The Royal wedding

Ikväll går jag på expatparty med tema "The royal wedding". Ska bli så roligt, så vi måste klä upp oss väldigt fint ikväll.. Har inte varit på dessa expatfester på länge nu, så det ska bli kul att se om det är några spännande människor i Bangalore just nu.. Min roomie har precis lämnat lägenheten, hon ska vara i Delhi i en vecka då hennes bror ska gifta sig. Jag önskar att jag hade kunnat följa med, det hade varit så roligt, men det passade tyvärr inte nu =(

Var det förresten någon mer än jag som tyckte att det brittiska bröllopet var väldigt stelt? Kronprinsessans bröllop var så mycket finare..


Störningsmoment

Något som är så sjukt jobbigt och frustrerande från och till är att Indien är så fruktansvärt långsamt! Jag undrar verkligen, hur kan saker ta sådan lång tid?! Det går verkligen inte ihop.. Vill inte alla bli klara så snabbt som möjligt? Och nu så är det ju helg också, då lär ju ingenting hända..


Dagen

Nu ska jag göra mig iordnig för att gå på en intervju.. Spännande att se vad de kommer att fråga om. Alltså, den där intervjun för tidninger Deccan Herald som jag skrev om igår.. Ska möta up tjejen om en och en halv timma, så det är nog dags att kliva ur sängen snart.. Efter det så blir det en liten roadtrip =).


Indier och deras starka kryddor

Igår när jag var så nöjd efter att ha hittat mina "grillchips - wannabe" så var jag snäll och bjöd min vän på dem. "Mmm, skitgoda" fick jag som respons. Efter en liten stund "Fast de skulle vara lite starkare" varav han går in i köket och letar fram chilipulver som han strör över mina ringar! Jag fick ett utbrott och ryckte bort mina lökringar! Snacka om att förstöra smaken... Men det är typiskt indier. (Ja, han fick några ringar sen, som han kunde ha för sig själv. Var bara tvungen att komma över chocken först!)

Och idag bjöd jag på lunch, skitgod spagetti och köttfärssås hade jag gjort med massa smak av timjan, basilika och oregano. Efter två sekunder "Jag kan inte äta det här, det smakar ju ingenting".

Det smakade ju massor, det var bara det att det inte var starkt. Jaja, desto mer mat till mig. Han har nog lärt sig att han inte får "god" mat hemma hos mig, då får han helt enkelt äta innan han kommer hit.


Inställd date

Skulle egentligen träffa en tjej idag som skulle intervjua mig för att jag bor här i Bangalore. Hon arbetar för tidningen Deccan Herald, som tydligen är ganska så populär här. Dock så blev det inställt och jag ska förmodligen träffa henne imorgon istället, roligt ska det! Har inte gjort så mycket idag, bara hängt med min polare. Förhoppningsvis blir det en liten roadtrip imorgon, men det får vi se...


Tisdag

Jag har haft en väldigt spännande dag, men ingenting jag kan berätta om här..  Dagen har gjort mig väldigt glad minst sagt. Imorgon och några dagar framåt kommer jag förmodligen vara ganska upptagen, vilket såklart är uppskattat dessa dagar. Önskar jag kunder berätta vad som har hänt, men möjligtvis kan jag skriva om det om ett tag. Jag har en idé om att om du berättar om någonting innan det har inträffat, så inträffar det inte. Just därför som jag väntar ett tag..

Puss och kram


Indiens Grillchips

Inte för att det ens är i närheten av världens godaste chips - Grillchips, men det är lite lika i smaken.. Det är nästan så att det stillar mitt grillchips behov lite grann. Tills jag kommer hem till Sverige får jag nöja mig med dessa;


Hej hej

Har ingenting att skriva ännu, jag har inte ens tagit mig utanför huset.. Ska göra mig iordning nu och hitta på någonting efter det..



Vad har folk emot kärlek?

Tänk er att ni blir kär. Ni träffar en kille/tjej som är helt underbar och som ni vill spendera resten av livet med (åtminstone kanske det känns så just då). Ni umgås dagligen och allt är underbart. Men eran kärlekshistora måste hållas hemlig. Inte under några omständigheter kan den berättas för föräldrarna. Ringer han/hon när ni är hemma låtsas ni att det är en kompis, namnet på eran kärlek i mobilen, är ett namn av samma kön, han/hon kan aldrig träffa dig hemma, lögner till föräldrarna om att ni ska plugga, eller vara hemma hos en kompis, gå på bio när ni egentligen ska träffa henne/honom, ni måste träffas på platser där ni vet att föräldrarna eller föräldrarnas kompisar, eller någon som kan skvallra inte befinner sig,ni håller inte handen på offentlig plats, av rädsla för att möta någon som kan skvallra.

Tänk er sedan, att av någon anledning, har någon sett er ihop. Ett ögonblick där ni står lite för nära varandra, ett ögonblick när ni kollar varandra extra länge i ögonen, en smekning längs ryggen, ja vad som helst. Ni inser att föräldrarna kommer få reda på det. För att inte göra det värre, bestämmer ni er för att berätta själv. Kan ni tänka er konsekvenserna? Ödesdigra.

