Sista dagen i Mumbai

Idag ska jag och Vinnie kolla pa bio, igen, och kaka varldens godaste nachos som de saljer pa biografen. Efter det ska jag hamta mina klader som ar klara vid den tiden.  Jag aker nog hemifran strax efter sju ikvall, for att ta mig till flygplatsen. Flyget gar klockan nio ikvall, skont att ha en hel dag har innan man aker tillbaks hem.

Jag har typ ingenting att skriva om nar jag ar i Mumbai kanner jag, det hander inte sa mycket har... Det blir nog desto mer nar jag val har kommit hem igen och alla problem ger sig till kanna igen. Jag har haft en skon paus fran mina kollegor nar jag har varit har, har anvant mig av mitt Mumbai nummer, som ingen av dem har... For dem har det sakert varit extremt frustrerande att inte kunna smsa med mig, medans jag har njutit otroligt mycket.. Men snart bar det av till vardagen igen...

Shopping

Internet fungerade inte i morse darfor kunde jag inte skriva nagonting. Jag lamnade huset klockan 12 och jag kom nyss hem nu vid nio. Jag har alltsa varit ute hela dagen, och nar jag tankter tillbaka undrar jag hur jag kunde spendera sa manga timmar ute! Jag har hittat tva salwar kameez, som ar typ tva tunikor, byxor och sjalar till. En var redan fardig och en annan har jag sytt upp. Den som ska sys upp ar klar imorgon, jag hoppas den blir bra. Men jag gillade verkligen det tyget. Det kostade lika mycket att kopa en fardig som att fa en egen uppsydd, jag foredrar nog det andra, da kan man fa det precis som man vill.. Fast jag gillade saklart den som redan var fardig ocksa annars hade jag inte kopt den. Bilder kommer senarer for er som ar nyfikna. Pa den som skall bli uppsydd prutade jag foresten pa, sjalva tyget kostade 975 rupiees fran borjan, fick det tillslut for 850. Jag hade fatt det for 800 om inte Vinnie hade kommit mitt i och forstort genom att saga att 850 var ett bra pris. Da gick det inte att pruta mer.. Skraddaren kostar 200 rupiees.

Utover det har jag inte handlat nagot mer, bara lite smatt att ata och dricka under tiden ute. Det har varit extremt varmt idag, sa jag har gatt i snigelfart ute for att inte svettas ihjal. Till och med aldre indier gick ikapp mig, och det brukar aldrig handa!


Fashion street

Vart kom det dar tidigare inlagget ifran? Det ar ju typ en manad gammalt! Jaja, idag var jag i Sodra Mumbai och for forsta gangen akte jag till fashion street. Det var inte mycket att hanga i julgranen. Jag hade hoppats pa en massa klader fran Zara och H&M bland annat, men jag sag knappt nagonting. Det var hur mycket 90-tals klader som helst, och det ar jag inte sa sugen pa att ha. Inte ens de indiska kladerna var sa fina dar.. Det enda jag fick med mig hem var en scarf som jag kommer behova i Bangalore...

Jag var forbi en svang utanfor University of Mumbai, det var sa himla fint och jattemysigt inne pa campus med massa gronomraden. Jag blev nastan sugen pa att borja plugga igen, bara for att fa vara dar inne pa campus! Jag forsokte komma in pa omradet och ta lite kort, men vakterna var stenharda och vagrade att slappa in mig. Fick i alla fall sta i entren och ta lite kort, men jag hade ju garna velat ga in och kolla mer. Mumbai Highcourt lag bredvid campus sa dit blev det en snabbvisit ocksa...

Oh

Jag onskar att jag hade snabbt internet hemma, eller internet overhuvudtaget kanske jag ska saga. Jag vill sa garna lagga in bilder och filmer, jag vet att det ar lite trakigt att bara lasa text hela tiden. Men sa fort det ar fixat sa lovar jag att det kommer bli battre, och fler inlagg an de som har varit pa sistone. Nu har jag varit pa min BBQ, och jag hoppas att jag hade kul, har ju inte varit dar annu (tidsinstallt inlagg). Men det hade jag sakert..

Ja just det, jag ringde Deepak min chauffor igar och klagade pa att det tog sa lang tid hem. Det ar inte acceptabelt, sa jag! Sa nu hoppas jag att det gar snabbare pa mandag. Sahar ligger det till, Philip betalar ett fast pris varje dag till Deepak som ar chef. Deepak betalar sina chaufforer (de som kor mig) per kilometer. Och jag tror att de fiskar efter varenda liten kilometer, darfor tar det sa lang tid. Men nu har jag skallt, och jag ska saga till han som kor mig pa mandag att max en timma ska det ta hem, annars rapporterar jag till hans chef! Sa jag hoppas pa andring...

Godmorgon

En ny dag i Mumbai vantar. Idag star sodra Mumbai och bland annat Fashion street pa schemat. Igar kvall var jag och Vinnie i Bandra sent pa kvallen, vi hangde i Bandstand men inte heller igar sag vi Shah Rukh Khan. Han bor ju dar, men han holl sig borta fran gatorna i alla fall...

Pa vag mot Bandra, nar vi stannade till vid ett rodljus, kom det fram en liten kille pa kanske atta ar och tiggde pengar. Han hade bara ett par byxor pa sig, och fran hakan ner till magen sag det ut som nagon hade hallt syra pa honom. Det sag helt perfekt ut, med perfekt menar jag att det inte sag ut som nagonting som hant i forbifarten, och jag var helt saker pa att hans "boss" hade gjort det for att fa mer pengar. Jag sag bilder fran Slumdog Millionaire framfor mig, nar de sovde ner en pojke och hallde syra, eller vad det nu var, i ogonen pa honom. Det ar helt sjukt att det existerar organiserat tiggeri har, och sakert pa manga andra platser ocksa, dar de skadar barn med forhoppning om att fa in mer pengar. Barnens liv forstors, men vem tanker pa de barnen? De ar inte varda mer an att fa in pengar till "vem det nu ar som far pengarna". Och hur mycket pengar handlar det egentligen om? Hur mycket extra pengar far ett barn in om han ar blind, har ett infekterat sar pa benet, haltar eller har avhuggna fingrar? Jag ser sallan folk ge pengar till barn, oftast vands huvuden bort, en handviftning for att fa dem att ga ivag eller skallsord for att de ska sluta tjata.

Jag har faktiskt pa den har korta tiden, markt en ganska stor skillnad mellan Mumbai och Bangalore. I Mumbai kanns det mer organiserat, med barn som har olika typer av skador, som man vet att nagon annan har gjort enbart med syftet att fa mer pengar. I Bangalore kanns det mer som "vanligt" tiggeri eller dar de "arbetar" for att fa pengar, typ gor lite konster pa gatan eller gar pa lina...

Trott

Mumbai gor mig extremt trott! Sa har trott har jag inte varit pa hur lange som helst. Jag sov ut lange i morse och jag har tagit en powernap... Anda sitter jag har och ar sugen pa att sova igen... Det maste vara varmen eller luftfuktigheten har.

Idag har jag varit och sett Harry Potter och dodsrelikerna tillsammans med Vinnie, nu ar han ivag pa nagot uppdrag sa jag ska snart ut och handla klader tillsammans med Zainab. Jag behover kopa bindis, nya skor, lite indiska klader och lite langre koftor som jag kan ha med leggings.. Om det nu finns det har i Mumbai, det behovs ju typ aldrig har sa jag ar inte saker pa att det finns... Jag glomde usb sladden till kameran hemma i Bangalore sa det blir tyvarr inga bilder nar jag ar har..

Varan ritual

Har har ni min och Trollets kvallsritual nar det ar dags for mig att aka hem.. Hon kommer alltid hem och sager hej da, gissar jag att hon gor i alla fall. Hon var inte sa livfull bara, hon har varit lite slo pa sistone, men ni far en ide om hur det gar till i alla fall... Det ser lite hemskt ut nar jag klappar henne med foten, men hon ar sa himla smutsig, och jag vet inte om hon har loss eller nagonting sadant. Hon far lite karlek i alla fall och hon ser himla nojd ut med det hon far...




Har jag sagt att jag inte ar den enda som matar henne? Hon verkar vara omtyckt av ganska manga pa jobbet, jag ser henne ofta ata kakor, chiapatti eller dricka lite chai...Av mig far hon min overblivna lunch varje dag nastan.

Mumbai

Igar lamnade jag antligen Bangalore for att aka till Mumbai och fa kanna pa lite indisk varme. Planet gick 9.15, sa jag var tvngen att vara dar innan halv nio nar incheckningen stanger. Jag lamnade jobbet halv fem for att ta bussen som gick utanfor mitt hus strax efter sex. Da jag akte tidigare fran jobbet var det inte sa mycket trafik och jag var hemma redan halv sex. Jag var hemma en stund och promenerade sen till busshallplatsen. Tio over sex kom bussen och jag klev pa med forhoppningen att det skulle ta en timme och kanske tio minuter, som busschaufforen hade sagt dagen innan nar jag var dar och fragade.

Det gjorde det ju inte! Klockan blev halv atta och vi var inte ens i narheten. Trafiken var HELT galen, vi krop fram, jag kunde ha gatt snabbare till flygplatsen typ... Aven pa motorvagen var det helt stopp, jag var sa himla nervos att jag inte skulle hinna med flyget! Jag satt och vandades i kryptrafiken, men tillslut, de sista femton minutrarna slappte det och vi kunde gassa pa i typ 70 km/h. Tio over atta var jag framme och stod i inceckningen kvart over! Nagra av mina kompisar i Mumbai sa at mig att det var alldeles for tidigt att aka fran jobbet halv fem, tur att jag INTE lyssnade pa dem!

