden, man blir ju helt galen. Jag har sett att vissa sätter fast sjalen med säkerhetsnål och nu förstår jag varför. Helst hade jag velat strunta i sjalen när den bråkar med mig så, men de är faktiskt den som gör hela outfiten, så jag får snällt irritera mig på den och så får det vara bra sen....



Utsikt från min rooftop, taget på julafton....


Rolig modell

Alltså det finns en modell på byxor här i Indien till dessa salwar kameez som ser så himla roliga ut. När man ser dem så undrar man hur tusan dessa kan passa, men det passar ändå! Alltså, vem är så här lång och hjulbent egentligen? (Inget illa menat till de som är det, såklart).


Stressigt

Varför är jag alltid som stressigast när jag ska åka iväg någonstans? Jag var iväg och skulle hämta mina kläder, men då var de inte helt färdiga så jag måste gå dit vid nio igen. På vägen så mötte jag en tysk, och vi bestämde att vi skulle ut och äta ikväll. Kanske inte var bästa kvällen att göra det, men vad tusan så får det bli när man vill ha nya vänner. Jag håller på att packa, men jag har ingen aning om vad jag ska packa, känns som jag är färdig men hela väskan är i princip tom. Jag måste även duscha, men det kanske jag hinner imorgon bitti?! Och så måste jag lägga mig tidigt då jag ska upp sex imorgon bitti! Jag måste nämligen lämna kontoret strax efter fyra imorgon för att hinna med flygbussen, och det känns lite väl tidigt att lämna kontoret 2 timmar tidigare än vanligt, så därför beställde jag min taxi tidigare imorgon.

Mannen som körde bilen idag hade med sig världens sötaste unge, hans son. Han satt så himla gulligt och snällt i framsätet och försökte verkligen vara vaken, då det såg ut som han tyckte det var spännande att vara med på pappas jobb. Men tillslut gick det inte längre och han somnade i sätet och vaknade inte upp förrän vi stannade utanför mitt hus.

Nä nu hinns det inte med mer skriveri, nu måste jag skynda mig att bli klar med packandet..


God morgon

Imorgon är det redan nyårsafton, kan inte fatta att tiden går så snabbt! Det är snart 2011. Kul att jag kommer före alla er in i 2011, ni kan ju ringa mig om ni vill veta hur det ser ut i framtiden =).

Ikväll har jag en massa saker att göra, men jag får skylla mig själv som skjutit allt till idag. I morgon åker jag nämligen iväg på min nyårsresa, då jag åker till flygplatsen direkt efter jobbet måste jag vara helt klar idag. Jag ska ringa och hota min "driverboss" att om de kommer försent till jobbet och hämtar mig så ska jag se till att de inte får några pengar för hela den här veckan. En chaufför som kan vägen ska jag ha också, igår fick jag sitta och guida hela vägen, skitjobbigt ju, men tydligen kan jag hela vägen hem det trodde jag inte... Vart och hur ska nig fira nyår?

Nu måste jag kliva upp ur sängen och göra mig iordning =(.


Tomt på kontot

Njae inte riktigt, men jämfört med de där sju miljarderna som jag drömde om inatt så är det tomt på kontot. Så jag tänkte bara meddela alla att det var ingen sanndröm tyvärr, inga sju miljarder eller två miljoner i förskott insatt på mitt konto inte. Så jag får försöka leva vidare på min Indienlön...


Roligt i sömnen

Jag har haft så himla roligt på jobbet idag! Jag har skrattat så mycket att jag har gråtit. Av en slump hittade jag en tråd där det stod om något som är bland det roligaste jag vet, att jag inte har tänkt på det tidigare alltså.. Jag älskar när folk gör saker i sömnen som de själva inte är helt medvetna om. Vissa konversationer som man kan ha med de som sover är helt galet roliga. Så det har jag googlat runt på idag, och jag har som sagt skrattat så himla mycket i flera timmar, mina kollegor ville såklart att jag skulle översätta, men det hade jag ingen lust med så de fick snällt undra vad det var som var så himla kul!

Ett exempel:

(Ni förstår säkert att det är "Jag" som pratar i sömnen)

Hon: Ska jag väcka dej i morgon?
Jag: Sluta tjata på mig din bög.
Hon: Va?
Jag: Jag märker att du stöter på mig.
Hon: Va fan snackar du om?
Jag: Ja, du har ju lindat in mina ben!
Hon: Va?
Jag: Vad pratar du om?
Hon: Det är ju du som pratar skit!
Jag: De va ju du som började!

Sen vaknar jag jättesur :P

Haha, så jäkla kul! Så har ni tråkigt och tycker sådant här är kul rekommenderar jag starkt att googla detta. Jag vill fortsätta läsa här hemma, men jag måste spara till jobbet så jag har någonting att pyssla med där.. Är det någon som har mer förslag på vad jag kan googla på jobbet? (Många sidor är blockade såsom hotmail, facebook, youtube etc, etc)


Godmorgon

Jag hade världens bästa dröm! Och det kändes så overkligt, samtidigt som det kändes helt rätt. Jag drömde att jag fick sju miljarder. Dollar. Jag fick ett konstigt förskott in på kontot på två miljoner... Jag gick hela tiden runt i drömmen och tänkte att det här händer inte, därav den overkliga känslan. Men resten kändes så himla sant. Jag planerade hur mycket pengar jag skulle ge till alla i min familj, det var innan jul så jag hade tänkt att ge alla jättedyra presenter, såsom bilar och hus.. Men sen vaknade jag och insåg att det tyvärr inte var sant.. Eller, ska jag gå och köpa mig en lott eller så idag? Vad tror ni?

Jag avslutade kvällen med att se på The social network, det ingen bra film men i slutet får man se några meddelanden om hur mycket pengar andra männinskor fick. Jag tror det var därför jag drömde om att jag fick en massa pengar. Åh, om det ändå kunde ha varit sant, vad skönt att ha så mycket pengar... Fast sju miljarder dollar kanske är lite väl överdrivet mycket, men jag hade ju inte tackat nej om jag fått det precis..


Rökelse

Jag har alltid, sedan jag kom hit första gången, varit helt emot rökelse. Det luktar så fruktansvärt mycket och vart man än vänder sig i landet så finns den här rökelselukten. Men nu har någonting hänt, jag har gått och köpt mig (fått) egen rökelse med hållare, så nu sitter jag här i mitt rum och njuter av doften av min alldeles egna rökelse. Kanske är det så att jag har vant mig tillslut.



Idag som nästan alla andra dagar, har det varit extremt tråkigt på jobbet. Jag har inte haft NÅGONTING att göra. Jag öppnade inte ens den hemsidan vi arbetar med, på hela dagen! Kan de inte bara ge oss mer att göra, eller låta oss vara hemma istället?! Jag blir så uttråkad och rastlös så det är inte klokt. Redan klockan tio imorse ville jag åka hem, men nej, jag var tvungen att stanna kvar. Jag slutar egentligen klockan sex varje dag, men 17.24 kunde jag inte hålla mig mer, så jag och en kollega åkte hem. Det betyder såklart att jag var hemma tidigt idag. Så sedan jag kom hem har jag duschat, blåst håret, varit ute och köpt småsaker + mat, lämnat in mina tyger som ska bli uppsydda. Långt innan nio (halv nio) var jag färdig med allting och nu vet jag inte vad jag ska hitta på! Det är alldeles för tidigt att sova, och jag är inte van vid att ha så här mycket fritid på en vardag... Det känns jättekonstigt faktiskt.

Åh, jag ser jättemycket fram emot att mina kläder ska bli klara. Tygerna såg så himla fina ut, jag hoppas det är lika fina när det har blivit klädesplagg och sitter på mig! Ett set blir klart på torsdag kväll, nästa om en vecka. Fick tjata till mig torsdag, då jag vill ha kläderna så fort som möjligt. 130rs kostar det att få en salwar kameez uppsydd här, strax under 25 kronor. Det tycker jag absolut är prisvärt...


Godmorgon

Trots min ensamhet har jag sovit otroligt skönt inatt, och länge också jag var nog väldigt trött. Jag vaknade av "driverboss", som han heter i min telefon, ringde och frågade om jag skulle ha en bil. Så då var det ingen idé att somna om utan jag gick istället upp. En stund senare ringde chauffören och frågade efter vägen, så jag kan ju glömma att han kommer i tid idag...

Idag efter jobbet så ska jag leta upp en skräddare som kan sy upp två salwar kameez som jag har köpt två fina tyger till. Köpa västerländskt är inte så roligt, då det inte är så bra på just det modet, men det är så kul att gå runt och kolla på tyger och köpa det istället. Har sett ett till tyg som jag vill ha, som är lite blått och vitt, ska nog köpa det i dagarna också. Jag gick till en skräddare i söndags, och frågade vad det kostade och hur lång tid det skulle ta, 7-10 dagar tar det här! I Mumbai är det klart dagen efter, eller om du har tur, samma dag! Så de är inte lika snabba här, funderar på att ta med mig tyget till Mumbai och sy upp det där istället. Det kostar nog lika mycket och det kommer bli klart snabbare.. Men vi får se hur jag gör..

Nu är tydligen min chaufför här, så nu måste jag skynda mig att klä på mig och borsta tänderna.. Eller skynda mig behöver jag knappast göra, jag väntade ju 50 minuter på honom igår!


Min gata....