Du får inte tillgång till din egna mobil, ingen annan telefon, inget internet, inte prata med vänner, du blir tagen ur skolan, absolut ingen kontakt med killen/tjejen som du älskar, inga vänner får komma hem till dig, du lämnas inte ensam en sekund, du får flytta hem till föräldrarna om du inte bodde där innan. Kärlekshistorien får ett abrupt avslut som ni inte ens i eran vildaste fantasi kunnat ana. Och det där ögonblicket, när ni blev tagna "på bar gärning" kommer ni länge ångra. Varför var vi på den platsen? Varför just då? Varför tog du min hand? Varför kollade du mig så kärleksfullt i ögonen? Varför smekte jag din rygg? Varför var dem där just då? Varför jag?

Ett mycket vanligt problem bland min generation i Indien. Jag vet att det finns i andra länder också, även Sverige. Men när man ser det på nära håll, känns det så tragiskt. Vad har dessa föräldrar emot kärlek? Jag tror, och hoppas innerligt att min generations barn får det annorlunda. Min generation vet ju hur det är att inte få vara med sitt livs kärlek. Varför ska de inte unna sina barn det som de själva inte fick? Man vill väl sina barn det bästa?

Stackare ♥




Inget att göra

Jag har känt mig väldigt uttråkad på sistone. Men det har väl sin orsak i att alla mina kompisar är upptagna med alla sina problem till höger och vänster. Jag får försöka stå ut tills allt är ordnat, då blir det säkert mer att göra här.. Idag har det varit fint väder, så jag har hängt ute i solen lite grann, kändes jätteskönt, då det inte har varit sol på hela två dagar, och när man samtidigt hör hur soligt och skönt det är där hemma.. Jag ska väl inte klaga, då jag har haft det sommar hela eran vinter, men det känns ju trist att inte ha sol hela tiden..

Vaknade 4 inatt av att min favvohund satt utanför mitt rum och gnydde. Jag gick ut, och öppnade upp grinden åt honom. Han blev jätteglad och hoppade på mig några gånger innan han for iväg som en raket. Det var tydligen något jättespännande i slutet på gatan. Och idag var det en kille från LG här, han skulle kolla tvättmaskinen igen. När han är utanför huset ringer han, och säger att det är hundar där så att han inte kan komma in. Haha, så jag fick gå ut och leda honom in, han var väldigt rädd. Och han blev förvånad när jag sade att det var gatuhundar, han trodde nämligen att de var mina =). Men det är de ju nästan..


Hund drama

Såklart att det är lika regnigt ikväll, det var det jag anade. Det var knappt soligt överhuvudtaget imorse.. Så nu har jag precis vart och köpt lite choklad och sådant, som jag kan ha när jag måste vara hemma och kolla på film. Även idag fick jag vada i vatten, enda skillnaden var att det var sjukt kallt vatten! Höll på att frysa sönder mina fötter nästan..

När jag var ensam hemma lite tidigare idag så inträffade värsta dramat.. Jag hörde hur den minsta valpen gnydde, det brukar han göra, men inte så här mycket och högt. När jag kommer ut, så sitter han fast i grinden, haha! Stackars lilla valpen, (dock var det inte roligt när jag såg honom, bara lite grann nu efteråt)... På bilden nedan kan ni se min grind, han försökte smita igenom, men hans rumpa var för stor så han satt fast, med pilen i magen.. Jag försökte trycka igenom honom, men det gick verkligen inte.. Han gnydde och dreglade en massa, han var säkert livrädd. Och jag såg framför mig hur han skulle dö där, om han inte kom loss.. Jaja, efter mycket om och men, började alla andra hundar skälla hysteriskt då några män kom närmare för att hjälpa valpen. Valpen fick panik och lyckades på något sätt slita sig loss. Han såg helt upprörd ut, han gick direkt och gömde sig för att vila. Jag gick ut med en skål vatten till honom och han drack hur mycket som helst.. Som tur var blev han inte spetsad av pilen, han försökte smart nog komma in via sidan, som jag täcker på bilden, för där fanns det en liten mur så han kom högre upp.

Nu är han i alla fall loss och ligger som vanligt här utanför mig och sover, då det regnar ute..

 


Inte ensam längre

Min roomie kom hem igår kväll, det var en trevlig överraskning.. Nu slipper jag sova med lamporna tända i huset.. Så idag när jag vaknade bjöd hon mig på frukost/lunch och vi satt och pratade och åt tillsammans. Skönt att ha sällskap i huset igen.. Det är skönt att bo ensam, men det är väldigt skönt att ha sällskap också, tror jag gillar mer att ha sällskap nu för tiden faktiskt..

Nu så har hon åkt till Commercial street, hon måste köpa 20 klänningar och några smycken. Hennes bror ska gifta sig i maj, så de ska ge bort en massa klänningar till släkten och så ska min roomie ha några smycken till sig själv. Jag har såklart blivit inbjuden också, men bröllopet är i Delhi, och så vet jag inte om jag är här i maj. Så den här gången får jag hoppa över bröllopet...