Pa planet sov jag hela vagen, jag tror jag somnade innan vi lyfte och jag vaknade nar vi holl pa att landa. Ingen vackte mig for att falla upp stolsryggen, det kandes som varsta lyxen! Jag var framme strax efter elva, tog en auto hem till min kompis Zainab, var framme 23.50, och som jag redan visste fick jag braka med chaufforen da han ville ha extra betalt for att det var midnatt, men det var ju hela tio minuter kvar sa av mig fick han inga pengar!

De senaste tva dagarna har jag gjort tre chaufforer jattearga da jag har vagrat ge de mer pengar! Men halla, varfor skulle jag!? Jaja, jag dackade i alla fall direkt nar jag kom hem och sov heeeela natten. Det var sa tyst och fritfullt hemma hos henne, inga hundar som skaller som galningar har. Det kandes nastan som att sova pa landet, knappt nagra ljud hemma...

Vi har annu inga planer for dagen, jag ska nog traffa Vinnie i alla fall, mer an sa vet jag inte.. Kanske gar jag och Zainab och shoppar. Jag funderar pa att kopa salwar kamez, indiska klader, och da behover jag verkligen hjalp!

Gårdagens avskedsfest

Jag var inte hemma hos min chefer förrän nio tiden på kvällen, efter många försök att få tag på en auto och även efter en lång tur i auton! Men väl framme så fick jag lugna ner mina irriterade nerver med en drink och jag fick lite snacks. Philips mamma hade hela dagen stått i köket och lagat sydindisk mat till oss allihopa, och så var hon inte ens med på festen sen utan låg istället och sov.. Hur mycket mat som helst hade hon lagat till oss..Jag åt faktiskt ganska mycket fisk, hela tre olika sorter!

Jag var hemma runt ett på natten och slocknade typ direkt. Här har ni kvällens middag, med våra tallrikar bananlöv!
                           


Godmorgon

Jag har en stressande dag framför mig. Allting ska vara klart på jobbet idag, vi skulle egentligen haft gårdagen också, men då låg hela systemet nere och vi hade födelsedagskalas i två timmar så det blev inte mycket arbete igår. Ingenting faktiskt. Så nu hoppas jag att allting fungerar och att jag hinner bli klar i tid.. Undra vad som händer om jag inte hinner klart? Jaja, det ska nog gå bra jag är ganska snabb faktiskt..

Kvällen igår var väldigt trevlig, dock så blev det sent för mig. Jag visste att jag skulle komma hem sent, och nu får jag betala priset för att jag valde att åka dit. Ungefär 4 timmar har jag sovit hittills, måste sova i bilen idag!



Ps. Jag tror jag gjorde den här killens dag, när jag hängde på hans axel. Han kunde inte sluta kolla på kortet efteråt, och jag sa till honom; "Please don´t print this, and cut us out in a heart." Haha jag hoppas jag inte gav honom några ideér...


Minne

                          

Jag älskar det här kortet. Det är lite lagom hysteriskt och glatt, alla verkligen försöker vara med på kortet och trängs och knuffas och sträcker på sig, allt för att få synas på någon annans kort!


Godmorgon

Idag är jag uppe extra tidigt för jag tänkte att jag skulle packa lite.. Fast jag orkar verkligen inte packa, det är så himla tråkigt.. Så nu sitter jag här, redo att åka till jobbet om än lite tidigt... Idag är det min kollegas födelsedag och jag har lovat att ta med min kamera för att fotografera. Han har beställt en tårta till oss allihopa, så vi kommer sluta tidigare från jobbet idag för att fira honom med tårta... Jag hoppas tårtan är god, hittills har jag bara smakat på en tårta som faller mig i smaken här!

Efter jobbet åker jag raka vägen till mina chefer för att käka mat och säga hej då till Antti, så det blir nog inte så mycket bloggande vare sig idag eller imorgon.


Utklädda män

Träffade på dessa snubbar på lunchen idag...Han till vänster ser jättearg ut, och när jag närmade mig honom gjorde han arga miner och grymtade åt mig så jag blev faktiskt lite rädd.. Men han visade sig vara ganska snäll.. Det var tydligen någon "folkets dag" idag på jobbet. Så de hade klätt ut sig till några speciella människor, antingen var det typiskt Karnataka eller Kerala, jag hörde både och så jag vet inte vad som stämmer. De klär ut sig så här och så uppträder de med olika danser.. Jag frågade hur de dansade så jag fick även en liten uppvisning =).

Imorgon kväll ska jag hem till mina chefer på farvälparty av en kille, Antti, som har varit här och jobbat i två månader. Jag ska få hemmalagad sydindisk mat, jag hoppas det blir gott.. Ska försöka att inte stanna så länge då jag ska upp extra tidigt på fredagen... Det är mycket att göra på jobbet och det är sista dan på fredag så jag behöver komma dit lite tidigare tror jag...
                           
                           


Ps.

Lite mer gammaldags tänkande från min kollega....

Igår hade jag på mig en klänning som visar lite grann av halva axeln, en sådan tröja som är lite stor så att den hänger ner på axeln. Och när vi skulle gå och käka lunch så gick jag tillsammans med honom. Då fick jag den här kommentaren:

"Du kanske ska täcka dig lite grann, vi är i Indien nu, du får anpassa dig till indisk kultur." Samtidigt som han drog upp min tröja.....

Såhär naket var jag klädd, thsirt som täcker allting, utan axeln då såklart, och hellånga leggings.. Tydligen blev det lite för mycket för honom.. Stackars hans framtida fru, fast jag antar att hon också kommer vara gammaldags i sitt tänkande...

                           

Arrangerade bröllop

Jag har en kollega som är så gammaldags i sitt tänkande. Jag blev helt förvånad, och han är bara ett år äldre än mig.

Vi satt och pratade och min favoritfråga i Indien dök upp, "lovemarriage or arranged marriage?" Jag fick till svar "Arrangerat bröllop, såklart!" Så vi pratade lite grann om det, han berättade hur det gick till och allt sådant. Han sa att han litar fullt ut på sina föräldrar att de ska välja en bra tjej till honom. Han sa att han ville ha en tjej som är välutbildad, vacker, kan laga mat, lugn personlighet osv, osv. Och jag frågade honom hur han kan gifta sig med någon som han inte känner, som han bara har träffat en gång (för att se henne, prata med henne och under den tiden bestämma om de ska gifta sig). Han sa att det är så det går till, och att han gillar det. Han ser jätte mycket fram att på sitt bröllop lyfta på slöjan och få se sin brud för första gången.. Första gången!? Han sa att han inte ens vill träffa sin framtida brud innan bröllopet! Föräldrarna väljer brud, familjerna pratar ihop sig om bröllop och allt som hör till, bruden och mannen träffas på bröllopet och ska sedan spendera resten av livet ihop!

Jag har fått för mig att det här tänket inte är så vanligt bland min generation, men jag kanske har fel...Men jag blev i alla fall väldigt förvånad över att han inte ens ska träffa sin blivande brud innan bröllopet, att han litar på sina föräldrar så mycket att hitta en bra brud till honom!


Baby Taj

För er som är sugna på att se Taj Mahal, men inte har lust att åka ända till Agra, som förövrigt är en tråkig byhåla, kan ni nu ta er till Bangalore. Här hittade jag nämligen Taj Mahal häromdagen, dock ett mini, men nästa lika fint som det riktiga stora..

                                

Flygbuss

Jag har försökt få tag på det där bussarna som ska ta mig till flygplatsen! Jag har letat på nätet, frågat vänner, chaufförer och folk på gatan. Alla svarar olika, men det jag blev mest förvånad över var att så många svarade att de inte visste! Det brukar typ aldrig hända. Vet folket inte, så brukar de ändå hitta på en trovärdig historia, men inte så många gånger i det här fallet och det är jag tacksam över.. En kille hittade dock på att inrikes och utrikes terminalen var jättelångt ifrån varandra och att det inte gick direktbussar till inrikeshallen. Jag blev lite smått nervös innan jag fick reda på att han var en av de få som hittade på!

Men nu har jag alltså hittat den perfekta hemsidan på nätet, bussen går i lagom tid typ precis utanför min dörr, så det kan inte bli mycket bättre. Jag har ringt och förvanat min chaufför att han ska hämta mig tidigt, men jag ska nog påminna honom på torsdag också för att vara på den säkra sidan. Oj, för er som inte vet så ska jag alltså åka till Mumbai på fredag, därför har jag letat efter de här bussarna.. Klockan nio går mitt flyg och jag behöver då lämna jobbet halv fem! Så det tar ett tag att komma dit..

Nu ska jag käka lebanesisk kyckling med Kubboos och ta en dusch. Sen ska jag umgås lite med lyxgrisen Rukesh som har varit på massage idag! Hoppas jag hinner blogga senare...

Tema kossor






Tidig morgon

Jag är uppe med tuppen! Eller i alla fall uppe med hundarna som skäller så otroligt mycket att jag har lust att kasta någonting på dem, fast det kan jag inte för jag vet inte ens vart de håller hus! Jag somnade jättesent igår och idag är jag åter igen trött, fast det är mest direkt när man vaknar, nu är jag lite piggare faktiskt och redo för en dag på jobbet. Mina kollegor har skärpt till sig lite grann nu, så det är lättare att vara på jobbet. Det är inte varje dag jag får höra; "Hello sweetheart, I love you" längre..