Favoritplats i Bangalore

Sorry för dålig uppdatering, nu ska jag skärpa mig.. I alla fall i några dagar, innan nyår =). Min julledighet har varit toppen, även fast jag inte har varit ledig så länge från jobbet, bara i fredags, men det känns ändå som det har varit i flera veckor! Blir nästan lite rastlös av att inte ha någonting att göra i så många timmar. Dock så blev jag ju lika rastlös första dagen på jobbet idag, då jag inte har NÅGONTING att göra. Jag är klar med allt, och den här omgången slutar på fredag, jippi!

Vad gäller mina kollegor "den yngre generationen" så börjar jag allvarligt fundera på om de är dumma! Igen frågar de mig om mitt nummer funkar som det ska, jag svarade att japp det gör det. Samtidigt så erkänner de att de skickat en massa sms som inte kommer fram, och varje dag så får jag sms och samtal när jag är på kontoret! Alltså, vad är det de inte förstår!? Det verkar som de vägrar inse att jag har bytt nummer och inte gett numret till dem...

Jag har nu hittat mitt favoritstället i Bangalore, Commercial street! Hur underbart som helst, det är en massa småbutiker och stånd som säljer en massa billigt krams som varenda tjej bara måste ha! Jag var där igår tillsammans med mitt sällskap, men då vi kom dit väldigt sent och i kombination med en hennamålning på båda händerna så blev det inte mycket till shopping. Jag hittade dock två par örhängen och två armband. Nu är jag sugen på att åka dit igen, men det får bli veckan efter nyår, då ska jag storshoppa krimskrams =). Hittade även mina favorit-indien-skor, måste tillbaks och köpa dem då de jag har nu nästan är helt trasiga!

Förövrigt så är jag nu återigen ensam i mitt lilla rum, känns både tomt och tråkigt, men samtidigt skönt då jag äntligen kan ha det städat igen! Fast nu vet jag inte vad jag ska hitta på, börjar redan bli lite rastlös....


Jag klättrade på Kinamuren häromdagen. Jag blev lite besviken när den inte var i närheten så brant som i verkligheten...


Godmorgon

Åh vad jobbigt och tråkigt det är att gå upp när man har varit ledig så himla länge. Väckarklockan ringde många gånger imorse innan jag tillslut bestämde mig för att gå upp.

Hoppas att alla har haft det bra under jul, och att de som gick ut på juldagen hade sktikul! Jag saknade Stenungsbaden lite grann, men jag hade ändå kul då jag med.. Fast Stenungsbaden på juldagen är ju ändå Stenungsbaden på juldagen!

Ha en bra dag!


Godmorgon

Nu är julafton över.. Gårdagens julbord åt vi på ett hotell inne i stan, trodde det skulle vara ett toppen julbord, men det var lite si och så. Kalkon fanns där, men det var det enda som inte var typiskt indiskt. Resten smakade som maten smakar varje, varje, varje dag. Ni kanske förstår att jag börjar tröttna på det, när det är samma smak dag ut och dag in. Längtar tills jag har ett ordentligt kök så jag kan laga min egna mat. Det fanns även en efterrätt som smakade som hemma, en chokladrulltårta.

Jag fick en massa fina julklappr igår, och det var faktiskt himla kul att fira jul här i Indien. Pratade med hela familjen på kvällen, superkul att få se alla genom webbkameran, och alla kunde vinka!




Mini jul

Jag och Vinnie har varit ute hela dagen och letat efter en ny dator till honom eftersom den han har nu typ bara är skrot! Han hittade några som han gillade, får se om det blir något köp här i Bangalore.. Vi har nu kommit in på rummet igen efter att ha haft lite mys på takterassen i solnedgången, med skumtomtar och pepparkakor. Pepparkakorna var väldigt uppskattade, skumtomtarna inte lika mycket. Nu ska vi förhoppningsvis snart kolla på Kalle Anka och sedan öppna lite julklappar... Spännande att se vad man får. En present vet jag nog redan och det är från lilla Isabella, kunde inte undvika att lägga märke till vad det var =).

Det ska bli riktigt kul att gå på midnattsmässa inatt, jag har aldrig varit i kyrkan på julafton så det ska bli kul. Rukesh ska följa med oss, och jag sa till honom att jag vill åka till en STOR kyrka, jag hoppas att vi hittar en..

Ha det fortsatt bra därborta i snön!


God Jul

Äntligen har det blivit jul. Strålande sol är det ute så det kan inte bli mer perfekt än så. Jag antar att ni där hemma har en massa snö och väldigt, väldigt kallt. Då kan ni tänka på mig som ska fira jul på våran takterass och njuta av solen och värmen =).

Min chaufför ringde i morse, och undrade vart jag var, om jag inte skulle ha en taxi idag. Jag svarade att det ska jag inte, det är ju jul idag! Så där fick jag till ännu en hämnd. Inte mitt fel att jag glömde säga till dem att de inte ska komma idag ;)

Igår kväll så kom Vinnie hit, vi ska fira jul tillsammans. Han har aldrig firat jul innan så jag får se till att det blir bra, jag har tänkt att vi ska kolla på Kalle Anka. Tyvärr så visas det inte på Svt play så vi får kolla på olika snuttar på youtube, sedan tänkte jag att vi ska ut och käka "julbord" ikväll, någon typ av buffé får se hur bra det är, och ikväll så ska vi gå på midnattsmässa.. Där i mellan så ska vi öppna våra julklappar också, och prata med familjen.

God jul till er alla!

Kram


Hämnd

Idag hämnas jag mina chaufförer genom att komma sent själv. Nu kan han sitta där ute och se hur roligt det är att bara vänta i en timme! Fast jag tror jag har en ny chaufför så egentligen är det inte menat mot honom, utan mot alla de som har varit sena, men så får det bli nu..

Idag är det sista dagen på jobbet, sedan är jag ledig i hela tre dagar, kul! Det kommer kännas som ett helt år, och jag kommer säkert att tröttna på att inte vara upptagen så mycket som jag är på vardagarna, men det kan ju vara skönt att få vila ut lite ändå..

Kram


.....

Idag var jag hemma sent, strax innan nio, då min störda chaufför var nästan en timma sen. Varje gång jag ringde var han 2 minuter ifrån, fem minuter ifrån, 10 minuter ifrån osv osv.. Jag var ganska så irriterad när han väl kom..

Han: Sorry madam
Jag: Sorry doesnt help me!

Jag hade även en dålig dag på jobbet. Tog en klunk av min juice imorse som jag hade på rummet, den var tydligen ganska gammal, jag tror den hade börjat jäsa eller någonting. Det smakade så jäkla äckligt! Så efter några timmar på jobbet, började jag känna hur jag börja må illa. Jag fick lägga mig i ett vilorum, jag somnade i en halvtimme, vaknade upp med ett ryck och fick springa till toan för att kräkas. Käkade lite lunch och mådde bra sedan. Det som vägde upp dagen var att vi hade julafton på jobbet, jag fick den här i krukan julklapp av någon okänd...



Ps. Ja mamma, jag fick mailet... Men jag orkar inte svara ikväll för jag är så himla trött!


Morgon

Usch vad trött jag är varje morgon nu.. Undrar om det är för att det är vinter? Då brukar det ju bli svårare att kliva upp ur sängen.. Men nu är det bara idag och imorgon kvar att jobba, sen är det Jul och en extra dag ledigt, skönt!

Igår när jag skulle gå och köpa medicin för min hals, så möttes jag av någonting jag aldrig har stött på tidigare. Alldeles bredvid mig så är det en äldre man som ger en yngre man en örfil, och en till! Jag blev lite skraj då det var precis bredvid mig så jag skyndade mig in på apoteket. Väl inne så ser jag hur en till man kommer fram och ger den yngre ett knytnävsslag i ansiktet. En tredje person kommer fram och de misshandlar honom med örfilar, knytnävsslag och sparkar. Jag säger till i butiken att vi borde ringa till polisen, men de svarade bara att "nej, det behövs inte. Han har gjort något misstag bara, det är lugnt". Jaha, så där stod vi allihopa i butiken och kollade på hur den här killen blev slagen och sparkad och utknuffad i trafiken. Killen som blev slagen reagerade knappt, jag undrar om han var full eller hög! Så nu har jag sett min första misshandel på nära håll, utan att göra någonting åt det.

Jag kom hem från apoteket med lite antibiotika, inget recept behövdes för det... Nu hoppas jag att jag blir av med mitt halsont, typiskt att alla blir sjuka i omgångar på jobbet och smittar varandra hela tiden. Idag är det julafton på jobbet, jag har köpt en julklapp så jag kommer även att få en tillbaka. Hoppas att jag får något roligt.. Det är även dresscode rött, vitt eller grönt, men jag har inget passande. En kvart kvar tills bilen kommer, nu måste jag verkligen gå upp ur sängen!


Rickshaw

Vilken händelserik dag! Eller dag är väl att ta i, vilka händelserika få timmar jag har haft.. Min taxi kom i tid, till och med tidigare så jag lämnade även kontoret tidigare då jag hade så tråkigt.. Jag blev avsläppt vid ett köpcentrum då jag hade en julklapp att köpa, hittade en och blev till och med mycket nöjd med den! Köpte med mig lite mat för att äta hemma. När jag var klar bestämde jag mig för att ta en rickshaw hem då jag inte alls var sugen på att gå, det är ändå några kilometer hem, så jag stod och prutade ett tag innan jag fick till ett ok pris: 25 rupiees.