Nu ska jag sätta mig och fixa lite grann, har precis kommit hem efter att ha varit på posten. Vi får se om det är någon som får post den här gången.. Alla mina andra saker som jag har skickat har aldrig kommit fram, fast jag har nu fått mina aningar om varför.. Får se om det stämmer, i så fall ska nu detta komma fram..

Trevlig lördag allihopa, jag hoppas på att gå ut ikväll, men jag är säker på att det kommer regna ikväll igen, och då är det verkligen inte kul att gå ut.. Vi får se hur det blir.


Fy sjutton

Vilket äckligt väder det är idag... Det regnar helt sjukt mycket! Och såklart lyckades jag gå ut precis när det började. Som tur var hade jag med mig paraply, annars hade jag nog inte stigit av bussen ännu, hade nog bara åkt runt, runt, tills det sluta regna.. När jag skulle gå över gatan, så var det översvämmning, när jag hoppade av bussen var det värsta översvämmningen över hela vägen i en kilometer, när jag kom in på min gata var det översvämmning. Nu har jag vadat i så mycket äckligt vatten så det är inte klokt. Tog en dusch så fort jag kom hem.

Vilken tur att jag förutspådde att det skulle bli regn, då tog jag på mig mina Easytone sandaler som är vattentäta! Nä, nu ska jag inte gå ut mer för idag, det blir till att stanna hemma ikväll, inte roligt på något uteställe idag ändå, nu när det regnar..


Min översvämmade gata


Helg

Hela kvällen igår så regnade det, igen. Jag flyttade ju till Bangalore i slutet på oktober, och jag kommer ihåg att jag då klagade på att det regnade så mycket. För regnperioden ska ju sluta då. Någon berättade för mig att det inte är regnperiod i Bangalore, utan det regnar lite då och då, såklart extra mycket under den vanliga regnperioden juni - augusti, men även däremellan. Det är ju inte så roligt när det regnar, man har ju inte mycket lust att gå ut då. Men det var väl lika bra att jag satt hemma, jag hade en del saker att göra ändå..

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Jag hoppas att jag får en rolig helg i alla fall..


Vattenkillen

Sitter och ringer runt för att få vatten hem. Antingen så har man en vattenrenare hemma, eller som jag och min roomie, så köper man 10 liters dunkar(eller hur många liter det nu är). Men det är så tjatigt när man måste ringa runt till flera stycken! Hur svårt kan det vara liksom.. Jag skrev ju igår att jag trodde det skulle dröja några dagar, och det lär det ju göra nu också...

Den senaste vattenkillen jag pratade med, skulle ringa till sin chef och sedan ringa tillbaks till mig! Det lär ju knappast hända, så jag får ringa tillbaks om en halvtimme eller så... Synd att man inte kan dricka direkt från kranen här...


Tråkigt hemma

Sitter hemma och arbetar lite grann. Vilket är sjukt tråkigt. Men blev nyss avbruten av att mina kompisar kom hit, dock var det inte alls länge. Men nu känner jag hur det börjar kurra i magen, så det blir nog ännu ett litet avbrott för att laga mat. Är sugen på pasta idag, så det får det bli. Hade varit sjukt gott med Carbonara, men jag har ingen bacon hemma, och jag orkar inte gå iväg och köpa det heller för det är så varmt ute, så det får bli något vegetariskt..

Fick förresten ett litet kärleksbrev för en liten stund sen;

"Hello
My name is ..... i saw your profile and it was interesting so i would like to know more about you. It will be a pleasure to read from you, if you wouldn't mind, you can email me in private at (........) so that i can reply you quickly and also send my picture for you to know me. I want you to know that real love matters. I will be expecting your mail soon, kiss.
Your lovely new friend,
....."

Det är ju alltid lika kul att få sådant här, speciellt när man är hemma och är lite uttråkad som jag är för tillfället..


Mina grannar flyttar

Jag trodde de bodde här, men tydligen bor det på landet. De har varit här och jobbat och tjänat lite pengar och så, men nu så var det dags att åka hem igen. Min söta lilla vän, Monisha. Jag hade tänkt att jag skulle framkalla några kort till henne som hon skulle få, men det hann jag inte med. Jag är i alla fall glad att jag gav henne några av mina nagellack igår. När jag var på deras tillställning så hade jag knallrosa naglar, och hon kommenterade det och tyckte att det var så fina, hon ville också ha det. Så jag gav henne ett rosa och ett blått nagellack. Idag knackade hon på hemma hos mig. "Kolla auntie, vad fint det blev", då hade hon målat sina naglar rosa, och hennes tånaglar var blåa, och hon såg så glad och stolt ut.

Hennes lillebror följde med hem till mig, och jag såg att han också hade rosa naglar. Då berättade hon för mig att han också ville ha målade naglar. När hon hade sagt nej, det är bara för tjejer, så hade han börjat gråta och var jätteledsen, så hon var tvungen att måla hans också.. Gulligt.