Någonting som jag stör mig på här i Indien är alla dessa förbannade speedbumps! Alltså seriöst, kom igen! Ibland kommer man upp i kanske 60-70 kmh/h och då blir det helt plötsligt tvärnit för att det kommer ett gupp mitt i vägen! Det går liksom inte att köra fort här. Det är typ tio miljoner gupp på vägen till jobbet.. Någon måste ha varit full när han byggde vägarna här och tyckte att det skulle se roligt ut med alla dessa gupp!

Igår läste jag i tidningarna om att det skulle komma en massa snö hemma, hehehe =). Skönt att slippa det faktiskt.. Fast igår när Rukesh var hemma hos mig så visade jag honom en massa bilder från i julas och han ta första bästa flyg till Sverige! Han var jätteavis på att vi hade sådant väder.. Jag sa till honom att han fick åka själv =). 

Hörs ikväll!

Kvällen

Sorry för dålig uppdatering, idag har jag verkligen inte haft tid. Jag har inte haft en lugn stund förrän nu, 5 över tolv! Någon kommer vara trött imorgon...Imorse så hade jag en galen taxiförare, vi blev påkörda av en buss (inget allvarligt, men det var lite läskigt att se hur bussen kom emot en), nästa kört på en rickshaw och kört ner i ett dike så att jag fick gå hem sista biten för att han inte kom loss.. Folk försökte hjälpa honom, och när de stod där bredvid bilen, så var det full fräs på backen och vattnet stänkte ner allihopa, så ingen ville hjälpa honom! Haha, men han kom loss sen såg jag då han körde förbi mig..

Väl hemma så gick jag ut med en gång och shoppade lite grann, en hårklämma och en topp blev det. Jag gick även runt och letade efter och frågade efter bussen till flygplatsen. En kille jag frågade hade verkligen ingen koll. Han sa att det inte går direktbuss till inrikes, bara till utrikes.. Han missade visst att de båda är i samma byggnad! Men i alla fall, när jag kom hem så hittade jag en jättebra sida och nu har jag all information jag behöver. Och det bästa av allt, bussen går nästan precis utanför min dörr!

Jag var hemma runt halv tio och efter ett tag så kom Rukesh förbi och vi har snackat samtidigt som jag har fixat med lite grejer här hemma. För en stund sen gick han hem, för jag kände att jag behöver sova. Och blogga såklart... Jag hoppas jag är lite mer aktiv i mitt skrivande imorgon, sorry igen för att jag knappt skrivit idag..

Godmorgon

Jag gick och lade mig alldeles försent igår, så nu är jag helt slut. Jag ska försöka sova en timme i bilen så blir det nog bättre. I lördags var jag på kontoret och träffade min chefer, satt och pratade svenska med eleverna och hade tänkt hämta mina checkar. Tydligen var de inte klara ännu. Istället så ringde banken när jag var där och sa att jag behövde fylla i extra papper. De hade öppet sent bara för mig, och kunde bara slinka in och fylla i papprena. Jag frågade efter mina checkar och de sa att de skulle vara klara på måndag. Men då blev jag lite irriterad och sa att det var försent och att jag inte heller har tid att hämta dem eftersom jag jobbar. Men jag fick i alla fall tjatat till mig ett bankomatkort, Voila!



Fast det fungerar inte ännu, jag måste vänta på någon aktiveringsgrej som ska komma på sms, och det vet man ju hur lång tid det tar att skicka ett sms i det här landet... Eller det kanske är "trafiken" som är långsam.. Ja, jag vet inte vad de skyller på, men tid lär det ta i all fall..



Video från kvällen

Haha, vem är det som hoppar upp framför kameran på slutet? Jag hade visst missat den biten tidigare...

Hint

Var på den grymma klubben Hint igår kväll tillsammans med Rukesh och Harish. Vi kom dit halv åtta och då var det nästan inga folk där, vi satt och snackade och helt plötsligt var det smockad med folk. Det var tydligen en ganska känd DJ där från Mumbai och folk var helt galna när han spelade.. Vi hade skitkul och dansade ända tills halv tolv då stället stängde! Efter det så skulle vi åka till det enda stället som har öppet efter halv tolv som låg 30 km bort. Jag hade förväntat mig värsta grymma klubben, men det var typ en stor bungalow utan väggar där folk satt i soffor och rökte vattenpipa, spelade biljard och ps3. Alltså inte så värst roligt. Vi åkte hem efter en knapp timma, stannade på vägen och käkade hamburgare... Vi var hemma runt tre tiden..

Jag ska absolut tillbaks till Hint, inte nästa helg då är jag i Mumbai men helgen efter det hoppas jag vi kan dra dit igen...
Jag och Harish

Jag och Rukesh, min granne

Ragg?

Kvällens DJ


Lunch

Kobe sizzlers står på menyn. Den ligger tydligen i Garuda mall så det är dit jag ska, har aldrig varit där, men restaruangen är den bästa sizzler restaurangen och idag är jag bara så sugen..

Skriver mer senare idag..

Party

Har haft en trevlig eftermiddag tillsammans med min granne och hans kompisar på våran takterass som jag helt har missat att vi har! Hädanefter blir det solning på terassen när jag är ledig, alltså på helgerna.. Hoppas det blir soligt imorgon, då ska jag ligga där uppe och kolla på film, sola och läsa, gud vad skönt! Jag har verkligen saknat något ställe att sola på, men nu så...

Ska nu göra mig iordning för den här partykvällen som lär sluta runt 12! Fast det kanske är skönt att vara pigg när man vaknar imorgon? Jaja, här har ni min mahendi i all fall. 30 kronor fick jag betala för båda händerna, lite dyrt faktiskt, men det får det vara värt i och med att jag har väntat så länge på att få det...

 Haha, ser ni hur jag koncentrerar mig med benet!?

Så trött

Jag har haft en lugn stund ända sedan jag kom hit till Bangalore, men nu är jag så trött på desas indiska killar! Kan de inte bara låta mig vara ifred, sluta snacka skit och sluta bli kär i mig! Jag vet att allt detta händer bara för att jag är vit, inte på grund av något annat och det är skitjobbigt! Det är ju ingenting jag kan undvika direkt.. Varför ska min hudfärg vara så himla speciell? Varje morgon jag vaknar har jag typ 5-6 olästa sms från dessa killar, ibland även missade samtal och även tyvärr samtal som jag har svarat på som jag sedan ångrar mig. Igår kväll ringde en kollega som INTE är kär i mig, men nu vet jag inte vad jag tror längre.. Han blev typ arg på mig för att jag umgicks med min granne, han verkade svartsjuk men sa att han bara ville "rädda mig" från alla killar som vill ha mig.. Dock har min granne än så länge inte visat några såna tecken, tack och lov! Han känns lite mer modern och europeisk jämfört med mina kollegor, han blir nog inte kär i mig på grund av att jag är vit.. Jag hoppas inte det i alla fall...

Nu tar jag en paus från mina kollegor, jag orkar ärligt talat inte med dem. Blir det för mycket kommer jag faktiskt säga till min chef på jobbet. Ibland känner man bara för att isolera sig från alla jobbiga människor här, och idag är en sådan dag!

Gamla kokosnötter



En gammal snutt om hur man får ner de lite äldre kokosnötterna. Bara kasta lite stenar så kommer de ner. Vad man ska göra med de gamla kokosnötterna har jag dock ingen aning om.... Ner skulle de i alla fall.

Lördagsmorgon

Det är så skönt att få sova ut på helgerna och slippa den där väckarklockan. Jag har blivit något av en expert på att använda min snoozknapp nuförtiden.. Det är nog för att det är vinter nu och extra svårt att komma upp ur sängen ;). Kvällen spenderades tillsammans med min granne, han hade glömt sin mobil i bilen och var därför okontaktbar ett tag. Men han kom senare hem till mig och vi snackade och planerade dagens utgång. Hans kompis kom senare också, men då valde jag att stanna hemma hos mig och kolla på Gossipgirl istället.

Idag ska jag träffa Philip och Christina, hämta mina checkar och se om kanske mitt bankomatkort har kommit också. Sen blir det lunch och letande efter någon som kan fixa mehendi till mig.

Jag har förresten fortfarande kvar min hosta, jag tar lit ehostmedicin och alla på kontoret är involverade i min hosta. Jag har fått en bit ingefära att ha i munnen en hel dag. Jag har fått torkad kryddnejlika att tugga på och jag har fått tipset att dricka rom. Alla har såklart sagt att det är mirakelkurer och att det går över direkt, fast på mig har det inte funkat.. Senast jag fick hosta i Indien var när jag bodde i Pune, och då gick det inte över förrän jag kom hem till Sverige. Nu har jag ingen Sverige resa inplanerad, så jag hoppas att det går över innan dess.


Nyss hemkommen

Min sötnoshund har varit supersöt som vanligt. Dock var hon inte lika flamsig som igår när hon slängde sig framför mina fötter flera gånger för att bli klappad. Men busig är hon allt. Jag ska nog ta med mig lite såna där nyttiga tuggben på måndag. Det kan inte vara bra att äta kakor och dricka chai varje dag. (Ja, jag har sett att folk ger honom te, de har till och med sagt; Be careful, its hot! Som om han skulle fatta det!?) Jag kommer sakna honom när jag måste lämna kontoret jag jobbar på nu. Fast det är i Januari så det är ett tag kvar...

Har haft det jättekul på jobbet idag. Det var nog bara för att det var fredag och alla var lite flummiga. Så återigen kan jag säga Thank God its friday! Jag skulle egentligen ha gått ut och ätit med min granne, men nu får jag inte tag på honom så jag har beställt mat hem istället.. Kanske att jag går ut senare ikväll, men vi får se hur det blir.. Det är ganska skönt att bara få vara hemma ett tag för sig själv faktiskt.. Kanske äta lite Grillchips?!