Jag sa till honom att jag ville åka till Sony Center, japp svarade han. Han körde på som en galning, tog en massa konstiga vägar. Tillslut hamnade vi i den här korsningen. Han skulle alltså köra över så han kom i rätt fil och sedan svänga höger. Men han vägrade, och stannade och sa till mig att gå ut. Jag var benhård och sa att det här är inte Sony, det var dit du skulle köra mig! Vi började bråka, och ganska högljutt så en annan chaufför kom fram och skulle "reda ut" problemet. Det hela slutade med att han som körde mig blev skitarg på mig och sa åt mig att dra, medans jag nöjt gav honom 20 rupiees istället för 25, hehe...



Den som är helsvart är alltså en rickshaw, och de två svarta gubbarna är jag och chauffören. De rosa är två bilar för att visa i vilken riktning bilarna kör. Målade först ljusen åt fel håll så det blev högertrafik, oops! Har fortfarande inte lärt mig det där. Kollade förresten åt fel håll idag när jag gick över gatan. När jag kommit över gatan och insåg vad jag gjort blev jag så himla rädd! Tänk om jag hade blivit påkörd?! Vänstertrafiken måste sitta i ryggmärgen nu, annars kan det sluta illa. Brukar dock alltid kolla åt båda hållen för att vara extra säker, men idag glömde jag helt av det tydligen...


Godmorgon!

För ett par dagar sedan när jag var ute och kollade i butiker så såg jag någonting som jag aldrig trodde att jag skulle se här

  • Daim ♥
  • Geisha ♥

Så när suget blir alldeles för stort för svenskt godis vet jag vart det finns. Man kunde köpa 100 gram i lösvikt för 50 kronor, eller en stor påse för 120 kronor. Geisha var mycket dyrare, ungefär 100 gram för 150 kronor!

Nog om godis.. De allra flesta på kontoret är sjuka för tillfället. ACn har varit på för fullt så jag antar att det är därför. Jag har klarat mig ganska bra, men nu vaknade jag med halsont och en ganska stor hatkänsla gentemot all de sjuka kollegorna som har gått till kontoret fastän de har feber, halsinfektion, hosta etc! Kan man inte stanna hemma då eller?! Trött jag blir på dem. Igår var det två som gick hem under dagen, jag gissar att de gick till kontoret endast för att få pengar, snåla människor!









Aj am hungrish naow

Åh shit vad trött jag var i morse när jag vaknade. Jag hade sådan lust att fortsätta sova, men tyvärr var jag tvungen att gå upp. Svinkallt var det också och så regnade det med, så jag hade hur mycket kläder på mig som helst. Och när det sedan var lunchdags på jobbet och jag var tvungen att gå ut, ja då var det strålande sol och typ 25 grader! Och på kvällen när jag skulle hem var det återigen svinkallt... Vädret är inte att lita på här i Bangalore direkt, det kan vara alla sorts väder på en och samma dag.

Mina blåsta kollegor fortsätter att vara blåsta. Jag vet inte om jag har berättat grundligt så jag gör det nu. Det är speciellt en kollega som har varit ganska mycket efter mig, han har bland annat skickat en massa sms till mig när vi har slutat jobbet. Ingen annan av mina kollegor har smsat mig, bara den ena killen. Så nu har ju mitt gamla nummer slutat att fungera, och den här jobbiga kollegan har ju fortsatt att skicka men har nu alltså märkt att smsen inte går fram, att det står "fail" nu istället. Och nu, helt plötsligt har ALLA börjat smsa till mig och varit så himla intresserade varför det inte går att skicka till mig. Jag är 100% säker på att alla de andra har fått i uppdrag att testa att skicka sms till mig och sedan fråga mig varför det inte kommer fram. De började fråga mig i förra veckan och senast idag fick jag frågan IGEN! Jag har hela tiden svarat undvikande, men jag fattar inte hur de inte kan förstå att jag har ett nytt nummer?! Det är bara de som inte kan ringa eller smsa mig. Jag har ju telefonen inne på kontoret, och jag får ju sms och samtal under dagen som alla kan höra! De måste vara väldigt, väldigt blåsta!

Idag på vägen hem, 5 minuter från min bostad så skulle jag veva ner rutan för att kunna kolla ut lite, då den bilen jag färdades i hade så mörka rutor. Jag satt ganska nära rutan utan att sticka ut huvudet, och helt plötsligt så dyker det upp ett kohuvud! Haha, jag höll på att bli knockad, och kossan höll ju såklart på att bli påkörd.. Shit vad skraj jag blev alltså, hon dök upp från ingenstans.. Chauffören skrattade såklart åt mig när jag skrek till och slängde mig bakåt in i bilen. Fast det hade jag nog också gjort, det måste ha varit en rolig syn, haha..

Nu ska jag beställa lite mat, är superhungrig... Hade varit himla gott med typ köttbullar eller tacos eller den där köttfärslimpan som mamma gör med fetaost och oliver i, eller pannbiffar eller köttfärssås, men det får nog bli någon typ av kyckling eller paneer istället..


Fjärde advent

Men alltså, hur kan jag återigen glömma av advent!? Inte en enda har jag kommit ihåg det här året förutom sent på kvällarna. Att det var fjärde advent läste jag liksom på nätet.. Jag hoppas att jag åtminstone inte glömmer av självaste Julafton. På tal om Julafton, så såg jag på svt´s hemsida att de inte visar Kalle Ankas jul! Jag blev grymt besviken, vet inte vad jag ska hitta på nu istället för Kalle Anka..

Här har ni min adventsljusstake. Alldeles hemmagjord.


Buffé

Jag har precis kommit hem efter att ha ätit en megabuffé! Jag är så mätt, i en och en halv timme satt jag och bara slevade i mig en massa mat. Utan paus! Jag orkar typ inte röra mig nu, det var ett himla projekt att bara ta sig till närmaste auto.. Nu ska jag bara vara hemma i några timmar och slöa, sedan måste jag ut och handla. Har dock ingen lust med det nu, jag hoppas jag orkar med det senare ikväll..

Bangalore har förövrigt blivit riktigt kallt nu. Klänningar kan jag inte gå i längre, det måste vara jeans eller hellånga leggings och heltäckande upptill också och gärna kofta och kanske en sjal till. Jag tror även att det kommer bli kallare och kallare tills januari, februari.. Så det är inte någon direkt sommarvärme eller extrem hetta här inte. Jag kan inte ens sola någonting då det är lite för kyligt att ligga i bikini, om det nu ens är soligt, för det händer inte ens varje dag.. Nej, Bangalore känns inte ett dugg som Indien, förutom det faktum att det är bara indier vart jag än kollar..


Sweet Lassi

Jag hade en himla kul kväll igår, drack och åt en massa gott. Vi gick till våran favvopub, då DJn där är väldigt bra. Dock fick vi reda på att han av någon anledning har slutat spela där nu, så musiken var inte alls så bra som den brukar vara, vilket drog ner humöret lite grann. Men vi hade ändå himla kul. Rukesh var så glad att han äntligen var tillsammans med sin flickvän igen, under dagen hade de pratat ungefär i sju timmar, och såklart så fortsatte det en del under kvällen också.. Jag undrar vad man snackar om under sju timmar! Om jag skulle gå in på hans rum nu är jag säker på att de pratar.. Kvällen avslutades på någon nattöppen restaurang och såklart med en sweet lassi för min del =).

Idag är det julklapps shopping som står på schemat. På jobbet har vi fått ett mail från "secret santa". Köp en julkapp för minst 150 rupies så får du en julklapp av någon annan, hemlig person. Ska bli jättekul, fast det lär ju inte vara något speciellt i paketet, men alltid kul att få julklappar ju.. Så det ska jag handla idag, några förslag på vad jag kan köpa?


Pengar

Här har ni mina allra första pengar uttagna från mitt alldeles egna konto med mitt alldeles egna bankomatkort! Känner mig faktiskt lite stolt. Att det skulle ta 4 veckor hade jag dock inte räknat med, men så fort problemet är löst så har jag i princip glömt av det. Nu kan jag njuta av att ta ut pengar och slippa betala varje gång! Jag har redan en massa cash i plånboken därför tog jag bara ut lite grann för att prova så det verkligen fungerade som de sade på banken..



Nu ska jag göra mig iordning för att parta tillsammans med Rukesh. Idag ska vi fira att han och hans flickvän är tillsammans igen, så det blir nog en glad och rolig kväll...

Ps. Sitter och lyssnar på julsånger just nu. Jag har massa jullängtan nu, fick en massa julklappar idag från min familj, jag har en massa julpynt hemma, jag läser om snö i tidningar, det är kallt i Bangalore, jag har planerat julafton och imorgon ska jag ut och köpa julklappar =). Bara sex dagar kvar till Julafton!


Problemlösning

Japp ni läste rätt.. Idag har jag löst ännu ett av mina Indienproblem, nämligen mitt bankomatkort. Jag ringde till banken så fort de hade öppnat. De lovade att de skulle faxa iväg min ansökan så fort som möjligt, och även att de skulle ringa mig när det var gjort. När jag kom till Nordic Talks kontoret, tyckte en kollega där att jag skulle åka till banken istället i och med att det har tagit så lång tid. Jag följde hans råd, så vi åkte dit och hängde ett bra tag. De sa att de skulle fixa det inom en halvtimme, men jag var benhård och sa att de skulle göra det direkt. Jag ville se när de faxade iväg det. Nämnde också det där med att de skulle märka ansökan med "PRIO 1" med röd penna. Dock blev det "Urgent" med en vanlig bläckpenna, men det fick duga.