Den här fula bilden på mig visar jag enbart för att ni ska få se min lilla copycat =)

Söta Monisha som nu har flyttat =(


Airtel

Efter många, långa och arga telefonsamtal till Airtel har jag nu äntligen fått tillbaks internet. De är helt störda på Airtel, ringer man till någon så funkar ingenting, ringer man till någon annan så är det inga problem, ringer man till en tredje så är någon redan på väg hem till dig. Ja, det tog ungefär 6 timmar innan någon ens kom hit och kollade. Men den här gången lönade det sig att vara ihärdig och ringa mycket, för han som kom hit sade att om jag inte hade ringt till honom skulle han ha kommit imorgon bitti, trots att jag hade sagt till alla andra att det var akut och att någon var tvungen att komma idag.

Jaja, nu är internet fixat i alla fall, nu är det bara vatten som behövs, där har jag inte varit lika ihärdig med att ringa, så då dröjer det säkert ett tag. Jag blev lovad att någon skulle leverera vatten idag, men jag blir inte förvånad om det händer imorgon eller om två, tre dagar..

Har jag förresten någonsin nämnt mina favorithundar? (Ja, jag vet att jag tjatar om dem heeeela tiden) De är så himla söta, de har nämligen blivit mina vakthundar nu. När någon okänd kommer är i närheten av min grind eller går in genom grinden, så blir det ett himla liv! De skäller och skäller och slutar inte ens när jag kommer ut och säger till dem. Så jag känner mig ganska trygg, ingen okänd skulle obemärkt kunna komma in i mitt hus.


Lång dag

Jag skulle träffa en kompis idag, det visade sig att det var en mil från mitt hus. Trodde inte det var så långt. Tog en auto dit, mennär jag väl skulle hem så hade jag bestämt mig för att ta bussen då det kostade så mycket... När jag stod och väntade på bussen så kände jag av en liten kyligare bris, vilket är mycket skönt i ett land där det är 30+ varje dag. Jag kollade upp mot himlen och såg att det började bli lite ljusgrått, tänkte att det kommer säkert börja regna. Vilket det också gjorde. Men då satt jag redan på bussen som tur var, då var det endast mysigt.

Men sen var jag tvungen att byta buss på en av de större busshållplatserna här i Bangalore. Jag sprang runt som en vilsen, och frågade en massa efter min buss. Mitt i allt träffade jag en av mina gamla elever, det var jättekul! Men som sagt, så sprang jag runt i regnet och letade efter min buss. Till slut såg jag en passande buss, hoppade på och till min fasa var det en buss med AC! Jag var långt hemifrån, jag var blöt, det var kallt i bussen, såklart frös jag halvt ihjäl mig. Jag hade oturen att åka hem när det regnade + var rusningstrafik = kaos! Det tog ungefär två timmar innan jag var hemma... Så restiden för att träffa min kompis var ungefär 4 timmar..

När jag kom hem var jag ganska så blöt, hoppade ur mina kläder och tog på mig myskläder istället. Nu tänkte jag att jag ska äta lite chips, (det blir sweet chili chips, men jag kommer drömma om grillchips) kolla på film och lyssna till bullret från åskan. En riktig myskväll med andra ord =).


Billig shopping


Investerade i lite nya nagellack idag. Tyvärr går det inte att se vilka fina färger det är, de ser helt annorlunda ut i verkligheten... Runt 25 kronor fick jag betala för allihopa, helt klart värt det..

Trouble in paradise, only when family knows...

Bland min vänkrets här i Indien så händer det grejer... Jag kan inte skriva någonting om det ännu, då jag inte vet allting, och jag ska nog fråga om lov innan jag skriver ut det också. Men det är spännande. För oss västerlänningar fattar man inte att sådant här händer, och bland er indier så är det vardagsmat.


Farlig?

Haha, den lilla killen ser livrädd ut, och det ser ut som han ska börja gråta närsomhelst..


Banken, igen....

Knappt har dagen startat och jag har redan varit iväg till banken och blivit väldigt irriterad. Visste ni att, om ni har fått en check som inte kommer från samma stad som du bor i, så måste den lämnas in till den banken där du öppnade ditt bankkonto, alltså inte till vilken Karnataka bank som helst? Usch, vad jag blir trött på dumma regler, vad spelar det för roll liksom, en check är väl en check? Oh, jag som önskade att jag slapp se Mr. Prakash igen, men tyvärr måste jag dit =(.


This is India

Jag stötte på en megasöt liten tjej idag, utanför mitt hus. Jag ville bara krama sönder henne för att hon var så himla gullig. Hon pratade inte ett enda ord, och hon var så blyg och försiktig, och hon var så söt, så söt...
Många pussar fick jag, och ett hundratal nya kort fick jag i min kamera idag. Många söta och många konstiga.. De äldre männen ville ta kort när vi skakade hand, när jag blev skjutsad på en cykel, när jag satt och de stod, när de stod och jag satt, etc etc...

 
Sötnos












Japp, det här är mitt älskade Indien ♥


Auntie, auntie

Usch vad jag hatar att bli kallad auntie, men det är barnens sätt att visa respekt på, så då får det väl gå an. Jag blev i alla fall inbjuden på deras "function". Jag frågade flera gånger vad det var för något, varför de hade den osv, det jag fick till svar var att de tog hål i öronen på dessa två söta tjejer med guldörhängen..



Så fort kameran åker fram, så kommer alla människor fram och vill vara med på bild, först var det bara jag och barnen, men sedan smög alla föräldrar fram också...