Jag har inga nya bilder på min kamera, därför som ni har fått dåligt med kort på sistone. Det är så svårt att ta kort när man åker i bilen, det är typ det enda jag gör känns det som! Ikväll tog det mig en timma och fyrtio minuter att komma hem, det är nog bara för att det är fredag. Stackars Linda som åker med mig, har alltid en timma extra för att komma hem! På morgonen tar det henne bara 15 minuter mellan våra hus. Men min gata, som hon måste korsa för att komma hem, är alltid helt fullsmockad med bilar!

Menlösa konversationer

Han: Sweetheart. I Love you. Do you love me?
Jag: No
Han: What! Just tell me..
Jag: You want me to lie?
Han: No
Jag: Okay, I dont love you.
Han: Wah, how can you say that?!

Bakgrund: "Han" har chattat med en tjej på jobbet, Anitha, och han har nu bjudit ut henne till helgen. Han säger flera gånger att han ångrar att han frågar, fastän jag ser honom chatta med henne hela tiden.  

Han: What is your weekendplan?
Jag: I am going clubbing!
Han: With who? Go clubbing with me instead!
Jag: Im going with my neighbour, I m not going with you, you have a date with Anitha.
Han: I dont want to go with her, I hate her! I want to have a date with you!
Jag: Just stop it, I have a boyfriend, I love him!
Han: I will kill him!



Godmorgon

Det blev ingen mehendi igår, jag gissar att de bara är där och målar på helgerna. De brukar oftast sitta på gatorna och marknader och göra detta men här i Bangalore har jag inte sett en enda faktiskt. Att det ska vara så svårt att hitta. Jag har ju i och för sig sådan färg hemma, men jag kan inte måla på mig själv. Och jag gissar att folk som jag känner inte är speciellt bra på det heller.

Nu är det återigen fredag, veckan har gått otroligt snabbt! Helgens planer är än så länge bara att jag ska ut på lördag. Här i Bangalore stänger klubbarna extremt tidigt, min utekväll kommer att sluta 23.30! Och det är sent för att vara Bangalore. De flesta ställena stänger klockan elva. Söndag får väl bli en vilodag och ut och upptäcka mitt område igen.

Busy

Det har nästan varit lite hektiskt på jobbet de två senaste dagarna. Igår så var det sista dagen på cykeln, då brukar det alltid vara en del att göra. Idag var en ny cykel och vi skulle få nya datorer och min dator fungerade såklart inte! Ända till efter lunch var jag utan dator då den var tvungen att installeras om. Förmiddagen var ganska lång, men jag var ute lite grann medans jag väntade på datorn, och efter lunch fick jag ju arbeta ikapp de andra, då jag låg en halv dag efter.. Så de senaste två dagarna har jag varit ganska så busy på jobbet faktiskt, vilket är så himla skönt. Det är tråkigt att inte ha någonting att göra, fast i och för sig så vänjer man sig vid det och har det kul ändå på andra sätt. Så som att chatta med massa olika folk på jobbet och bara lalla runt lite grann.

Som sagt så har vi nu bytt datorer, jag trodde att jag skulle få sitta bredvid de två killarna som är kära i mig. Det visade sig att vi alla bara flyttade två datorer åt vänster, så jag sitter bredvid samma personer. Den ena av dem är ju kär i mig. Idag fick jag höra det här;

Han: Hello sweetheart! Even God wants us to be together...
Jag: Ok, why?
Han: For the second time we are sitting next to each other.
Jag: Haha, yes I am sure that is a sign from God!
Han: Yes.

Stillastående trafik

Jag kom att tänka på en sak idag när jag satt i taxin och det var helt stopp i trafiken och vi mötte en ambulans med blåljus som också stod helt stilla! Hur många människor dör egentligen här på grund av att de inte kommer fram till sjukhuset i tid? Hemma så flyttar man ju bara lite på sig så kommer polis, brandkår och ambulanser förbi och kan köra i ilfart. Men här, är det stopp i trafiken så är det verkligen stopp! Det finns liksom inte en endaste liten lucka där ambulansen skulle kunna komma igenom. Det är bara att tuta och vänta på att trafiken ska släppa. Man får helt enkelt hoppas att man inte behöver akut till sjukhuset när det är rusningstrafik. Man får ju räkna med en längre tid i ambulansen alltså. Jag hoppas de har extra bra vård, personal och utrustning i ambulansen, fast det tvivlar jag på..

Gruppfoto

Efter flera dagars försök att få till ett gruppfoto på jobbet så har vi äntligen lyckats. Idag var alla här vid tidpunkten för foto så då passade vi på. Så här har ni mig med hela gänget.. Riktigt härliga människor är det jag jobbar med och jag trivs bra med varenda en. Vi är nio stycken som arbetar med olika språk, resten är våra supervisors och någonting annat. Han som står längst bak i mitten och ser lite pluffsig ut är boss för alla oss! Ganesh heter han, japp han har samma namn som guden =). Jag har faktiskt lärt mig alla namn, vi börjar vänster bakifrån;
Han med glasögonen: Vijaya (tyska), Guruvi (supervisor, ingen fattar vad han säger, alla är rädda för att han ska börja prata med en) Suresh (supervisor), Ravi (italienska), Ganesh (bossman), Bala (tjeckiska), Vasu (danska).
Framifrån från vänster: Jacob (holländska), Jagan (supervisor), Firdos (polska), Upendra (spanska) Jag, Linda (franska), Anitha och Lizy är supervisors...

  

Åh vad jag är kär!

Alltså min hund är bara för go! Jag älskar honom! Han har blivit kontorets maskot och även ett landmark. Idag när en man i mitt team skulle förklara vart han jobbade så förstod inte den andra mannen riktigt så då sa han; "The landmark is a black dog lying outside the office. If the black dog is not there, its the wrong place".  Han håller alltså alltid till hos oss, och jag är inte den enda som matar honom och kelar och busar. Jag har sett flera stycken göra det också.

Men anledningen till att jag just idag är så kär... Jag kom ut från jobbet, och där ligger han som vanligt. Jag kallar på honom och han reagerar genast genom att rusa mot mig. Vi "snackar" lite och jag börjar gå. Då lägger han sig på rygg framför mina fötter och vill såklart bli klappad. Jag klappar honom, och sedan får jag honom lite uppspelt genom att hoppa och klappa lite i händerna. Han rusar upp och slänger sig framför mina fötter igen! Haha, jag klappar honom lite och hoppar vidare. Igen springer han fram och slänger sig framför fötterna... Alltså han är bara för söt! Så höll det på ända till jag kom fram till taxin! Jag längtar redan efter morgondagen när jag får träffa honom.. (Egentligen är det en tjej, men jag gillar hanar bättre, därför säger jag att det är en han).

Nu ska jag ut och äta och till ett shoppingcentrum för att se om jag kan få sådan här fin Mehendi.

Bröllop

Jag har frågat flera som jag känner om det är något bröllop på gång, jag har bara varit på bröllop i Delhi och de är tydligen väldigt annorlunda från de här i Bangalore... Ingen har vetat någon som ska gifta sig, förrän igår när min kollega sa att hans systerdotter skall gifta sig på fredag! Åh, vad glad jag blev tills han berättade att inte ens han kunde gå för att den största skillnaden mellan bröllop här och i Delhi är att bröllopen är på dagen här. Alltså jobbar vi och kan inte gå... Typiskt alltså...

Jag hoppas på fler inbjudningar, bröllop är måsten att gå på när man är i Indien, det är så himla roligt. Massa mat och en massa folk, hur mycket färgglada kläder som helst och pynt....

Mmm, jag är sugen på en milkshake! Måste hitta vart de säljer de här...

Godmorgon

Kan ni fatta att jag kollade på ett helt avsnitt av Gossip girl?! Det kan inte jag, men nu är jag ju jäkligt trött också. Jag får ta och sova lite i bilen på väg till jobbet, det tar ju ändå en timme dit. Jag har kommit in i en rutin nu när jag sover, först och främst så somnar jag runt 10-11, jag vaknar klockan tolv av att hundarna är galna och skäller, speciellt en hund, han måste vara bossen! Sen somnar jag igen, vaknar klockan fem av att hundarna är galna igen, speciellt den där ena skäller hela tiden, somnar, vaknar klockan sex av att pimpen släpper ut sina mini hundar som skäller så ljust så det är irriterande! Somnar och vaknar sen igen klockan sju av att min klocka ringer.. Snoozar till kvart över sju då jag tvingar mig upp!

Så här har det sett ut de senaste nätterna, så det kommer säkert hålla i sig ett tag till. Igår var det även värsta festen här utanför med en massa smällare, kanske var det på grund av den här muslimska högtiden Eid..De som är muslimer fick vara lediga halva dagen igår...

10 minuter tills bilen kommer, ska nog göra mig iordning nu..

Trött

Nu avslutar jag kvällen med lite Gossip girl, jag känner på mig att jag kommer somna mitt i avsnittet men det får vara värt ett försök i alla fall... Idag har jag jobbat hårt hela dagen, och inte tagit en endaste liten rast förutom lunchen. Idag skulle vi vara klara med allting och imorgon börjar en ny cykel. Då ska jag även byta dator och slipper förhoppningsvis sitta bredvid någon som är kär i mig. Fast med min tur kommer jag att hamna mitt emellan båda två! Jag uppdaterar er imorgon om hur det blir på jobbet..