Jag sa att jag kommer inte gå härifrån förrän mitt kort är aktiverat. Så där satt jag i lite över en timma och väntade... Sedan gick jag in till managern och tjatade i en halvtimme att jag skulle få kompensation för "loss of salary", "racism" och "for destroying my faith in Karnataka bank". Skulle jag få kompensation skulle det först upp till högsta chefen så att han kunde godkänna, och det skulle väl ta ytterligare en vecka (läs fyra veckor) så jag gick därifrån istället, besviken över att inte ha fått någonting för allt detta, men åh så lycklig för att äntligen ha ett fungerande bankomatkort! 

Checklista problem:

  • Vodafone
  • Bankomatkort
  • Internet - på gång att lösas
  • Kollegor - löses den 16 januari när jag slutar på det jobbet, bara 16 dagar kvar att jobba =)


Desperat indisk kille söker

Dagens avsnitt:

Desperat indisk kille
har den senaste tiden legat väldigt lågt. Inte gjort några närmanden då han varit lite beviken efter att tjejen inte svarade honom på chatten. Men för bara två dagar sedan såg han henne i matsalen och "kärleken" kom tillbaks. Han bestämde sig för att börja chatta med henne igen. Han fick till svar att hon var väldigt upptagen, sen skrev hon ingenting mer. Ung kvinnlig kollega blev presenterad för den här tjejen, hon skulle prata med henne för att se om hon ville följa med och dricka te tillsammans med Desperat indisk kille. Hon svarade att hon inte hade tid. Desperat indisk kille frågar ung kvinnlig kollega om råd varav han får till svar att han ska vänta tills nästa dag då hon inte är upptagen. Då kan han fråga om hon vill följa med och dricka te. Nästa dag kommer och Desperat indisk kille frågar direkt på morgonen.. Han får inget svar och han blir lite otrevlig och "befaller" henne att svara.. Ung kvinnlig kollega säger till honom att hon antagligen inte är intresserad och att han borde hitta en annan tjej istället. Desperat indisk kille håller med.



Det är alltså någon av alla dessa killar som är "Desperat indisk kille söker", men jag kan tyärr inte säga vem det är. Det är upp till er att spekulera i... Och det finns även ett par på den här bilden. Deras historia kommer möjligtvis upp senare..


Gårdagen

Bloggsidan fungerade inte igår så jag kunde inte skriva på grund av det.. Igår var jag hemma runt nio då jag hade vägarna förbi Vodafone igen. Jag satt alltså där i ungefär 1,5 timme för att de skulle fixa mitt simkort! Jag skulle även ha tillbaka de pengarna som jag hade spenderat och jag satt ganska länge för att försöka få extra pengar också, pga att det här problemet har "påverkat min vardag på ett mycket negativt sätt". Efter mycket om och men fick jag 20 rupiees extra. 20 rupiees, vem bryr sig om det liksom! Jag lämnade butiken med orden, "This is crap! I hope I never have to come back again".

Jaja, det problemet är i alla fall fixat nu.. Idag ska vi se hur det går att fixa banken. Ska dit och jag kommer inte åka därifrån förrrän jag har sett att de har faxat iväg min ansökan där de ska skriva "PRIO 1" på med röd penna! Haha, vi får se om jag lyckas med det eller inte... Jag ska snart åka iväg till Nordic Talks kontoret och hämta paket som väntar på mig där, spännande att se vad det är i..

Just det, alla mina kollegor är mig på spåren nu när det gäller mitt mitt nya nummer. Tydligen så har alla börjat skicka sms till mig och ringa mig, vilket såklart inte fungerar när jag inte använder det gamla numret. Någon sa att smsen inte kommer fram, någon annan sa att mitt nummer var avstängt samtidigt som jag pratade i telefon. Och jag får liksom sms och samtal när jag sitter på kontoret, som alla kan höra. De har fortfarande inte insett att jag har ett nytt nummer.. Antingen är dem helt blåsta eller så fattar dem ingenting.. Jag gissar på att de inte fattar någonting!


Problemfix 2

Idag handlar det om banken! Jag ringde när jag satt i bilen på väg hem, jag fick till svar att jag ska ringa till ett callcenter. Efter lite arga toner från min sida, är jag ändå tvungen att ringa till callcentret. Så jag ringer och pratar med någon som säger att de fortfarande inte har fått in min ansökan! Men vad tusan! I lördags sa de på banken att de skulle skicka den direkt! Jag blev skitarg och sa att jag ville anmäla dem. Så jag fick prata med någon annan snubbe som tog emot min anmälan. Efter det var jag tvungen att ringa tillbaks till banken och be dem att faxa över min ansökan DIREKT! Ja, det skulle de göra, svarade dem...

20 minuter senare ringer jag tillbaks och frågar om de har faxat iväg min ansökan... "No madam, we are still looking for your application". Jag blev arg igen och sa att nu har jag väntat i fyra veckor på att mitt bankomatkort ska fungera, ni ska faxa iväg det ikväll och jag vill att ni ska ringa till mig när det är klart.. Tror ni att de har ring mig? Nej!

Inte heller Vodafone har hört av sig som de lovade.. Jag fattar inte vad problemet är! Alla problem händer bara mig känns det som.. Jag försöker att fixa och fixa, men ingentig händer! Åh, jag blir galen på dessa lååååååååångsamma människor. 


Godmorgon

För ett tag sen var jag på en lite speciell restaurang. Utanför hade de typ en miljard lampor så det var omöjligt att inte se den. Den var kanske lite väl flashig utanpå, men inuti var den lite rolig faktiskt.. Inredningen hade de inte lagt så mycket pengar på gissar jag, möblerna var gjorda av stora berg. Menyn hade de även sytt och ramat in... Lite speciell som sagt, men god mat hade de, och såklart även god lassi =).

 



Idag vaknade jag upp till världens gråaste dag! Det ser ut att börja regna när som helst och det ser inte särskilt varmt ut heller. Så det blir på med en massa kläder idag för att inte frysa. Och jag kan meddela att jag förmodligen kommer ha väldigt tråkigt på jobbet både idag och imorgon då jag är klar med allt som ska göras.. Så med det sagt, ha en trevlig dag, nu åker jag till kontoret!


Problemfix

Allting tar sådan tid här! Man behöver verkligen ta ganska många chill pills för att klara av tempot. Några exempel

  • Jag är klar med allt jobb som ska vara klart på fredag, över hälften tror inte att de hinner bli klara.
  • Mitt internet har varit dåligt i över en vecka, det är fortfarande inte fixat (därav inget godmorgon inlägg i morse).
  • Mitt bankomatkort fungerar fortfarande inte efter tre veckor.
  • Mitt nya simkort har inte den betalplanen jag bestämde, så nu efter över en vecka och en massa telefonsamtal fungerar det fortfarande inte.

Osv osv, listan kan göras längre men ni förstår säkert.. Idag köpte jag ett till julpynt, kunde inte låta bli, han var så himla söt! Han vara helt klart värd 20 kronor... Såg även snöspray idag, funderar på att köpa det också. Fast sen kom jag att tänka på min maushi som måste städa mitt rum. Det är inte så snällt att stöka ner så mycket. Fast det hade ju varit ganska grymt!

 


Trött

Har precis kommit hem från en fest hemma hos min granne! Snacka om att man blir avundsjuk när man hör en massa musik och skratt när man själv är tvungen att sova. Just nu önskar jag att jag också pluggade, fast i början på januari börjar alla deras tentor och då kommer jag vara glad att jag jobbar och slipper plugga hela nätterna!

I bilen som jag åkte i idag fanns det inget bilbälte. Till råga på allt så regnade det och var immigt på alla fönster och jag var helt säker på att vi skulle krocka! Det var nära några gånger att vi stötte in i motorcyklar och rickshawar, men vi klarade oss som tur var.. Hur kan man inte ha bilbälte i en bil!? När de kör som galningar här så ska de insistera på att inte ha det.. Och jag blir utskrattad i princip varje gång någon ser att jag använder bälte.. Är jag den enda här som är rädd om mitt liv?

Jaja, nu är det sovdags för min del.. Jag ska somna sött till alla skratt och bra låtar, kanske kan jag åtminstone drömma att jag är med på en fest...

Godnatt


Godmorgon

Jag vaknade av ett himla trevligt samtal imorse. Christina, min chef, ringde och sa att det hade kommit ett paket till mig som hon skulle ta med till kontoret.. Jaha, svarade jag då jag vart så förvånad. Jag hade ingen aning om att ett paket var på väg. Det var tydligen från min syster, stod det... Mycket spännande.. Får se när jag har tid att hämta det, det blir nog inte förrän på lördag, så nu får jag gå runt i flera dagar och vara nyfiken..