Jag och min favorittjej, utanför mitt hus...


Bröllop? Fest?

Mina grannar har något spännande för sig idag. Imorse när jag vaknade hade de fixat ett stort tält. Jag vet dock inte vad de ska göra för någonting, har inte träffat på min lilla tjejkompis ännu, den enda som pratar engelska =). Kanske är det något litet bröllop på gång? Nja, det tror jag i och för sig inte, men vi får se vad jag får reda på om en stund...




Mina sötnosar

Något av det bästa jag vet är att gå längs min gata mitt i natten. Så fort hundarna ser mig, rusar de fram! Inte lite lugnt lufsande som det är på dagarna, utan det är verkligen deras snabbaste galopp... Sedan följer de varenda steg du tar, det är tryggt att ha dem runt sig, för är de någon de inte känner skäller de så mycket att folk skräms iväg..


Regn

Regnar det ute så kan du räkna med att du har problem att komma utanför dörren. Inte en eller två hundar, utan alla mina fem favoriter hänger hemma hos mig ♥




Jag blir så trött

Blev väckt tidigt av min roomie som ringde mig från Delhi. Hon bad mig att kollar runt i hennes rum efter byxor som hon hade glömt packa med sig. Jag hittade dem, hon bad mig packa ner dem i en påse, så skulle hon ringa till Blue Dart, ett företag som skickar iväg saker express, så att de kunde hämta upp paketet här hemma. Efter samtalet gick jag och lade mig igen för att det var så tidigt, och jag vaknade inte förrän det ringde på dörren...

Då var det en man från Blue Dart, han packade in paketet med ordentligt med tejp, bad om adressen och sedan fick jag betala. 700 rupiees skulle det kosta, och jag reagerade först på att det var så himla dyrt, men sen så gjorde han någon uträkning, sade att det skulle komma fram dagen efter innan klockan tolv, så jag tänkte att det kanske var så dyrt. Plus att jag var nyvaken och inte orkade engagera mig...

Försökte ringa min roomie när mannen var här, för att berätta priset, men hon svarade inte, så jag betalade och han gick... Några timmar senare ringde min roomie tillbaks och sa att han helt säkert hade lurat mig. Hon ringde och hotade med att hon skulle ringa till hans chef, vilket han såklart inte ville, så han ska nu komma tillbaks med pengar...

Han som verkade så snäll, han gav mig sitt namn och nummer och ville att jag skulle ringa honom nästa gång jag behövde skicka något (såklart, om han tar överbetalt så). Så nej, Shrinivas på Blue Dart, jag kommer absolut inte ringa dig nästa gång. Jag hoppas det var värt besväret när du nu förlorar en kund!

Att man inte ens kan lita på "ordentliga" företag gör mig så himla trött! Hur mycket blir man lurad i det här landet egentligen?! Idioter.....


Dans i tempel

Här så kan ni se de söta tjejerna när de dansar. De var så himla duktiga, speciellt den lilla tjejen som inte kan ha varit äldre än sju år...


Idiot

För er som har bott ett tag i Indien vet att det finns människor som säljer och samlar in saker. De åker runt på cykel eller har en vagn som de drar med sig och skriker ut vad de är för några, typ; Hej jag samlar på skräp, kom och ge mig. Eller, Hej, vill du köpa mina fina grönsaker... Jag kommer ihåg när jag bodde i Pune så var det en man som kom varje morgon, och jag avskydde honom för att han alltid väckte mig! Här där jag bor nu, är de inte så tidiga, men de kommer dock varje dag. En av mina favoriter är en man som rullar runt på sin cykel full med kokosnötter. Vad han ropar har jag ingen aning om, antar att det är något i stil med; kom och köp mina goda kokosnötter för en billig peng. Men det det låter precis som han ropar det engelska ordet idiot!

Så, av denna enkla anledningen, på grund av vad han ropar, kallar jag honom nu för Idiotman!


En semester bokad

Och det ska bli så himla roligt. Jag längtar jättemycket!


Fixad dator

Precis som jag misstänkte tog det mig hela dagen, och jag kom inte ens iväg till banken! Herregud, vad allt är långsamt här, inklusive jag... Fast jag är nog av den snabbare sorten här, men jämfört med normalt har jag börjat ta det lite lugnt. Nu har jag i alla fall en fullt fungerande datorskärm, och slipper nu "veva igång den" som en bekant så bra uttryckte det.

Efter att jag fått tillbaka datorn var jag tvungen att ta mig till en butik som ligger i närheten av mitt kära favorithak Banana beach. Utanför hängde såklart min vän "managern". - Hey Bhaiya (bror), utbrast han när han såg mig. Jag stannade till och vi började prata lite grann. Jag sade till honom att han inte kan kalla mig bhaiya, jag kan bara kalla honom för det. Och han svarade; Men du kallade ju mig bhaiya första gången du var här, så det är vårat kodord nu! Haha, okej, kodord för vad?! Som att ingen förstår vad vi snackar om eller??

Jaja, han ville att jag skulle komma ikväll (såklart) så skulle han ta hand om mig, sade han. Vi får se om jag orkar dit ikväll, har ju blivit lite trött nu efter all "frisk" luft...