Godnatt på er

Min pimp landlady

Som de flesta säkert vet så gillar jag inte min landlady för fem öre. Hon beter sig som att hon är överlägsen alla andra, bryr sig inte ett dugg och pratar otrevligt med folk. När jag var här första gången och tittade på rummet var hon inte här, hennes supertrevliga son visade mig istället och berättade allt som jag behövde veta. När jag väl bestämde mig för att flytta hit var pimpen fortfarande inte hemma, utan sonen hjälpte mig med det som jag behövde hjälp med.

När hon väl kom hem några dagar senare, och jag behövde prata med henne för att tvn och internet inte fungerade, så förväntade jag mig en trevlig lite äldre dam, så som jag föreställer mig de flesta indiska damer. Men hon var heeelt annorlunda, vad jag än klagade på så hade hon svar på tal och brydde sig inte ett dugg. Så länge hon fick sina pengar så struntade hon blankt i om jag bodde här eller inte! Ja, det blev inget trevligt första möte och jag ångrade nästan att jag hade flyttat hit. Kanske hade hon bara en dålig dag, för några dagar senare fixade hon det som jag hade klagat på. Dock är hon fortfarande väldigt speciell och otrevlig och jag undviker henne så gott jag kan. Sen jag flyttat hit har jag behövt prata med henne tre gånger, det är nog tre gånger för mycket.

Mitt rum verkar ligga vägg i vägg med pimpens supertrevliga son, det är väldigt lyhört och dagligen kommer pimpen in dit och skriker på sin son.. Jag hör hennes höga röst, som jag verkligen avskyr och nästan ryser av, och sonen som svarar tillbaka "Noooo, I dont want to". Åh, stackaren som måste dras med henne dagligen, hon verkar ju inte vara trevlig mot sin son ens. Fast det vet jag ju såklart inte, jag hör henne ju bara när hon är irriterad.

Godmorgon

Jag vaknade upp till värsta deprimerande dagen, det är grått ute och det regnar en massa... Grått brukar det ju iof alltid vara, men regn är det sällan på morgonen. Så idag kommer det vara kallt och regnigt hela dagen. Det värsta med Bangalore är faktiskt vädret, det är helt oförutsägbart  och det är faktiskt ganska ofta regn och lite småkallt här. Är man i Indien ska man ju ha varmt väder hela tiden, men så är inte fallet i den här staden.. Min kollega har börjat lära mig hindi, och jag lär honom svenska, igår fick jag läxa i att träna på vokalerna. Man måste ju till och med lära sig att läsa och skriva om man vill kunna hindi. Så det kommer nog ta ett tag det här.. Jag har också försökt leta efter riktiga hindikurser, jag kanske har en på G nu, men vi får vänta och se.


Kvällens övervägning


Sitta kvar i bilen minst 15 minuter, bli körd ända fram till dörren och slippa bli blöt ELLER Springa hem på två minuter och bli pisseblöt.....

Med tanke på att jag blev jätteblöt bara jag öppnade fönstret och sträckte ut armen för att ta detta kort, så blev det att sitta kvar i bilen i en kvart.. Galen trafik på min gata alltså, då det är rödljus i fem minuter (skojar eller överdriver inte! Jag har faktiskt tagit tid..) grönt ljus i mindre än en minut (kanske lite överdrivet, men inte mycket) så tar det typ 10-15 minuter att åka 100 meter.......

Skitigt

Man blir ju inte direkt sugen på att handla frukt och grönsaker på det här stället när det ser så skitigt ut! Fast det var mysigt att vara där ändå, på den indiska stormarknaden..



 








Ny chaufför

Igår hade vi en ny chaufför, och det var även samma förare idag. Han är heeelt galen i trafiken. I morse så höll vi på att krocka med en rickshaw i en T-korsning. Båda såg varandra, och båda ville köra. Det slutade med tvärnit, och centimeter från en krock! Alla grejer vi hade i bilen flög fram i framsätet, och chauffören började skälla på den andra mannen, så där satt vi ett tag och fick lyssna på deras bråk om vems felet var. Jag antar att det var rickshawns fel, de har inte mycket rätt i trafiken här inte..

På vägen hem höll vi på att krocka två gånger och en gång körde vi in i en rickshaw, dock var det i en bilkö så det var ju inget allvarligt. Men ändå, han verkar ju inte ha mycket koll den snubben. Jag hoppas vi får en ny chaufför snart igen. Det brukar ju vara olika varje dag, så jag är väldigt förvånad över att ha haft honom två dagar i rad nu..

Nu ska jag gå över till min granne så ska vi nog gå ut och äta något om det inte regnar för tillfället!

Dagens U-lands problem

När den här bussen gasade, så lät det verkligen som att den skulle gå sönder! Allting vibrerade, så man fick ju en härlig massage i alla fall, dock kunde man inte riktigt slappna av på grund av ljudet och rädslan för att bussen skulle gå av på mitten...



Godmorgon

Har inte så mycket att skriva idag, så jag lägger in några bilder istället.. Hoppas att jag kommer hem lite tidigare idag så jag hinner med mer än att bara äta och sova...

Hörs ikväll!






Jag har varit så

ARG idag! Inte hela dagen, det började efter klockan 6, kan ni då gissa varför? Japp det har med bil att göra. En timma och 10 minuter stod jag och väntade på att min bil skulle komma och hämta mig. Jag ringde otaliga gånger till chaufförchefen Deepak och var riktigt arg, skällde på honom att det inte var acceptabelt osv. "Sorry mam" var det jag fick ur honom, men vad hjälpte det mig!

Jag stod ute och väntade, jag kände hur det började blåsa och bli lite kyligt och tänkte att regnet var på väg. Tre droppar kom, sedan öppnade sig himlen rejält. Jag hann knappt reagera innan det öste ner! Mina fina lockar försvann med första droppen regn =(. Regnet och att mina lockar försvann gjorde mig ännu argare, plus att mina skor kändes förstörda. När bilen kom, en timme och tio minuter försent, och jag hade satt mig tillrätta tog jag några djupa andetag och lugnade faktiskt ner mig. Fastän jag var hemma 20.40 idag så känner jag mig inte arg...

Min granne Rukesh ringde mig när jag satt i bilen och undrade vart jag var. Han var hungrig och ville att vi skulle beställa mat. Men han var snäll och väntade tills jag kommit hem så vi kunde äta tillsammans. Det blev bara en snabbis tillsammans idag, för jag känner mig så himla trött och ska faktiskt gå och lägga mig nu. Jag är så glad att jag har en Rukesh i min närhet.. Alltid roligare att vara tillsammans än att vara själv..

Godnatt!

Söndagkväll

Nästan hela söndagen har jag varit själv och det har varit så otroligt skönt att bara få koppla av och göra ingenting! Jag var visserligen ute i några timmar och upptäckte Koramangala, dock hittade jag inte så mycket spännande.. Käkade lunch på världens sämsta ställe, beställde en sizzler som jag älskar, men jag blev så besviken. Äckliga kycklingbitar, ett visset vitlöksbröd och typ fem bitar morot, och två mini, mini bitar blomkål, för 150rs! Katastrof.. Mycket pengar för sådan dålig mat, men sånt kan man ju inte veta i förväg. Nu vet jag att jag aldrig mer ska gå dit.

Kvällen spenderades med min kära granne Rukesh. Vi snackade, lyssnade på musik och åt. Jag är så glad att jag har en bra granne att umgås med. Han lovade att vi ska gå "clubbing" nästa helg och jag längtar redan.. Vid nio tiden ska vi vara på klubben, för de stänger redan halv 12. Vad vi ska hitta på då vet jag inte.. Klubbar stänger extremt tidigt i Bangalore.. Det får väl bli någon efterfest någonstans efter det.. Rukesh var även bland den 1000e som sa till mig att jag MÅSTE åka till Mysore. Alla som jag pratat med har nämnt Mysore, så det finns nog inte så mycket att val. Jag måste tydligen åka dit. Jag har hört talas om ett palats där, så det verkar vara det man ska se... Vi får se när det blir Mysore för min del, någon söndag snart kanske...


Min utsikt

Såhär tråkig är min utsikt.. Jag önskar att jag bodde på typ 30e våningen, då hade det varit ganska mycket mer att se än tak! Men jag hör desto mer, hundar och katter brukar hålla till här i närheten när jag ska gå och lägga mig, det låter alltid som de bråkar, sedan brukar det alltid tutas på kvällarna och även smällare brukar användas flitigt här..
     


Barnarbete

Igår när jag var ute och checkade mitt område, ja jag har ju typ inte haft tid att göra det ännu, så möttes jag av denna syn. Lilla flickan på tio år balanserar på lina! Alltså hon har sjukt bra balans, ser ni det som hon gör i slutet på videon, när hela linan gungar jag fattar inte att hon klarar av att stå kvar. Samtidigt balanserar hon någonting på huvudet också, så det är bara underkroppen som rör på sig.. Jag hoppas att hon fick mycket pengar för detta, för det förtjänar hon. Mamman sitter bredvid och spelar på något plåtfat, för att höja stämningen gissar jag...


Godmorgon

Min chaufför står utanför och väntar 07.40 igen! Hur har de lyckats bli så här tidiga hela tiden? Jaja, jag klagar inte, i alla fall inte på kvällen när jag ska åka hem. Åker man lite innan sex så slipper man den värsta traffiken. Åker man typ halv sju så är det kört!

Ha en trevlig dag, allesammans

Att det krävs en skylt



Ja snälla, kissa INTE!

Godnatt alla!

Nu ska jag sova, jag är jättetrött! Det är mindre än sju timmar tills jag ska upp nu =(. Godnatt!


I det här huset bor jag, Anisha Meadows...

Besviken...