Igår fick jag äntligen tag på min apelsin (som om det skulle vara något omöjligt) så nu hänger den, full med torkade nejlikor, i mitt fönster.. Synd att det inte luktar så mycket bara, det hade ju varit lite mysigt.. Nu är det bara tio dagar kvar till julafton! Tiden går så himla snabbt, och jag kan verkligen inte fatta att det snart är jul. Jag trodde att många firade jul här i Bangalore, men det är knappt något julpynt här alls! Jättetråkigt och då är det svårt att få någon julstämmning. Fast jag blir väldigt glad varje gång jag kommer in på mitt rum och ser min lilla julgran, då känns det faktiskt lite juligt i alla fall..

Nu är det dags att ta sig till kontoret gott folk! En timmes crazy bilfärd står på schemat just nu, sedan många, långa timmar på kontoret, ännu en crazy bilfärd i ungefär en och en halv timma och sedan shopping och sovdags.. Det är inte så mycket man hinner med när man kommer hem så sent..




Ny vecka

En hel vecka på jobbet har jag framför mig.. Usch det blir bara tråkigare och tråkigare, till större del tack vare mina kollegor.. Jag har inte lika roligt på jobbet längre på grund av dem, men det är bara att bita ihop nu är det inte lång tid kvar.. Bara fyra dagar till den här veckan =).

Imorse blev jag vittne till värsta fighten i trafiken. Eller ja, värsta och värsta, det var lite aggresiv ordväxling och sedan ett fuck you finger när motorcyklisten till sist lyckades komma iväg från den arga bilisten.. Efter det har det inte hänt speciellt mycket här. Jag ska nu ut och äta snart, sen ska jag köpa min apelsin som jag aldrig fick tag på igår, och fixa sista julpyntet..

See ya later!


Godmorgon

Det känns som jag har varit ledig hur länge som helst nu, vilket har varit så skönt, fastän det bara har varit lördag och söndag.. Helgen har varit super, i lördags var jag och Rukesh ute på "våran" krog. Den ligger alldeles i närheten, därav kallas den för "våran". Där träffade vi en massa folk, och tydligen har jag blivit kändis där redan efter en gång! På vägen hem träffade vi på en massa poliser, jag ville gå dit och ta kort, frågade om jag fick sätta mig i deras bil och ta kort, men det fick jag inte! Och inte heller med poliserna fick jag ta kort, de var himla tråkiga faktiskt.. Jag tror att det är för många utlänningar här, så de bryr sig liksom inte.. Hade det hänt i Mumbai där jag bor (bodde) tror inte jag att det hade varit några problem.. Dock så fortsatte jag tjata att jag ville sitta i deras bil, och då sa de till Rukesh, på något annat språk, vet inte vilket, att om jag sätter mig i bilen så tar de mig och kör mig till polisstationen, haha! Rukesh drog iväg mig fort och sa att vi var klara...

Igår var det julshopping på schemat, nu är nästan allt julpynt klart. Jag har en apelsin kvar att köpa sen så får det nog räcka tror jag.. Jag var ute hela förmiddagen och kombinerade shopping med njutning av värmen och med lunch. Nu är det återigen tillbaks till kontoret, en hel vecka har jag att jobba innan nästa helg.... Men nu är det bara en månad kvar på det här kontoret, sen så får vi se vart jag hamnar, kanske i Mumbai?????


Det är jul även i Bangalore

Nu har jag lyssnat på en massa jullåtar, inklusive Wham!:s Last chritsmas som typ är "THE" julsång. Jag fick lite julstämning, men inte så mycket som man kanske borde ha. Det är svårt att få det när det inte är så pyntat ute, eller när det varken är kallt eller finns någon snö! Jag tror faktiskt att det blir min allra första jul som jag firar i värmen.

Kom nyss på att det är ju tredje advent idag också. Det har jag ju inte direkt firat på något sätt, mer än att julpynta och lyssna på julmusik. Några ljus har jag inte att tända, hoppar nog över det i år..







Blev ganska nöjd med min lilla gran faktiskt. Behöver köpa en till sån där guldig grej som fungerar som mitt glitter, sen hade det ju varit fint med lite paket under granen också..


Inget bröllop....

Fick nyss reda på att jag inte kan gå på bröllopet då det startar klockan 2 inatt! Jag ska ju jobba imorgon, så det funkar inte för mig. Anledningen till att det startar så här sent är att de innan ceremonin går igenom bådas horoskop och allt sådant och utrifrån det så får man fram den tiden som är perfekt för paret. Detta är för att paret ska få ett långt och lyckligt liv tillsammans.. Så tyvärr blev det väldigt sent för min del, men de andra får säkert roligt.. Tjejerna ville att jag skulle komma ändå, men i och med att det håller på i tre fyra timmar hade jag i så fall inte hunnit sova någonting.

Jag hoppas att någon annan i min närhet gifter sig så att jag kan gå på det bröllopet istället....


Försök till julstämning

Jag och Rukesh har varit iväg och försökt hitta julpynt till mitt rum! Det gick ganska bra faktiskt, vi hittade en liten plastgran med en massa tillbehör, dock inga ljus. Och något annat julpynt som jag ska ha på någon hylla. Jag skulle även köpa en apelsin som jag skulle stoppa in torkade nejlikor i och hänga upp, men typiskt nog glömde jag apelsinen i kassan, så jag måste iväg och köpa en till apelsin senare.. Nu ska vi lyssna på lite julmusik samtidigt som vi pyntar.. Får se hur mycket julstämning jag får av detta..


Party party

Dags att göra sig i ordning för en utekväll tillsammans med Rukesh! Imorgon är det shopping tillsammans med Rukesh och hans tjejkompis. Jag ska nämligen på fancy bröllop =)... Ska bli jättekul, jag har velat gå på ett bröllop här i Bangalore, och med min tur så blev det så! Så jag måste alltså hitta några fina indiska kläder att ha på mig så jag smälter in.. Hon som bjöd mig sa att jag kunde komma i jeans om jag ville, men det känns ju inte så roligt, man vill ju gärna klä upp sig lite grann åtminstone..

Ha en kul lördagskväll!


Hej på dig

Idag har jag varit iväg och köpt ett par högtalare till min dator! Jag har så himla dåligt ljud på den, man hör knappt musiken fastän man har på högsta volym. Så ett par högtalare investerade jag i. Hela 50 kronor kostade dem =), så nu kan jag äntligen lyssna på musik... När jag skulle hem var jag tvungen att ta en rickshaw. I de flesta fall flockas de runt mig och alla vill köra mig, även i det här fallet. Jag valde ut någon, satte mig och berättade vart jag skulle åka.. 150 rupiees ville han ha för det! Aldrig i livet, sa jag och gick till nästa. Han skulle ha tio rupiees extra, aldrig i livet svarade jag. Satte mig i den tredje och då var det inga problem. Hela resan kostade 43 rupiees.

Jag har även varit på banken idag och skrivit på ytterligare en blankett! Nu hoppas jag verkligen att det var det sista så att mitt bankomatkort kan börja fungera snart.. Max tio dagar sa de att det skulle ta, fast jag vet inte om det stämmer. Vi får helt enkelt vänta och se... Nu är de flesta av mina problem lösta, jag tror bara att det är internet som är kvar.. Åh, jag avskyr att gå till min landlady! Jag får börja surfa inne hos min granne, hans internet är så himla mycket bättre än mitt..


Kärlek till Indien

Ibland kan man bara inte låta bli att bli förtjust i Indien! Idag satt jag fast i trafiken. Alltså inte lite fast, utan helt fast. Vi rörde oss inte en millimeter på flera minuter, alla tutade men ingen kunde röra på sig. Helt plötsligt kommer en random (tror jag) person ut ur en buss, och han börjar dirigera trafiken. Den MCn rör däcken åt det hållet, nu kan du köra fram fem centimeter, du backar, nu kan du köra etc etc.. Det var som ett pussel som den här (random) människan löste, och efter nån minut vara alla fria och alla åkte åt sina håll. Jag satt och skrattade för mig själv i bilen, för det var en ganska rolig syn


Godmorgon

Hmm, jag har egentligen ingenting att skriva om nu på morgonkvisten, men jag brukar ju alltid skriva på morgonen.. Min mobil var ovanligt tyst igår, inte en massa konstiga sms från jobbiga kollegor. Det var faktiskt väldigt skönt. Får se hur lång tid det tar innan de kommer på att jag har bytt nummer, om de nu kommer på det.. De brukar aldrig ringa utan bara smsa, och jag svarar aldrig på deras sms.. Även om de kommer på det så ska de inte få mitt nya nummer. Jag har lärt mig en läxa, inte ens till ens kollegor kan man ge ut sitt nummer. Vissa killar kan verkligen inte hantera att ha en tjej runt omkring sig, de blir helt konstiga.

Han som är chef på det kontoret jag jobbar, Ganesh, han sa i början till mig att, ja det är ju svårt att lita på människor här i Indien, men dina kollegor kan du lita på! Ja, eller hur!

Jag funderar på om jag ska åka till Mysore när jag är lite julledig (en dag). Det ska tydligen vara väldigt fint där, och alla som jag har pratat med har frågat om jag varit där. När jag har sagt nej så har de försökt övertala mig att åka dit, så jag känner att jag måste ta mig dit. Till jul passar det nog ganska bra.. Får se om jag får med mig någon dit, min granne kanske!

Nu väntar ännu en härlig dag på jobbet med alla underbara kollegor.. See ya


Desperat indisk kille söker

Jag har ju glömt av att berätta för er hur det går i "Desperat indisk kille söker". Fortsättning från gårdagens premiäravsnitt.