Godmorgon!

Det är sent, jag vet! Men jag har legat i sängen och läst och kollat på film. Man orkar ju ändå inte vara ute på dagen för det är så himla varmt ute, men nu så ska jag ändå försöka ta tag i dagen..Jag måste åka till min bank idag, och jag ska försöka hitta ett bra ställe där jag kan reparera min dator, skärmen funkar inte som den ska. Två små grejer som ska göras, men det kommer förmodligen ta hela dagen. Ingenting i Indien är så lätt som man kan tro att det är..


Råttor i tvätten

Har haft en riktig fixa - hemma - dag idag.. Det är mycket som behövs fixas ibland, speciellt om man skjuter på det hela tiden. Idag var det till exempel några killar här och fixade tvättmaskinen. Den har inte centrifugerat ordentligt, så tvätten har varit blöt när man har tagit ut den. Killarna kom som sagt idag, tack och lov pratade de hyffsad engelska! Först tryckte de på några knappar och sa att den visst fungerade. Men jag fick säga till att det gjorde den visst inte.

Då öppnade de upp den, både på framsidan och baksidan, och sade med förtjusning; Mam, it is a rat here!

Jag; What?! A real rat?
Han; Yes.
Jag; The animal rat?
Han; eeehm??? yeeees, the animal rat....

Ja, så då hade det tydligen varit en råtta i tvättmaskinen och käkat sönder sladdar som gjort att den inte fungerade.. Men nu så är det fixat! Min roomie tyckte att jag hade varit en sådan duktig hemmafru idag som fixat så mycket så hon hade med sig mat till oss båda efter jobbet.. Skönt att slippa laga middag till kvällen i alla fall.

Nu ska min roomie ut på en låååång affärsresa, jag kommer vara ensam hemma i typ två veckor.. Hur jag ska klara av det vet jag inte. Jag som är så mörkrädd av mig..


Dansuppvisning

Det lönar sig att vara allmänt nyfiken ibland. Jag var ute och letade efter något billigt ställe att kopiera en bok på, och hörde tillslut en massa hög musik. Jag följde ljudet och hamnade inne i ett tempelområde, där det var dansuppvisning. En vuxen kvinna, och tre yngre barn som dansade någon indisk dans som jag aldrig uppfattade namnet på. De var väldigt duktiga och väldigt utsmyckade med blommor, färg och smycken.






Upptagen

Ber om ursäkt för dåligt skrivande de senaste dagarna, men jag har varit ganska så upptagen här borta i värmen. Det blir bättre från och med imorgon, då har jag mer tid över...


UB city

Igår hängde jag i UB city, som är ett fancy shoppingmall. Eller det är inte bara ett shopping mall, de har hotell, kontor, nattklubbar, barer och service apartments också. Jag var inne i Louis Vuitton butiken jättelänge och lade till en massa väskor på min önskelista. Tänk om man kunde få shoppa loss där inne, vad lycklig man hade blivit då...





Idag har jag inte gjort många knop, bara varit och handlat, lagat mat, tvättat, städat och sovit jättelänge.. Det är så en vanlig söndag ser ut här i Koramangala... Men nu så ska jag snart göra mig iordning och hitta på något roligt, jag kan inte stanna inne hela dagen, något produktivt måste jag se till att göra....


I love

Jag älskar Banana beach. Träffar alltid på en massa roliga människor där, och många gånger är det folk som vill hjälpa mig med olika saker. Ofta träffar jag på folk som har något bra att erbjuda... Men även några stalkers! Skrev min mailadress på en servett som jag skulle ge till en kille då han skulle maila en grej till mig, det slutade med att han inte ville ha servetten, så jag skrev hans mail i min mobil istället. Servetten struntade jag helt i, och glömde även av den... Nu i morse när jag kollade mailen, hade jag fått ett mail med ämnet: Hey Pretty face! Haha, då hade någon annan kille tagit servetten och skrivit mail till mig klockan ett på natten, och även skickat med två kort på sig själv.. Tur att det inte var mitt nummer jag skrev ner...


Partykväll

Gör mig redo för en kväll på stan.. Förhoppningsvis avslutas den på min favoritplats, Baskin and Robbins. De som har världens godaste glass..Eller jag har i och för sig hittat ett bättre glass ställe nu, fast jag tror att de stänger ganska så tidigt..

Jaja, ha en trevlig fredagkväll allihopa!


Bio

Vaknade tidigt imorse, åkte iväg till Forum mall och kollade på bio. Jag har typ aldrig kollat på bio på morgonen, men det var ganska så skönt faktiskt, det var endast sex stycken som kollade på samma som jag, Lincolns Lawyer. Efter bion var det lunch på en kinesisk restaurang i närheten av mig, Momoz, billig och god mat har de. Nu är jag hemma igen, och måste vila. Man blir så otroligt trött av att vara ute i värmen, även om det bara är för en liten stund.