Jag har fortfarande inte berättat om hur det gick med banken. Jag kan säga att jag är riktigt besviken för att det var så himla enkelt. Inget kul eller spännande hände... Jag kom dit på morgonen med mina chefer Philip och Christina, Philip var min "introduction" vilket innebar att han skulle skriva på papper att han kände mig osv, ja sen så fick jag skriva på med adress, mitt namn, pappas? namn (daughter of), och lite annat. Lämnade sedan in ansökan, fick sätta in 1000rs (150kronor) så att kontot skulle öppnas. Mitt bankkort skulle ta cirka en vecka sa de, och tills dess så ska jag få, håll i er, CHECKAR! Haha, jag har aldrig använt en check i mitt liv! Jag vet inte ens vad jag ska göra med dem.. Tar man ut pengar med dem eller handlar man med dem? Detta mysterium löser sig nog snart...

Mina checkar ska jag få på måndag, Philip ska hämta ut dem på banken åt mig då jag jobbar och inte har tid. Jag hoppas förresten att mitt bankkort är ett VISA, så att jag kan betala med det. Det glömde jag helt av att fråga. Åh, säg inte att det är ett sånt där kort som man enbart kan ta ut pengar i bankomaten. När hade man ett sådant, typ på högstadiet eller? Hej 90-tal, jag är tillbaks =).

Äckliga insekter

Igår när jag var ute och provade ett par skor så möttes jag av en kackerlacka! Ni vet, en sådan där stor som är med i tv-program. Ja inte levande såklart utan en sådan som deltagarna alltid måste äta.. Usch, vad de är äckliga.. Tur att det inte var hemma jag såg den, då vet jag inte vad jag hade gjort...

Vi hade nästan en sådan stor hemma i Mumbai en gång. Jag var livrädd och kunde inte sova innan den var död då jag var rädd att den skulle krypa på mig när jag sov. Han gömde sig väldigt bra, men tillslut kröp han fram i sovrummet och då fick Vinnie döda honom åt mig! De är så himla stora så det känns så hemskt att döda dem! Små myror och så är ju okej, men en stor kakerlacka, de är ju nästan lika stora som möss! (Med betoning på nästan).  

Sugen på torkad chili, någon? När jag var på den där "typiska indiska stormarknaden" så hostade jag så mycket på grund av lukterna från alla starka kryddor! När maushi lagar mat hemma hos Vinnie så måste jag alltid stänga dörren till rummet för att inte avlida av ångorna...

Godmorgon

Idag har jag sovit ut ordentligt, vaknade inte förrän halv nio! Så skönt att inte ha någonting att göra på morgonen. Jag vaknade även upp till strålande sol vilket man inte gör om man går upp vid sjutiden. Då är det alltid grå himmel och lite kyligt, och man har ingen aning om det ska bli kallt, regn eller strålande sol och varmt. Så det är lite svårt att klä på sig på morgonen, alltså lite som Sverige där vädret kan skifta lite hur som helst. Men det är nog aldrig mindre än 19 grader i all fall och det är ju helt okej.

Igår kväll var jag ute och shoppade jag hittade ett jättefint skärp, dock har jag nog ingenting som passar till skärpet tror jag, så jag måste alltså shoppa mer. Inte mig emot =). När jag skulle till shoppingmallet, som ligger ganska nära men åndå lite för långt bort för att gå, var jag tvungen att få tag på en rickshaw. Första som stannade ville ha 50rs! (8 spänn). Aldrig i livet sa jag, då jag vet att det kostar max 20rs (typ 3,5) Nästa som kom ville också ha 50rs, men han prutade själv ner det till 25rs ganska snabbt. Jag sa fortfarande nej. (Kan ni fatta att jag prutar om mindre än en krona!) Tillslut hittade jag en rickshaw som körde mig för 20rs. Han var även himla trevlig och vi pratade hela vägen om ditten och datten. Han var typ 60 år och jättebra på engelska, så jag blev lite förvånad men glad.

I början jag kom hit, så var rickshawchaufförerna någonting jag tyckte väldigt illa om här jämfört med Mumbai. I Mumbai sätter du dig bara i en och så sätter han på taxametern och det är aldrig något tjafs. Men här i Bangalore, sätt dig aldrig i en rickshaw utan att förhandla först! Men nu älskar jag det här sättet, det är så roligt att låtsas bli upprörd över det pris de ger mig, få höra vilken ursäkt de har för att ge mig just det priset, (But madam its late, madame it costs more than "price"rs i give you a good price, madam its holiday, madam how will i come back etc etc) pruta, bli irriterad och skrattad åt. Har man inte bråttom så är det bra, då kan man pruta hur länge som helst, har man bråttom så får man kanske ta ett högre pris än vanligt.. Fast tid är inte lika viktigt i Indien som i Sverige, så det finns ändå alltid tid till att pruta!

Idé

Alltså jag har fått en idé.. Det hade varit himla roligt att skriva ut alla sms, mail och kommentarer som jag får av mina beundrare.. Fast å andra sidan kanske det är lite taskigt att hänga ut dem här, ifall de nu skulle läsa min blogg... Men visst hade det varit roligt? Äsch, jag kanske kan skriva några, utan att säga från vem det är..

  • WHAT ARE YOU DOING DARLING? MISSING YOU!
  • Jag vill att du vara med mig därför någonsin (Google translation)
  • Please come to work, missing your presence a lot =)
  • I know you want a comedian and I am not, but for you I can be a joker or comedian =)

Insåg att jag tydligen hade tagit bort de flesta.. Men jag är säker på att det kommer flera, så om ni tycker det är roligt så kan ni nog få läsa några fler om ett tag.



 Två ivriga gatuhundar väntar på att få äta av våran grillade kyckling


Jai Ho

Kommer ni ihåg den här låten? Den var ju med i Slumdog millionaire (Inte just den här, men den indiska versionen). Jag har inte lyssnat på låten på väldigt länge, men idag fick jag höra den, men ni kan aldrig gissa i vilket sammanhang! Jag låter er fundera på det en liten stund...

På något komiskt vis så stötte jag på min kollega Bala idag när jag skulle gå över gatan! Jag stod i mitten av vägen, smsade med Vinnie och var alltså inte så koncentrerad, så jag missade flera glipar när jag kunde ha sprungit över.. Helt plötsligt så saktar en motorcykel in, och där sitter Bala! Och han bor inte ens i närheten av mig, typ 1,5 timme från mig! Så även Bangalore kan vara en liten plats.. (Och nej, han förföljde mig inte, jag var inte hemma så han kunde omöjligt åka runt och leta efter mig!) Jag hoppas att han inte gjorde det i alla fall... Men jag fick i alla fall lite lunch sällskap och sedan körde han mig hem.

Tillbaks till första stycket, det var alltså i närheten av hemmet som jag hörde låten Jai ho. Låten kom från ..... En 
backande bil, hahaha! Det är ganska komiskt att alla bilar har backlåtar eller signaler här. Det går inte att undvika att en bil backar, och det är väl det som är meningen antar jag...


 

Sugen på kokosnöt?

Såhär får man ner nötterna.. Jag fick för första gången smaka på saften, och fy sjutton vad äckligt det var.. Aldrig mer, men det ska tydligen vara väldigt nyttigt.

 

Godmorgon

Jag är mycket förväntasfull inför idag. Ett stort äventyr väntar mig. Kan ni ana vad det är? Jag ska skaffa ett bankkonto! Men inte ensam, nej nej det går inte ser du. Jag har nämligen fått berättat för mig att det behövs en "introduction" med det menas att någon som redan har ett bankkonto på samma bank ska följa med dig och säga, "jag har ett konto här, och min vän vill också öppna ett konto här"- typ.. Så min vän får bli min chef Philip. Jag ringde honom igårkväll och förvarnade att vi skulle till banken.

Så jag har förberett med de papper som jag har

  • FRO-pappret
  • Passkort
  • Kopia på passet och visumet

Philip ska fixa

  • Bevis på att jag har en egen adress
  • Anställningsbevis

Jag hoppas att detta är allting som behövs och att det kommer gå smidigt. Jag har ju inte fått min lön ännu, då jag inte har ett konto. Philip har dock frågat om jag vill ha pengar, så jag lever ju inte fattig om ni nu skulle få för er det.. Strax innan 10 ger jag mig iväg för att möta Philip och Karnataka bank. Hoppas på ett härligt äventyr =)


Typical Indian Supermarket..

För ett tag sedan så var jag med några kompisar, och vi skulle till en marknad och handla lite frukt och andra grejer.. Det var ju helt knökat med folk och en massa ljud, folk som skrek och ropade och hade sig.. Jag tog ju såklart en massa kort, och fick då informationen att det här är en "typical indian supermarket". Jag tyckte det var lite roligt sagt, så här har ni den typiska supermarketen...



Fredagskväll

Ligger hemma i sängen och väntar på att min kompis ska komma hem så att vi kan gå ut och äta och kanske dricka lite grann också. Men innan dess, så blir det lite grillchips och Ung och Bortskämd på Svt play....

Så nu kanske ni är lite sugna på att veta hur det var på jobbet idag... Två av de fyra killarna gav mig komplimanger när jag kom till jobbet, Oh wooow you look soooo beautiful! Jag får mail skickade till min jobbmail skrivna på svenska (google translation) där det står att de gillat mig ända sedan de såg mig första gången etc.. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra "I love you" idag. När jag tog på mig läppglans fick jag ett "oooooh" av han som satt bredvid mig och jag sa högt och tydligt till alla att jag ville byta plats, jag vill inte ha den datorn bredvid honom (fast jag måste det för jag måste ha en dator med Vista och det är enda datorn) och alla började skratta då de tycker det är jättekul att de två killarna är kära i mig..