Resumé: "Desperat indisk kille" ser en tjej han gillar. Han ber äldre kvinnlig kollega och jämnårig kvinnlig kollega om hjälp. Han vill att de ska prata med henne så att hon ska börja gilla honom. Äldre kvinnlig kollega presenterar sig och "Desperat indisk kille", de pratar lite. Nästa steg, enligt äldre kvinnlig kollega, är att bjuda tjejen på lunch, tillsammans med andra.

Dagens avsnitt: "Desperat indisk kille" kan nu tjejens namn och han letar upp henne på arbetets chatt. De chattar lite grann, han frågar henne om hon vill gå på bio. Vad hände med lunchen?! Hon svarar att hon inte vet, hon ska försöka komma men hon är inte säker på att hon kan. (Spelar hon svår?!) "Desperat indisk kille" blir lite nedstämd, men försöker att fortsätta chatta. Tjejen svarar med att hon är upptagen och att hon inte kan chatta mer, de säger hej då. "Desperat indisk kille" frågar jämnårig kvinnlig kollega om råd, hon svarar; skriv inte mer till henne idag, låt henne vara ifred och prata med henne imorgon istället. Du ska inte vara för påflugen. Jämnårig kvinnlig kollega ser hur "Desperat indisk kille" skriver till tjejen: Jag hoppas att du inte tog illa upp för att jag "proposed". ( I Indien kallas det att man ska "propose to a girl". Jag fattar det som att de typ frågar om de ska bli tillsammans, direkt, fast vad vet jag?) Hon skriver tillbaks snabbt att det var ingen fara, men hon har inte tid att skriva just nu. De säger hej då.

Fortsättning följer.....


Såhär gick det

Tack Anna för det stora lycka till:et, det hjälpte otroligt bra! Jag är nu en stolt ägare till mitt andra simkort som jag har lyckats skaffa på egen hand! Det första jag skaffade själv tog ungefär en vecka, det jag skaffade idag tog bara några minuter! Fast det hela började lite oroligt, de stängde precis när jag kom. Fast jag lyckades tjata mig in som tur var! Jag hade tydligen alla papper, passkort, kopia på pass och visum och addressproof (tack FRO för världens bästa papper som är bevis på nästan allting, dock är det ju inte rätt adress just nu, men det behöver vi ju inte nämna!)
 
Anledningen till att jag behövde ett nytt simkort är ganska enkel. Jag jävlades med Craptel, så Craptel jävlades tillbaks mot mig. Igår ringde jag ju och var så arg för att de inte kunde fixa mitt simkort som inte fungerade. I stundens hetta var jag dum och sa någonting i stil med:

Jag: How the hell does foreigners get simcards? No one has addressproofs..
Craptelmannen: Yes tell me how did you get a simcard?
Jag: That is not relevant bla bla bla.....

Jag antar att de efter det samtalet kollade upp alla papper och insåg att jag inte heter Bala Lakhender, som för övrigt är ett killnamn. Så idag på kontoret fick jag ett sms från Craptel där det stod ungefär att "I enlighet med statens regler, så stämmer inte dina dokument överrens med ditt simkort bla bla bla....Inom 48 timmar ska du komma in med dessa dokument annars stänger vi av ditt kort". Typ.

Någonting bra kom ur detta, inga av mina jobbiga kollegor har mitt nummer, hahaha!

För er som smsar mig, här kommer mitt nya nummer: +91 9620649750 (hoppas inte mina kollegor läser min blogg).

På vägen hem stannade jag på en av de bättre indiska restaurangerna jag har ätit på hittills, Chalo Punjab. Igår var jag där och åt världens godaste Paneer Tikka. Jag har varit så sugen på det hela dagen idag, så när jag väl kom dit blev jag ganska besviken när de sa att den var slut för idag. Fast det betyder ju bara att den är väldigt populär. Jag har redan blivit polers med de som jobbar där, och de sa att jag ska ringa innan så ska de fixa det till mig, tack tack! Jag fick med mig en annan paneer rätt som också var ganska god, dock inte lika god som den igår.. Och såklart det bästa jag vet, Sweet Lassi......


På väg mot Vodafone

Airtel fortsätter att göra livet surt för mig, berättar mer senare, så nu ska jag gå till Vodafone och försöka fixa ett nytt simkort. Jag hoppas att jag har alla papper som behövs, hoppas, hoppas, hoppas... Jag behöver ett stort lycka till och mycket tålamod tror jag!


Godmorgon!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, jag skyller detta på dåligt internet som fortfarande inte har blivit fixat! Så jag surfar på det långsammaste internet som även ibland slutar fungera, väldigt jobbigt! Min pimplady var såklart inte så snabb på att fixa som jag hoppades...

En av mina kollegor har blivit förtjust i en tjej på jobbet (tack och lov!) Så häromdagen tog han mig till sidan och sa: Sara, jag har sett den här tjejen och jag vill gärna prata med henne och så, men jag vet inte hur jag ska göra. Jag behöver aunties (äldre dam som jobbar med oss) hjälp och även din hjälp. Jag vill att du ska gå och prata med henne!

Det känns lite som när man var på lågstadiet och mellanstadiet, när man bad någon annan prata med eller fråga chans på, den som man gillade. Men den här killen är 25, fast det är väl så det går till här, vad vet jag! I alla fall så gick auntie fram till den här tjejen igår och presenterade sig, och berättade om de killar som hon jobbade med, att de är väldigt trevliga och att hon skulle följa med och träffa dem. Vilket hon gjorde, så killen som gillar henne pratade även lite med henne. När de kom tillbaks till kontoret, berättade de hela historien för mig, och killen som är förtjust i tjejen frågade auntie: Vad är nästa steg? Så idag ska han tydligen (om han nu vågar) bjuda med den här tjejen på lunch, inte ensam utan med oss allihopa tillsammans. För ensam med honom kommer hon inte vilja gå, sa den äldre kvinnan..

Jag följer det här äventyret med spänning, kul att se hur det går till här. Hade det här hänt i Sverige i 25 års åldern, ja då hade man väl blivit utskrattad minst sagt... Nu är det dags för jobb!


Godmorgon

Igår när jag beställde mat hem så tog det så otroligt lång tid. De ringde mig flera gånger för att fråga efter vägen, så tillslut gav jag luren till Rukesh så de kunde snacka hindi med varann.. Ja, då kom han fem minuter senare med maten. Då visade det sig att jag har gett fel adress! Jag har hela tiden trott att jag bor på 5th block, men tydligen är det 6th block! Nu förstår jag varför det alltid tar så lång tid för alla att hitta hit.. De letar på helt fel ställe. Men ingen har någonsin sagt att jag har sagt fel till dem.. Jaja, det löste sig igår i alla fall, nu vet jag att jag bor på 6th block och ingenting annat.

Ja, inget annat spännande har hänt. Och inga kort har jag heller att ge, anledningen? Jag har inte tagit kort på hur länge som helst... Jag vill avsluta med att säga STORT GRATTIS DANIS! Vad glad jag är för din skull, jag läste på din blogg i morse, nu måste du berätta mer!


Dagen

Alltså vilken dag jag har haft! Innan jag berättar om allt det jobbiga, så tänkte jag berätta lite om mitt jobb.. Jag jobbar tillsammans med åtta andra språkmän, varav jag är den enda som inte är indier. Imorgon ska vi vara klara med allt för den här cykeln, och våran supervisor frågade idag hur många som trodde de skulle bli klara idag. Jag svarade att jag kommer bli klar, då jag i princip redan blev klar idag. Ingen annan svarade. Alla var osäkra på om de skulle hinna klart till imorgon, som hela tiden har varit deadlinen.. Och nu undrar ju jag, jag som har arbetat i normal takt, varken stressat eller tagit det hur lugnt som helst, hur långsamt arbetar alla andra?! Hur kan de inte bli klara imorgon?! Jag förstår verkligen inte vad de sysslar med för att vara så här långsamma! Jag har till och med haft en massa tid att hjälpa våran supervisor med en massa extra arbete... Mannen som sitter bredvid mig och arbetar han är typ aldrig vid datorn, om han är vid datorn kollar han en massa aktier.. Han arbetar lika snabbt som mig, och då undrar man ju hur det kommer sig.. Jo, copy and paste! Det är det han gör, jag har sett det med egna ögon och alla andra som arbetar med samma sak vet om det också.. Jag förstår inte hur våra supervisors inte märker någonting, han blir klar nästan först av alla (han checkar av med mig innan dagens slut för att se vad jag har gjort) men sitter nästan aldrig vid datorn..

Äh, jag vet inte om jag orkar skriva om det som hände sedan.. Lite kort kan jag skriva det. MIn chaufför var 30 minuter försenad. Istället för att bli arg som jag brukar bli, ringde jag istället till chaufförchefen och sa att från och med imorgon så vill jag ha bilen klockan fem istället för klockan sex! Japp, det är min revansch, från och med NU, är det DE som får vänta på MIG utan att jag blir sen! I bilen satt jag och pratade med Craptel i en halvtimma för att försöka övertala dem att ge mig ett nytt simkort då mitt inte fungerar som det ska. De vägrade, om jag inte gav dem bevis på adress, passkopia, foto osv osv. Jag sa att jag vägrar då jag har väntat i en vecka på att de ska fixa det åt mig, ska jag fixa fram alla papper lär det ta ytterligare en vecka.. Jag försökte, försökte och försökte och fick tala med chef efter chef efter chef. Tillslut gav jag upp! Inget nytt simkort för mig...