Var inne i en Apple butik förresten, tänk om man skulle köpa en 27 tums Apple dator! Det är ju som att ha en tv. Lite skillnad från min 10 tums skärm som jag har nu.. Fast jag gillar inte Apples datorer dock, kanske jag skulle investera i en Ipad istället, är det värt det? Vad gör man med dem egentligen? Nja, jag vet inte om det ens blir en sådan, jag klarar mig ganska så bra med min lilla laptop faktiskt...


Godmorgon

Strålande sol och 30+ som vanligt här i Bangalore. Vad ska ni hitta på en dag som denna? Jag har ingenting inplanerat just nu, men jag vet att jag kommer hålla mig upptagen hela dagen, till sent på kvällen. Ska snart hoppa in i duschen, sedan lämnar jag lägenheten. Kom just på att jag har lust att åka till Mysore, som ligger i närheten av Bangalore, som alla vänner har sagt att jag måste besöka. Får se om det kanske blir av nu de närmaste dagarna...


Här har ni Indiens hejaramsa! Hoppas ni får den på hjärnan, precis som jag har fått..

Lång dag

Har varit på bio idag, andra gången i Bangalore. Jag som alltid gick på bio i Mumbai, men här blir det aldrig av. Efter bion var jag iväg och spelade lite i en spelhall och därefter mötte jag upp några kompisar. Var även hemma hos mig en stund på kvällen innan vi gick ut och käkade middag tillsammans. En mycket lång och trevlig dag har jag haft idag, skönt att man kan spendera dagarna med något kul, istället för att bara sitta hemma och häcka..

Varje gång jag ser mig själv i spegeln känns det som en helt annan människa. Det var längesedan jag var såhär brunhårig! Jag ska försöka bleka det lite grann, runt den 12, för då händer det grejer.... ;)

Godnatt allesammans


Äntligen


Äntligen, efter typ 5 månader har jag färgat håret. Jag tog med mig en hårfärg från Sverige, då det bara finns mörka färger här. Den här färger är mörk gyllenblond, men det blev väldigt, väldigt mörkt. Nu ska jag försöka spendera lite tid i solen så att det bleks lite grann..


...

Oväntat besök har hållt mig upptagen hela dagen..

Var förresten och letade en ny lägenhet till min kompis Rukesh, hittade en jättefin med stoooooor takterass! Jag började redan fantiser om alla grillfester man kunde ha där. Men tyvärr var hyran för hög för honom, så det blir inga sådana fester.. Hoppas han hittar någon annan bra lägenhet snart..


What will I do?

Uttråkad till max, och klockan är bara tio på morgonen......


Busy dag

Jag har varit ute i flera, flera timmar och det blir man väldigt trött av här i värmen. Först så var jag iväg med min skräddare på lunch!? Ja, ni hör ju hur det låter.. Han blev nog lite förtjust i mig när jag kom till hans butik och ville fixa kläder, så han bjöd ut mig på lunch idag! Han kom och hämtade mig på sin vespa och sedan åkte vi till någon restaurang. Jag fick nästan lite dåligt samvete att han skulle spendera pengar på mig, en skräddare kan inte tjäna mycket pengar här! Men han ville ju betala, så vad kunde jag göra...

Efter det hade jag en del småärenden att fixa, sedan fick jag ett samtal om att en gammal, gammal vän var i besök i Bangalore, så då begav jag mig iväg för att träffa denna vän. Satt där och snackade ett bra tag och hade det trevligt, sedan åkte jag hem. Har precis kommit hem och nu är jag så sugen på att bara ligga i sängen, käka popcorn och sätta på en film..

Min roomie Sam kom förresten hem från Singapore idag. Visste ni att hon köpte sin flygbiljett, tur och retur för 6000 rupiees? Vilket är ungefär 1000 kronor. Och dagen innan hon åkte iväg till Singapore sade hon att biljetterna hade gått ner i pris och endast kostade 4000 rupiees tur och retur! Jag måste nog ta mig till Singapore känner jag, nu när det är så himla billigt! Ska bara hitta lite tid och pengar till det först..


Ugadi

För er som inte vet så ligger min stad, Bangalore, i staten Karnataka. Idag är det en helgdag i hela landet, i Karnataka kallas dagen för Ugadi. Ugadi är första dagen på det nya året, det är alltså Nyårsdag här idag.. Så igår måste det då ha varit nyårsafton, fast det är bara idag som det firas... Anledningen till att jag nämnde min stat Karnataka är för att folk från andra stater inte ska tro att jag är okunnig vad gäller denna högtid. Till exempel så heter samma högtid, Gudi Padwa, i Maharashtra...

Så om en stund drar jag mig nog ut för att se om den firas på gatorna, vilket jag i och för sig tvivlar på, men det finns ju inte så mycket att göra hemma, så lika bra att hålla sig ute och hoppas på lite festligheter..


Fuldans

Rolig film på en kille som ville ha ganska så mycket uppmärksamhet, såhär dansade han i princip hela kvällen.. På slutet kan ni se min biffiga vän, Managern, som går fram och säger till killarna att de får lugna ner sig...


Kvällen

Idag var det fullt ös på Brigade road. Någon sa att en kändis var där, någon annan sa att en swami var där, jag vet inte vad som stämde för jag såg ingenting.. Trångt, varmt och irriterande var det bara. Träffade på en kille som ville hänga med mig, när jag sa att jag inte ville det frågade han om jag var rädd för honom!? Vissa folk är bara väldigt, väldigt konstiga här...