När man ser hela situationen utifrån är det ganska roligt, och jag kan själv se det komiska i det.. Så jag förstår er alla om ni tycker att det här är roligt.. Men när man råkar ut för det själv så är det faktiskt lite jobbigt.. Men jag ska väl egentligen inte klaga, det är väl kul att vara poppis!


Mitt Diwali sällskap.. Han till höger är kär i mig!

Dags för jobbet

Nu har jag lite bråttom för taxin står och väntar, men någonting måste jag ju skriva..

Ett problem har uppstått på jobbet. Utav de fyra yngre killarna som jag umgås med i vårat team så har TVÅ blivit KÄRA i mig.. Inte lite förtjusta, utan kära! Det är skitjobbigt, för man kan ju inte umgås normalt med de när de försöker bedyra sin kärlek till mig. Det är mest den ena killen som gör det då han sitter bredvid mig när vi jobbar... Det hjälper inte att säga att jag inte är intresserad eller har pojkvän, de tror att de har en chans i alla fall... Alla blir kära här så himla lätt, typ efter att de har sett en tjej så är de helt kära.. De behöver inte ens ha pratat med henne... Typiskt indiska karlar...

Nu måste jag dra, vi ses!

Dagens U-lands problemlösning?



Oorganiserad trafik som för mig verkar ta längre tid, men kanske har jag helt fel...

Ingen trafik...

Nästan i alla fall. Idag var jag åter igen hemma på en timma! Jag blir helt lycklig när det går så snabbt, det betyder att jag har lite extra vaken tid då jag brukar somna runt tio tiden. Då sover jag ungefär i 9 timmar, och så mycket behöver jag egentligen inte sova. Ska försöka ändra på detta.

Jag blir lycklig väldigt lätt här. Så fort saker och ting fungerar som det ska så är allting helt perfekt.

  • Maushi var här och städade igen (hon ska städa varje dag, men man vet aldrig) och hon städade mitt badrum = Lycklig.
  • Taxin hämtade mig i tid och jag var hemma på en timma = Lycklig
  • Mitt internet fungerar, även mitt Spotify = Lycklig
  • Det är inte strömavbrott idag = Lycklig
  • Jag ska snart ta en dusch och jag har varmvatten = Lycklig
  • Min TV fungerar som den ska = Lycklig
  • Jag ska snart åka till Mumbai = Lycklig
  • Snart är det December och jag får börja på min chockladkalender = Lyckligast =)

Så nu har jag alltså flera timmar kvar innan jag ska sova, jag ska gå ut och äta och köpa lite grejer bland annat något som gör att mitt rum luktar gott! Även lite medicin så jag inte blir sjukare..

Vet inte om det syns, men det är världens längsta raksträcka. Typ.


Diwali

Fredagen den 5 november var det Diwali här. Vi var lediga från jobbet och kvällen spenderades hemma hos kollegan Bala. Innan vi var hemma så skulle det shoppas Diwaligrejer, sötsaker, ljus och ljuslyktor, tomtebloss, blommor, frukt och blad... På marknaden så hade jag kameran framme och en man ville såklart att jag skulle ta kort på honom.. Vilket jag naturligvis gjorde.. Jag visade honom kortet och han blev väldigt imponerad av kvaliteten och frågade vad den kostade.. Han ville gärna ha en egen.. Sen på kvällen lagade vi mat ihop. Eller ja, killarna lagade mat till mig, jag satt och surfade, lyxigt! Jag var hemma sent på natten efter en trevlig kväll. Här kommer några bilder...

 
Mannen från marknaden




Godmorgon alla!

Vaknade för en liten stund sedan med världens halsont och världens hosta! Alla på jobbet är i princip sjuka, så det var nästan oundvikligt att jag skulle bli det också. Men han som har smittat alla är nu frisk.. Taxin kom hit 07.40 och min doorman kom upp och knackade på för att hämta mig som han alltid gör. Jag hade fortfarande inte bytt om när han sa att taxin bara väntar i fem minuter till! Men då skickade jag ner min doorman med ett argt meddelande om att klockan inte ens var åtta (tiden då han ska komma) och om tid är så himla viktigt så ska de komma prick klockan 6 när jag slutar också. Doorman har fortfarande inte kommit upp, så jag antar att allt är frid och fröjd nu!

Suck asså...


Full man riskerar livet

När jag skulle hem till en kollega för ett tag sedan så stötte jag på det här i väntan på en buss. En kalasfull man som har somnat på vägen. I Mumbai hade det varit okej, men här i Bangalore kör de som galningar, alltså väldigt fort och oorganiserat. Bilisterna, bussarna och motorcyklarna tutade för glatta livet, men mannen fortsatte att sova!


My room

Här har ni bilderna på mitt teeny weeny rum! Men en stor säng har jag allt.. Det är omöjligt att ta ordentliga kort när det är så trångt, men jag hoppas ni får en lite uppfattning i alla fall..

 Sett från typ min lilla "umgåshörna"

Taget från ytterdörren. Längst bort ser ni min lilla "umgåshörna"

Och så har vi mitt lilla badrum

Japp, det var nog det hele...

Dagens U-lands problem



Öronproppar i trafiken? Ja, tack!

FRO

Såhär såg det ut när jag var på FRO, man fick inte ta kort det var ju ändå på en polisstation, men jag tog ett smygkort ändå.. Det ser inte ut att vara så mycket människor och det var det inte vid just den här tiden heller.
 
Det som tog sådan himla lång tid var att vänta på sitt nummer. När jag kom dit var det nummer 397 och jag fick nummer 436. Min chef trodde att det skulle ta ungefär 15-20 minuter, vilket jag visste att det inte skulle göra. Efter två timmar så var det min tur! När jag kom in fick jag först ge mina papper till en man som satt i "receptionen" när jag stod där och väntade såg jag folk som hade nummer 490, 500, 650 osv.. Det var då jag förstod att man inte behövde vänta på sitt nummer skulle ropas upp och jag blev så irriterad! Varför finns då det där nummersystemet!? Aja, efter att ha fått tillbaka min papper ställde jag mig i kö, efter en kvart var det min tur, jag lämnar fram mina papper, mannen kollar och säger som om jag vore dum i huvudet, du behöver ju en signatur! Jaha, då var det bara att kliva ur kön och skaffa den signaturen. Kvinnan skrev på mina papper och jag ställde mig i kön igen. När det var min tur var klockan 13.32 och mannen stängde för att det var lunchdags!



Åh, igen blev jag så irriterad. Jag och en annan svensk som jag hittade där försökte göra allting för att han skulle kolla igenom pappren innan lunch, men han vägrade och gick bara därifrån. Så det var inte mycket att göra. Jag och chefen, Philip, gick och käkade lunch tillsammans och gick sedan tillbaks. Efter lunch gick det jättesmidigt, inte mycket folk, jag lämnade in pappren och mannen kollade igenom. Allt var som det skulle han gav mig ett kvitto och sa till mig att komma tillbaks efter halv fem för att hämta mitt "Registation certificate/Residental permit".

Nu är jag här lagligt i ett helt år. Om ett år måste jag alltså gå tillbaka till FRO för att registrera mig på nytt om jag ska vara kvar. 


 

Trollet

Jag har fått en ny kompis, Trollet. En hund som ligger utanför kontoret, han är så himla söt! Jag tar alltid med mig mat till honom och han blir jätteglad varje gång han ser mig. Han lägger sig alltid ner på rygg så att jag ska klappa honom, men då han är en gatuhund vågar jag inte klappa honom på grund av sjukdomar. Jag tycker så synd om honom då han bara vill ha lite kärlek. Jag klappade honom med fötterna, med skorna på igår. Jag kände mig lite elak men han verkade gilla det ändå..

Här har ni honom, trollet. Han har jättestora runda öron och ser ut som en stor mus.

Jag som skulle vara duktig

Alltså duktig på att skriva, så blev det ingenting. Men det finns en jättebra anledning till detta, det blev strömavbrott! Och min enda ljuskälla datorn hade inget batteri så den dog. Det var störmavbrott i cirka två timmar, vaknade vid ett tiden av att lampan tändes. När jag kom hem eunt sju tiden var det också strömavbrott och hade varit sedan 5 tiden tydligen. Men nu funkar det i alla fall. Om 45 minuter kommer taxin och hämtar mig, och jag ligger fortfarande i sängen och njuter av att göra ingenting! Men jag måste snart gå upp och fixa mig. Idag börjar en ny cykel på jobbet, så äntligen kommer det vara mycket att göra igen, i några dagar i alla fall.. Och ikväll ska jag försöka lägga upp bilder på mitt rum, jag gissar att ni är lite nyfinka, just nu hinner jag inte det...

Wihoooo

Äntligen har jag fått Internet! Det tog lite tid, men till slut så... Man känner sig helt handikappad utan internet, det finns inte mycket att göra utan alltså... Idag har det bara hänt bra saker:

  • Taxin kom försent i morse, så jag kom försent till jobbet
  • Jag blev klar med mitt arbete 10.30 och satt efter det och chattade med mina arbetskamrater hela dagen och hade himla roligt.
  • Taxin kom till till jobbet prick klockan 6 och jag var hemma på en timma
  • När jag kom hem hade pimpen till landlady fixat internet!
  • Jag gick ut och åt tillsammans med min trevliga granne, och han bjöd mig på ett glas vin

Så just nu sitter jag hemma hos min granne Rukesh och umgås lite grann. Det kan lätt bli tråkigt att bo själv, men det är skönt att ha en kompis som bor nära nu.. Nu ska jag umgås, men jag skriver säkert senare ikväll, enbart för att jag är så nöjd med att ha internet!


 Hindutempel i närheten där jag bor. Templen är jättefina här, den här typen finns också med en massa färger. Ska se om jag får något kort på det snart...