Jag hade ju även bollat över mitt bankärende till min chef. Chefen ringde mig idag och sa att det fattades papper att skriva på.. Men hallå! Varför har banken inte ringt och sagt det?! Ibland blir jag så irriterad på hur det fungerar här, bankmanagern har alltså suttit i två veckor och vetat om att jag behöver skriva på mer papper men inte gjort någonting åt det! På lördag ska jag skriva på dessa papper, efter det ska det förhoppningsvis fungera, men jag är inte så övertygad! Men om det inte funkar ska jag hämta checkhäfte, så kan jag i alla fall använda mina pengar som jag har här!

Internet fungerar fortfarande inte så bra, så nu har ni fått reda på att inga av mina tre problem har blivit lösta idag!


Godmorgon

Mitt Internet är så himla dåligt just nu, jag har ju sagt till min pimplady så jag hoppas att det blir fixat snart.. Hon sa att det skulle bli fixat idag, så jag hoppas på det. Idag skall även mitt Craptel nummer börja fungera igen, fast jag vet inte hur mycket jag tror på dem egentligen. Och min chef skulle ringa till banken åt mig, då jag inte får tag på dem, så jag hoppas att mitt bankkort blir fixat idag också.

Om alla de här tre sakerna skulle fixas idag, så skulle jag bli mycket imponerad av Indien! Så jag håller tummarna riktigt hårt för det här... Vet ni vilken lyx det är att ha en maushi, eller maid som det kallas i den här delen av landet?! Varje dag lämnar jag mitt rum som ett bombnedfall (typ) och när jag kommer hem är allting städat, golvet är rent, sängen är bäddad, mina kläder och andra saker ligger vikta och prydligt på sängen.. Och för det här så betalar jag 30 kronor. I månaden!

Jag ringde förresten till Karnataka banks huvudkontor igår för jag ville ha ett direktnummer till just min bank, eller att de skulle koppla mig. I tio minuter försökte jag få dem att fatta att det inte gick att ringa till den banken OCH att jag inte har tid att gå till banken då jag jobbar. Hon tyckte jag skulle ta en semesterdag för att gå till banken, ja jo visst gärna! Tillslut fick jag tala med chefen, hon tyckte nog att jag var väldigt jobbig! Inte heller chefen fatta någonting, så jag lade på! Jag försökte få dem att själva ringa till min bank så att de skulle förstå vad problemet var. "No madam we dont have any phones here". Men hallå ni arbetar ju i huvudsak via telefoner! Åh, vad irriterad jag blev. Men nu har jag som sagt lagt över det ärrendet på min chef, jag hoppas att han kan fixa det snart...


Godmorgon

Idag önskar jag så att jag bara kunde ligga hemma i sängen hela dagen. Jag har ingen lust överhuvudtaget att vara på jobbet med alla jobbiga kollegor, sitta framför datorn, äta äcklig lunch mm. Och så är det helt kallt och ruggigt ute idag! Det är en riktig stanna hemma dag, fast jag måste till jobbet ändå, tråkigt nog.

Igår var det också jättekallt ute, jag hade nog lite för lite kläder på mig också... Jag är på jakt efter en ny mascara, men det finns typ inga och välja mellan. Jag har varit i flera butiker och varje märke har endast två mascaror! Två! Jag blev typ helt irriterad på de som jobbade i butiken, då det inte fanns det jag ville ha och så fortsätter de med, ja men vill du ha den här mascaran från det här märket? Du kanske vill ha en parfym från det märket? NEJ, jag vill ha det jag frågar efter!!!!!! Jag får nog beställa en mascara från Sverige, det finns lite mer att välja på där hemma...


Fick jag ett leende?

Salwar Kameez nummer ett, det var den här jag fick uppsydd...



Var klädd såhär när jag skulle betala hyran till min pimplady. Hon blev så förvånad när hon såg mig i dessa kläder, och jag tror faktiskt att hon vågade på sig att le! Ja, jag vågar nog säga att hon faktiskt var ganska glad. Jag tog tillfället i akt och klagade även på internet som är såååå långsamt just nu, jag kan liksom knappt blogga ens, och även det tog hon med ett leende och sa att hon skulle fixa det så snart hon kunde... Jag tror knappt att det är sant! Nästa gång jag måste träffa pimpladyn då vet jag vad jag ska ha på mig för kläder för att underlätta för mig själv...



Såhär ser byxorna ut. Fulla med guldiga små prickar, faktiskt ganska fina tillsammans med det andra.

Jag ringde till Craptel idag igen, jag fick som svar: It will only take two days madam.. Jag försökte tjata till mig ett nytt simkort, men det gick INTE utan att lämna in alla de miljarder papper som behövs för ett kontantkort... Japp, allt pappersarbete som behövs för allting är någonting jag inte tycker om här i Indien.


Godmorgon

Någon har i flera dagar jagat migpå telefonen och sagt att de behöver information om mig då jag har börjat på ett nytt företag? Då jag är lite misstänksam mot det mesta här i Indien, har jag varit det även den här gången... Varför och vad ska de veta om mig? Jag har frågat, men de har aldrig kunnat svarat och har istället lagt på luren i örat på mig.

Imorse knackade det på dörren, och då var det en man från det här företaget som var här. Inte heller han kunde svara på mina frågor om varför de ska veta om mig, eller vem det är som ska ha informationen. Min landlady kom ut då hon antagligen hörde oss diskutera, och hon sa att det inte var någon fara. Det enda de ville ha reda på var när jag var född och hur länge jag har bott i den här lägenheten.. Fast jag vet fortfarande inte i vilket syfte!

Jag hade jättekul igår, jag och Rukesh gick till en pub på våran gata och träffade på en helt galen DJ. Som vanligt stängde stället 23.30 efter det gick vi och käkade för att sedan gå hem.. Det är inte lätt att få till de där sena nätterna här.. Kanske därför som jag vaknade 06.30 imorse?


Okej...



Två paraboler ovanpå ett tempel, behövs det verkligen?


Mumbais pärlor


 

Jag älskar Taj Hotel, det är så fint. Jag vill bo i ett av de tornen.

Det här är en av mina favoritbyggnader, Victoria Station (tågstation)
 i Södra Mumbai. Jag avskyr min kamera nattetid,
då bilderna verkligen blir superdåliga.
Tyvärr han jag inte dit på dagen.

Inte bara jag är fjantig och leker i lianer. ♥


Dagens problem

Jag har haft en skön paus utan detta bloggandet i en dag ungefär. Jag behövde ta lite ledigt från mitt hektiska liv kände jag. Så igår kväll var jag hemma igen och fixade och sov tidigt och länge. På morgonen var jag ute och försökte fixa med mitt bankomatkort, återkommer senare om detta.

Jag åkte för att träffa mina chefer idag, vi hade lite grann att diskutera, och Christina hade bett mig om hjälp idag. De skulle hålla i ett seminarium idag, så Christina ville att jag skulle hjälpa de eleverna som var där! Några ville ha hjälp med de läxor som de hade fått (de hade bara varit där i 7 dagar, så de var relativt nya men väldigt duktiga) och några andra ville sitta och prata svenska med mig, och det gjorde jag i typ 4 timmar! Man blir helt slut av att koncentrera sig så mycket på språket! Men jag har verkligen haft hur roligt som helst idag, och jag längtar så mycket tills jag själv kan börja undervisa, helst av allt i Mumbai om allt går som det ska. Vem hade trott att jag skulle bli lärare?! Inte jag i alla fall...

Åter till dagens problem.

1. Jag kan inte ta emot sms från Vinnie! Detta är ett stort problem för mig och jag har ända sedan igår kväll försökt få hjälp av Airtel, aka Craptel, som inte gör det minsta för att hjälpa mig. "Yes madam, just do this. Madam it will take one day. Madam, it will take two days"! Oh, fixa det bara, hur svårt kan det vara!? Imorgon ska jag ringa dem igen. Wish me luck!

2. Mitt bankomatkort! Jag fick mitt kort för två veckor sedan, då skulle jag inom loppet av några dagar få ett sms för att registrera mitt kort. Jag har fortfarande inte fått smset. Jag har ringt och ringt och ringt till Karnataka bank, men inte fått något svar. Jag ringde till Karnataka banks huvudkontor: Madam, du får prata med det kontoret där du skaffade kortet. Men hallå, det är ju ingen som svarar!

Jaa, så här kan det gå till ibland när Indien är sugen på att irritera mig ordentligt! Idag var tydligen en sådan dag..

Ikväll ska jag ut tillsammans med Rukesh och Harish så det kommer nog sluta som en bra kväll trots allt. Lite god mat, lite dricka och trevligt sällskap så är all irritation snart glömd.. Tills jag vaknar imorgon och fortfarande ingenting är fixat, vill säga.


Mmm

Det ser himla gott ut, men tyvärr var det kallt kaffe så det blev ingenting till mig. Beställde istället en jordgubbsmilkshake som säkert var minst lika god!