Brigade road, en shoppinggata mitt i centrum...


Gissa om jag är lycklig

Har äntligen, efter otroligt mycket letande, hittat min favorit.. Nu äntligen kan jag äta världens godaste Thaimat ♥


Mitt gäng, mitt häng

Skönt att man alltid får sällskap så fort man öppnar dörren.

Tre hundar bredvid bilen...


Och en under bilen

Matchen igår

Det verkade som att det var en bra match igår, jag satt och kollade på mitt favoritställe Banana beach och försökte komma på hur tusan det fungerar, och vad det går ut på. Jag frågade flera gånger, "vem leder nu?" Men tydligen så vet man inte vem som vinner förrän på slutet, och ingen leder! Skitkonstigt... I alla fall så gick det inte att undgå såklart att Indien vann, det var helt galet vad folk firade, men sen tänker man ju, okej efter kanske en timma så borde ni ju ha lugnat ner er, men inte... Klockan sju imorse skjöt folk fortfarande sina raketer och smällare och jag var smått irriterad! Nu är det äntligen tyst, just här i alla fall. Får se hur det är sedan när jag kommer ut..


Indien gjorde nog något bra här...


Snacka om att den här killen gillade uppmärksamhet. Jag har hans 
fuldans på video som ni får se senare. Han spenderade mestadels sin tid
framför tvn.


Den obligatoriska ansiktsmålningen. Dock så skippade mannen som målade
den, den vita färgen då jag redan var vit.. Tack för den! Här kan ni också se
några av mina tusen myggbett...



Regn och åska

När jag kom ut från mataffären såg det ut att vara storm! Det hade blåst så mycket under den korta halvtimmen och det låg en massa skräp och grenar överallt. Jag anade att regn var påväg så jag skyndade mig hem.. Och knappt kom jag innanför dörren innan det började ösa ner. Även fast det är skönt när det regnar här då man får en liten sval bris, så är det inte kul att vara ute när det regnar.. Men jag kom hem, torr och glad som tur var..

Nu ska jag snart iväg och kolla på cricket finalen som spelas idag.. Eller ja, titta ska jag väl knappt göra det är ju inte så roligt, men ett trevligt sällskap blir det i alla fall..

Ha en trevlig lördag, och Gooo India!

Ps. Indien och Sri Lanka spelar final idag...


Satans ungar 2....

Kom nyss på en liten skitunge att försöka sno mina trosor! Tur att jag har tvättlinan utanför mitt rum.. Hade det varit några gamla trosor från Lindex hade han väl kunnat ta dem (om det nu var för det syftet jag hoppas, att han ville ha dem och ge till sina systrar?) Men inte mina dyra märkestrosor.

Jag öppnade fönstret och skrek till honom, han blev skiträdd, tappade mina trosor och slängde sig mot väggen, som att jag inte skulle kunna se honom.. Jag sa till honom att jag fortfarande kunde se honom och sa att han skulle springa därifrån. Och det gjorde han, fort som bara den.. Jag gick ut för att hämta mina trosor, och då var han utanför grinden, så fort han såg mig sprang han iväg igen, och jag ropade efter honom att kom inte hit och sno mina trosor igen! Haha, jag hoppas att han skämdes så mycket att han aldrig vågar komma tillbaks igen..

Speja och sådana där liknande bus är väl okej, men inte att dem ska sno mina saker.. Borde kanske anställa en vakt som är här och arbetar efter att jag har tvättat.. Ja, det finns säkert sådana jobbmöjligheter här i Indien. Tvättvakt!


Satans ungar...

Kommer ni ihåg mina grannar?

 

Här bor även satans ungar.. Många gånger har dem spejat på mig genom mitt fönster, vilket är helt okej.. De är ju ändå små, typ max 7 år.. Det var ju skitkul att göra sådant när man var liten.. Jag, Vickan och Mikaeala  spionerade till exempel på Mikaelas pappa, det var ju sååå himla roligt.. I alla fall, idag så låg jag i sängen och kollade på Gossip Girl, och märker hur gardinen rör sig och ungarna springer fnissandes iväg.. Jag tänkte inte så mycket på det förrän jag går ut för att hänga min tvätt! Världens största kackerlacka ligger utanför mitt fönster, död såklart. Så de där satans ungarna försökte kasta in den äckliga i mitt rum! Blää, nu vill jag aldrig mer ha fönstet öppet här.. Min roomie Sam har sagt att de har kastat in diverse saker i hennes rum tidigare, dock inga döda kackerlackor...


Orättvisa

Här i Indien är kvinnorna täckta från topp till tå (nästan) och vill de inte få några män efter sig eller elaka kommentarer från andra kvinnor, så är det bäst att följa de klädregler som finns. Varför det är helt tvärtom från männen kan man ju fråga sig.. De kan tydligen gå klädda hur som helst, och det här är en vanlig outfit för män...


Det är vanligt att gå med ett litet linne också, så detta skulle jag kalla ovanligt påklätt.


RSS 2.0