Utflykt

Nu har jag varit ledig fran jobbet hur lange som helst. I torsdags tog jag ledigt for da skulle jag till FRO. Trodde jag skulle vara ledig halva dagen, men det visade sig ju att det tog hela dagen!Fredag var en ledig dag da det var Diwali. Lordag ar en ledig dag, sondag ar en ledig dag, och aven mandag. Sa jag funderar pa att dra till en stad i narheten som heter Mysore, som tydligen ska vara valdigt fint. Tva av mina kollegor har insisterat pa att jag maste aka dit, sa jag hoppas att jag kan aka dit pa sondag.. Men vi far se hur det blir, jag har inga andra sondagsplaner sa det ar ju trist om det inte blir av...

Jag har en kollega pa jobbet som heter Linda. Hon ar en lite aldre dam, som kan franska. Vi arbetar enbart med datorer, och jag tror inte att hon ar sa van vid det. I en vecka har vi jobbat nu, och jag larde mig i princip systemet efter tva dagar, och hon fragar fortfarande alla mina kollegor om hjalp. De maste sitta med henne lange, lange och forklara samma sak om och om igen. Det ar olika tester som vi ska ga igenom, kanske 10-15 stycken, som ska vara klara tills pa tisdag. Hon ar fortfarande pa sitt andra test! Aven fast hon har skrivit ner allting pa papper, steg for steg (tryck pa startknappen, darifran gar du in pa kor osv) sa kan hon inte lara sig. Jag ar lite radd att hon kommer fa sparken for detta, jag hoppas inte det, for hon har slutat sitt  heltids lararjobb for detta tremanaders jobbet. Det var mycket, mycket battre betalt for henne. Hoppas att hon lar sig och far stanna kvar..

Han som har anstallt oss allihopa, hade lovat nagra av mina kollegor ett forskott pa lonen. De skulle ha fatt pengarna i veckan, men de har fortfarande inte fatt nagra pengar. Tydligen sa har tva av mina kollegor bara 200rs kvar att leva pa tills lonen kommer, den ska komma den 10e, men det ar inte sakert.. De kan i princip inte spendera nagonting tills pengarna kommer! De hade tex inte rad att komma till min kompis hus pa Diwali, sa da var det bara jag och tva till... Usch, stackarna, men de har fatt lana pengar av oss om de behover, men de har tackat nej till det... Men fatta att bara ha 200rs kvar pa kontot, det ar typ 30kronor! Och det ska racka i flera dagar... Sjukt!

BBQ/Poolparty

Igar sa lade jag in nagra tidsinstallda inlagg, som fortfarande inte publicerats. Sa darfor kommer jag inte riktigt ihag vad jag har skrivit och vad som kommer sen, men det kanske inte spelar nagon roll i det har inlagget. Vi far val se om ni fattar nagot eller inte..
Idag ska jag hem till en kollega igen, Bala heter han, han har namnts tidigare. Han bor i ett stort hus, typ mitt ute i ingenstans och han har en egen pool, sa jag ska dit och sa ska vi grilla och bada lite grann om vadret tillater vill saga. Jag antar att vattnet ar ganska kallt, ar luften ocksa kall sa tanker jag inte bada. Men vi far se. Tre andra kollegor ska ocksa komma dit ikvall sa det kommer bli valdigt roligt..
Jag skrev i ett tidigare, eller framtida, inlagg att jag ar ledig pa mandag. Men det ska jag tydligen inte vara. Pga att jag tog ledigt i torsdags for att aka till FRO, sa sa chefen Ganesh att jag ska jobba pa mandag. Jag kommer sitta dar helt ensam, da alla andra ar ledig.. Nagra andra hade ocksa behovt jobba for att de ligger sa mycket efter, men tydligen ska bara jag gora det, som ar i princip klar! Vet inte vad jag ska gora dar pa mandag, surfa kan jag ju inte heller gora da nastan inga internetsidor fungerar dar. Jag far hoppas att Lisa jobbar sa att vi kan maila lite grann till varandra...
Nu ska jag mota upp min kollega, och handla lite infor partyt ikvall..
PS. En rolig grej. Nastan alla mina kollegor pratar jatterolig engelska. Tex sa har, Dont mension (alltsa uttalar s istallet for ch) Sower istallet for shower, enlgis istallet for english osv osv! De fattar inte varfor jag fnissar at dem hela tiden, sa jag antar att de tror de pratar bra..

Lordag

Idag ska jag till kontoret i Langford Town, alltsa Nordictalks kontor. Jag ska pilla med lite smagrejer och sa ska jag boka en resa till Mumbai. 26-30 november ska jag dit, ska bli sa harligt och antligen fa komma dit och fa ordentligt med varme. Har ar det faktiskt jattekallt, och jag maste sova med klader for att inte frysa. Jag har inget duntacke, det ar nog darfor. Och det regnar otroligt mycket har. Typ varje dag nastan! Tydligen sa ar det inte regnsasong i Bangalore utan det regnar lite da och da... Efter kontoret sa ska jag forsoka oppna upp ett bankkonto, om det ar oppet vill saga. Det ar ju dagen efter Diwali sa det kanske ar stangt.. Det kommer sakert inte bli klart idag, det behovs sakert fler papper an de jag har pa mig just nu.. Jag tycker att det dar registreringsbeviset borde racka, men jag tror inte det.. Aven for att fa ett vanligt kontant simkort behovs en massa papper, aven for indier. Min kollega hade ett gammalt Bangalorenummer som han inte anvande och da fick jag det. Sa latt slapp jag allt pappersbesvar! Bankkonto ar nog det enda som behovs fixas, sen ar jag nog all set!

Sorry

att det blivit sa lite skrivande pa bloggen, men som sagt sa har jag inte internet hemma, blogg.se fungerar inte pa jobbet, inte heller hotmail. Och jag har inte haft tid att ga till internetcafe nar jag kommit hem efter jobbet. Min chef betalar en bilfirma 700rs per dag som jag aker med de, chefen pa bilfirman betalar sina anstallda per kilometer, vilket betyder att de saklart vill kora sa manga kilometer som mojligt. Det tar mellan 1,5 - 2 timmar for mig att komma hem, och det ska inte ta langre an en timma. Jag ska ringa och klaga till Deepak (chefen for bilfirman) for det ar alldeles for lange att aka. Jag har till och med flyttat narmare kontoret, men det tar langre tid for mig att komma hem nu! Sa alltsa ar jag hemma runt atta, och da ska jag ata och fixa lite hemma. Sa jag ar klar runt tio och da brukar jag ga och lagga mig, och affarerna stanger da ocksa, sa det finns inte tid for internetcafe...

Igar efter FRO, sa firade jag med att ga och klippa mig. Haret hade blivit riktigt langt, sa jag chansade och gick in pa en salong som lag pa vagen hem. An sa lange ar det ju stylat av dem, sa det ser fint ut! Vi far se nar jag har tvattat haret om det blivit forstort som det blev sist.. Hoppas inte!

Hoppas alla har det bra dar hemma. Happy Diwali pa er =)

PS. Mamma jag laste ditt mail idag en snabbis, och det du hade skrivit pa hindi var ratt, fast de uttalas med ett D i borjan... Och det betyder tack =)

Diwali

Just nu sitter jag hemma hos en kompis som har varldens langsammaste internet. Sa idag blir det inga bilder men jag tankte uppdatera er lite. 
  • Jag har flyttat hemifran! Bor just nu i ett rum i Koramangala, som ar ett valdigt bra omrade. Det mesta finns runt omkring, men det ar lite langt att ga overallt. Sa rickshaws ar nodvandigt. Min Jag tror att min landlady ar en pimp. Jag fick pimpvibbar nar jag traffade henne. Hon ar kladd jattehemskt, har fett har, stor ring i nasan och hon bryr sig inte om nagonting. Jag trivs bra i mitt rum, och det ar skont att antligen ha fatt sitt egna place. Dock har jag inte internet annu, pimpen sa att det skulle komma pa mandag. Men hon bryr sig som sagt inte om nagonting, sa vi far val se om det blir av.
  • Jag borjar tycka om mitt arbete. Det var ganska trakigt i borjan, eller jobbet i sig ar inte sa jatteroligt, men jag har det kul pa jobbet. Mina kollegor ar valdigt roliga och jag trivs mycket bra.
  • Jag har registrerat mig pa FRO = Foreign Registration Office, utan storre problem. De hade ett kosystem nar vi kom dit, och efter att ha vantat i tva timmar pa att mitt nummer skulle ropas upp och jag gatt in i sjalva lokalen, visade det sig att man inte behovde vanta pa sitt nummer! Da undrar man ju varfor kosystemet existerade! Nar det blev min tur, stangde de for lunch! Sa vi fick vanta 30 minuter, sen kunde jag lamna in papperna och det gick sa bra sa. Tre timmar senare kunde jag komma tillbaks och hamta mitt registreringsbevis. Sa nu ar jag alltsa helt lagligt i Indien!
Jag antar att mer har hant, men just nu kommer jag inte pa sa stora saker.. Som sagt sa ar jag hemma hos en kompis idag, och vi ska fira Diwali. Vi var ute pa stan tidigare idag och kopte blommor, frukt, gronsaker, ljus, smallare, ljushallare, mangolov etc for att dekorera huset med. Dekorationen ar nu klar och snart ska Pujan borja. Det ar da dags att be, vilket jag inte ska gora. Min kompis bad mig att filma honom for han ville visa sina kompisar som inte firar. Sa ni kommer fa en film om det sen ocksa, nar jag val har ett ok internet..

RSS 2.0