Godmorgon

Nu är klockan åtta och jag är fortfarande hemma. Varför detta? Kanske ni undrar då (eller inte) ni som vet att jag åker hemifrån klockan åtta. Så mycket som jag har väntat på alla chaufförer så ska de få vänta på mig också. Jag måste ge igen med deras egna medicin så får de veta hur roligt det egentligen är! Jag hoppas att de har bråttom också, det gör det ännu bättre! Det kanske låter elakt, men jag vet inte hur jag ska göra för att de ska komma i tid. Vara trevlig fungerar inte, vara otrevlig fungerar inte, prata fungerar inte, så nu har vi kommit till det här alternativet, ge igen!

Äntligen fredag igen, skönt med helg! Jag har inga helgplaner ännu så vi får se vad jag planerar. Kanske går jag ut igen, det var himla roligt sist jag var ute här i Bangalore faktiskt. Men som sagt så får vi se, jag är lite sugen på att se på bio också.


Lite tid för mig själv

Alltså det här med lugn stund för mig själv är någonting jag verkligen har börjat uppskatta. Idag har jag bara varit själv, ätit mat, fixat naglarna, tagit en lång, varm dusch och tittat på tv! Tvn har inte varit på, på hur länge som helst. Jag kollar aldrig på tv nuförtiden, så det är ganska skönt att få göra det ibland. Ikväll ska jag göra ingenting och somna tidigt antingen framför tvn eller ett avsnitt av Gossip girl. Shit, vilken härlig torsdagskväll jag ska ha...

Igår gick jag till apoteket för att köpa medicin, jag köpte två huvudvärkstabletter för, håll i er, 5 rupiees! Mindre än en krona! Jag älskar Indien för dess apotek, med jättebillig medicin som nästan alltid fungerar direkt och med öppettider som man bara kan drömma om där hemma i Sverige, 24 hours open! Jag är nästan sugen på att köpa mer medicin, bara för att. Men jag behöver ingenting och jag vet inte vad jag skulle kunna köpa!

                    
                                                  University of Mumbai igen


Dessa chaufförer

Igen hade jag problem med bilen på vägen hem. Jag ringde bossen, han sa; madam om en minut ringer chauffören, han är där nu. Okej, jag väntade en minut och några till utan att få ett samtal. Ringde tillbaks till bossen som undrade om han inte hade ringt. Nej, det har han inte, sade jag till honom. En minut madam. Dessa minutrar är väldigt långa här. En minut blev en halvtimma! När jag väl fick ett samtal från chauffören kunde han inte prata många ord engelska! Åh, vad jag var irriterad.

Chauffören; Madam, Im in Global Village Tech park now.
Jag: Me too! But it is big, WHERE ARE YOU? I have been waiting for too long now! Tell me WHERE YOU ARE!
Chauffören: Hello? Madam?
Jag: Do you speak english?
Chauffören: No english, madam...

Chauffören fick leta upp någon som kunde prata engelska med mig, då han inte hade en aning om vart jag var, och jag visste inte vart han höll hus heller... Tillslut, efter mycket om och men, och åter igen en utskällning till bossen, hittade vi varann, jag och chauffören! Men jag kom hem typ 45 minuter senare än vanligt!

På morgonen bryr jag mig inte det minsta om de är sena, det är faktiskt bara skönt, dock ringer de alltid en halvtimma tidigare och säger att de är här. Men på kvällarna så vill jag bara hem så fort som möjligt! De funkar inte alltid med det här taxibolaget, men vi är på G att byta till några som väntar hela dagen på mig och då kommer det bli mycket bättre...

Ps. Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle få ett sms från banken så att mitt bankomatkort skulle börja fungera förra lördagen? Nej, jag kommer knappt ihåg det själv, men jag har fortfarande inte fått sms! Det var tydligen väldigt svårt att skicka ett simpelt litet sms!


Märkligt...

När jag var i auton i Mumbai, på väg till flygplatsen så fastnade jag såklart i trafiken. Det var ganska mycket trafik där ett tag, för att vara Mumbai. Helt plötsligt så slänger någon in ett papper i min auto, jag trodde någon slängde in skräp först så jag blev lite äcklad och skulle just slänga ut det igen, när jag tyckte att det var lite konstigt att någon slänger skräp i en rickshaw. Jag öppnade pappret och började skratta, chauffören kollade på mig i backspegeln och kunde inte låta bli att skratta han heller, trots att han inte visste vad det var.

Jag hade fått ett kärleksbrev från en helt okänd människa. Jag vet inte om ni kan läsa, men det står ungefär att jag är så vacker, att han inte är en dålig kille och snälla, snälla, snälla, ring en gång... Haha, den här lappen har jag visat för hur många som helst redan, stackars kille.. Tur att han inte vet om det. Tyvärr kommer jag inte ringa till honom, men det var väl modigt av honom att slänga in en lapp sådär i förbi farten!






Godmorgon

Jag vaknade klockan sex imorse av att telefonen ringde, det tog mig några sekunder att inse att det inte var min chaufför som ringde och väckte mig för att jag försovit mig, utan att det var min granne som ville ha hjälp att komma ut ur lägenheten.. Nägon hade knuffat igen dörren så himla hårt att han inte kunde öppna den från insidan, så han bad mig, klockan sex på morgonen, att komma och knuffa det hårdaste jag kunde! Efter det sov jag knappt någonting, så nu är jag åter igen väldigt trött, jag börjar bli lite av en expert att sova i bilen nu...

Igår kväll var jag hemma hos Rukesh och hans kompisar, det blev ingen takterass för det började regna (tack och lov!) så vi satt hemma istället, vi beställde mat och de andra drack. Jag som skulle upp tidigt var även tvungen att lämna tidigt.. Så jag låg i sängen och lyssnade på när de andra hade skoj och lyssnade på musik. Jag var lite avundsjuk, fast jag somnade snabbt ändå, så jag märkte inte av det så länge...

                      

Paket

Innan jag åkte till Mumbai så fick jag ett paket från Sverige, såg på paketet att det skickades den 19 november, och det var i Bangalore den 24 så det var väldigt snabbt! Jag är mycket imponerad måste jag säga, posten hör inte till det snabbaste här i Indien. Kanske är Bangalore ett undantag? Kul var det att få paket i alla fall, några svenska tidningar, skumtomtar, pepparkakor och en chokladtomte fanns det i. Det var grejer som jag hade beställt och det här ska jag bjuda på i jul! Nu är det bara 23 dagar kvar till julafton, vad snabbt det går! Jag ska fira jul här i Bangalore, har inte bestämt vad jag hittar på ännu, men jag tror att det kommer bli kul och mysigt. Jag har ju liksom skumtomtar, chokladtomte och pepparkakor! Det ska bli skönt att fira jul i värmen, fast jag kommer säkert sakna snö. Kanske kan jag hitta lite konstgjord snö, eller strö mitt golv med bomull så jag får lite snökänsla?  Jag ska nu i dagarna, när jag väl får tid, ut och leta efter en liten plastgran som jag kan ha på mitt rum, för det känns verkligen inte som jul här.

 



Snackande chaufför

Jag har aldrig njutit av mina tysta chaufförer förran idag, när Khan körde mig. Han snackade oavbrutet i en timme! Jag som ville lyssna på min musik, jag fick snällt sitta och lyssna på honom istället. Ville ju inte vara otrevlig och be honom hålla tyst. Jag åker numera ensam i bilen, då Linda som tidigare åkte med mig har valt att åka buss. Jag har sett fram emot att få ha denna ensamtid i bilen, men idag blev det inte riktigt så. Men nu äntligen har jag i alla fall kommit hem, mötte Rukesh på vägen, så nu ska jag snart upp på takterassen på lite onsdagsparty som han bjöd med mig på! Jag fattar inte vad vi ska göra på takterassen då det är ganska kallt ute idag..

Här har ni en bild på kända cafeet Leopold där hur många turister som helst hänger...


Första December

Jag var hemma sent igår! Jag landade strax innan elva och missade precis en buss så jag fick vänta på nästa buss som gick halv tolv. En timme tog det hem och jag sov nästan hela vägen. Bussen släppte inte ens av mig vid busshållplatsen som den skulle, så jag fick gå extra långt, typ 15 minuter mitt i natten. När jag väl kom hem slocknade jag med en gång...

Jag och Taj hotel, det var andra personer som också ville ta kort på mig så jag vände ryggen mot. Det var även några killar som gick fram och frågade Vinnie om jag kunde vara med på deras kort! Man själv blir lite som en turistattraktion när man är ute, speciellt på turistställen konstigt nog. Känns som att folk borde vara vana vid utlänningar där, men tydligen inte..

                               

Nu, två år efteråt, syns det längre ingenting från terroristattackerna. Hotellet ser helt felfritt ut.


Godmorgon

En ny dag och vecka väntar på jobbet. Det har varit så otroligt skönt att vara ledig en längre tid, och bara koppla av från alla måsten! Haha, hur länge har jag jobbat igentligen? Lite längre än en månad, känns som det har varit en evighet..

Jag hade det jättebra i Mumbai och jag längtar redan tillbaks. Jag hoppas verkligen att jag kan flytta dit i januari när jag är klar med det här uppdraget som jag har nu. Bangalore är en trevlig stad, men ingen stad för mig. Det är Mumbai som jag älskar allra mest. Det var väldigt varmt i Mumbai, över 30 grader gissar jag på, så det var skönt att komma till Bangalore igår kväll och ha ungefär 20 grader istället.

Nu är min bil här så nu måste jag åka till jobbet... Ha en bra dag alla!

En del av University of Mumbai. Jättemysigt universitet verkligen. 

                                             


RSS 2.0